Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 39 – 28 september 2016

Deze week o.a. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!, Afvalwijzer 2017, Winnaars kleurwedstrijd Wijchense kermis en vervangen waterleiding omgeving Ringlaan

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!
De gemeente Wijchen is trots op jonge inwoners die zich inzetten voor anderen. Veel kinderen en jongeren doen goede dingen, soms valt het niet eens op. Zij zijn een voorbeeld voor anderen en mogen best eens in de schijnwerpers staan. Vandaar dat burgemeester Verheijen ook dit jaar weer kinder- en jongerenlintjes uitreikt aan kinderen en jongeren die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving. De uitreiking vindt plaats op 20 november. Dit is de internationale Dag voor de Rechten van het kind.

Ken jij iemand die…

  • écht iets bijzonders heeft gedaan?
  • en daarvoor een ‘lintje’ verdient?
  • bijvoorbeeld een heldendaad heeft verricht?
    • zich bijvoorbeeld al jarenlang voor iets inzet?
  • voor een persoon, een goed doel, voor de samenleving?
  • een goede daad heeft verricht voor anderen?
  • of iemand enorm heeft geholpen?

Meld hem of haar dan aan voor een kinderlintje!

Aanmelden
Iedereen kan een kind of jongere van 6 tot en met 17 jaar aanmelden voor een lintje. Je kunt iemand aanmelden via het aanmeldformulier op www.wijchen.nl. Je moet hierbij wel twee aanbevelingen (zonder familierelatie) opgeven. De gemeente kan hen bellen voor meer informatie over diegene die wordt voorgedragen. Of schrijf een brief met een duidelijke motivatie, twee aanbevelingen, naam- en adresgegevens van jezelf en van diegene die je voordraagt aan gemeente Wijchen, afdeling BMO, Postbus 9000, 6600 HA Wijchen.

Winnaars kleurwedstrijd Wijchense kermis
Ook dit jaar was het op kermismaandag weer kindermiddag. Honderden kinderen leverden mooie kunstwerken in. Iedereen kreeg een leuk presentje. Clown Desalles was er ook weer om de kinderen én volwassenen te vermaken met zijn ballonnen, grappen en grollen. Zelfs Pikachu bracht een bezoek aan de Wijchense kermis. Voor de prijswinnaars (zie foto) van de kleurwedstrijd waren er mooie prijzen in verschillende leeftijdscategorieën. Zij hebben dinsdagmiddag in het kasteel hun prijs gekregen van locoburgemeester Paul Loermans.

Vergaderingen en bijeenkomsten
Eens in de twee weken is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming) en de raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom.

6 oktober Politieke avond
19.00 uur      Gesprekstafel (onderwerp: schuldhulpverlening)
20.30 uur      Commissievergadering
21.45 uur      Raadsvergadering

13 oktober Politieke avond
19.00 uur      Extra gesprekstafel (onderwerp: verdelen van geld voor welzijn en zorg (populatiegebonden bekostiging))

U vindt de volledige agenda op de website van de gemeente via www.wijchen.nl/vergaderingen. Heeft u geen internet? Dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. U kunt de stukken zijn ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

Afvalwijzer 2017
Wilt u in 2016 toch nog een papieren afvalwijzer voor volgend jaar ontvangen? Stuur dan voor 1 oktober aanstaande de bon op uw afvalwijzer gratis terug naar Dar. Stuurt u deze niet terug, dan gaan wij er vanuit dat u in de toekomst gebruik maakt van de Dar app en de digitale afvalwijzer.
Heeft u geen bon meer?
Heeft u nog vragen of heeft u geen bon meer? Neem dan contact op met Dar via 024 371 60 00 of via [email protected].

Vervangen waterleiding
Vitens vervangt de waterleiding in de Ringlaan tussen de Kasteellaan en de Klaproosstraat. Zij beginnen met de kruising Kasteellaan/Ringlaan. Deze is van 3 tot en met 6 oktober afgesloten. Daarna werkt Vitens aan de Ringlaan tussen de Kasteellaan en de Klaproosstraat. Er is dan geen doorgaand verkeer mogelijk. Het verkeer wordt omgeleid. De werkzaamheden duren naar verwachting tot eind oktober.

