Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 49 – 7 december 2016

Deze week o.a. Deze week o.a. Collectieve Zorgverzekering voor Minima, Actie voor voedselbank, Voorkom auto-inbraak, Wijzigingen dienstregeling openbaar vervoer en Vergaderingen en bijeenkomsten

Collectieve Zorgverzekering voor Minima
De gemeente Wijchen wil graag dat alle inwoners goed verzekerd zijn voor hun zorgkosten. Dit geldt in het bijzonder voor mensen met een laag inkomen. Zeker als zij ook nog eens een chronische ziekte en/of beperking hebben. Daarom heeft de gemeente Wijchen met zorgverzekeraars VGZ en CZ afspraken gemaakt over voordelige Collectieve Zorgverzekeringen voor Minima (CZM). Denk u hiervoor in aanmerking te komen? Stuur dan het aanvraagformulier vóór 12 december naar de gemeente.
Verschillende zorgverzekeringen
VGZ en CZ bieden allebei twee verzekeringen aan. Ze bestaan allemaal uit een basisverzekering én een aanvullende verzekering. Beide verzekeraars bieden óók een pakket aan dat speciaal bedoeld is voor mensen met een chronische ziekte en/of beperking. Mensen met een chronische ziekte hebben vaak erg hoge zorgkosten. Daardoor maken zij hun eigen bijdrage meestal helemaal op. CZ biedt de mogelijkheid om de eigen bijdrage gespreid te betalen. Zeker voor mensen met een laag inkomen is het fijn als zij deze zorgkosten over het hele jaar kunnen verdelen.
Aanvraagformulier
Het aanvraagformulier kunt u ophalen bij Vraagwijzer op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur. U kunt het formulier ook downloaden via www.wijchen.nl en daarna uitprinten. Het formulier moet u dan