Bomen weg Bijsterhuizen 10e straat
Vanaf 3 oktober halen wij zeventien bomen weg langs Bijsterhuizen 10e straat. Deze bomen veroorzaken namelijk overlast bij de bedrijven. Aan de kant van Bijsterhuizen 1003 – 1013 staat een dubbele rij populieren. Wij halen hiervan een rij weg. Daarna zaaien wij de grasberm opnieuw in. Op een aantal plekken herstellen wij meteen de verharding van de inritten. Wij verwachten dat het verkeer weinig overlast ondervindt van de werkzaamheden.
Heeft u vragen?
Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met Berry Geurts via telefoonnummer 024 751 72 69.

Verbeter uw wijk
De gemeente Wijchen organiseert ieder jaar in alle wijken en dorpen een klusmaand. Tijdens de klusmaand proberen onze wijkmedewerkers kleine problemen meteen op te lossen. In oktober vindt u onze medewerkers in de Hofsedam, Veenhof, Diemewei

De Lingert, Huurlingsedam, Industriegebied Oost en in Hernen. Woont u in één van deze wijken? Help ons dan mee uw wijk te verbeteren. Geef het ons door als u bijvoorbeeld losliggende stoeptegels, verstopte putten of kapotte verlichting ziet. Dan lossen wij het zo goed mogelijk op. Ga naar www.wijchen.nl/onlineregelen en kies voor melding onderhoud openbare ruimte. U kunt ook bellen: 024 751 71 11.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook op welke wijze u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. Hierna krijgt u via de e-mail automatisch de publicaties uit uw omgeving toegestuurd. Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

Milieumelding

  • Laaksestraat 7, Batenburg

 

Vastgesteld bestemmingsplan Huurlingsedam 13 e.o.
Burgemeester en wethouders van Wijchen maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 8 september 2016 het bestemmingsplan “Huurlingsedam 13 e.o.” ongewijzigd heeft vastgesteld. Het plan voorziet in de sloop van voormalige bedrijfsbebouwing en de bouw van een woongebouw met twee wooneenheden op het perceel Huurlingsedam 13 in Wijchen.
Ter inzage
Schriftelijke stukken behorende bij het bestemmingsplan zijn iedere werkdag bij voorkeur op afspraak in te zien bij de consulenten van de balie Bouwen en Leefomgeving van het gemeentekantoor aan de Kasteellaan 22-24 in Wijchen. Ook kunt u bij hen een mondelinge toelichting krijgen. De consulenten zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 024 751 71 11 of per e-mail via [email protected]. Op woensdagavond kunt u de stukken van 17.00 tot 19.30 uur inzien bij het informatiecentrum. Er is dan geen vakinhoudelijke deskundigheid aanwezig. Het bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is: NL.IMRO.0296.BGBHuurlingsedam13-VGBP.
Beroep
De termijn voor het instellen van een beroep tegen het vaststellingsbesluit bedraagt zes weken en vangt aan op 29 september 2016. Gedurende deze termijn kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Dit beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die zich tijdig met zienswijzen tot de raad hebben gewend en door belanghebbenden die aantonen daar redelijkerwijs niet toe in staat zijn geweest. Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn.
Voorlopige voorziening
Beroep heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat indien u wilt voorkomen dat het bestemmingsplan na afloop van de beroepstermijn in werking treedt u de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak kunt verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Indien binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van Raad van State is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Verleende apv vergunning

  • Gildeplein ongenummerd, Niftrik, evenementenvergunning, geluidsontheffing, besluit tijdelijke verkeersmaatregelen, ontheffing voor de Zondagswet en ontheffing drank en horeca wet voor Gildefeesten op 1 t/m 4 oktober 2016 (voor een periode van drie jaar).

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

  • Nieuweweg 80, Wijchen
  • Zesweg 148, Wijchen

Verleende omgevingsvergunningen

  • Abersland 3606 en 3608, Wijchen
  • De Flier 3638, Wijchen
  • Heumenseweg 300-302-304-306, Wijchen
  • Laaksestraat 7, Batenburg
  • Meerenburg 7, Hernen
  • Meester van Coothlaan 4, Wijchen
  • Walstrostraat ongenummerd, Wijchen
  • Woeziksestraat 628 A, Wijchen

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen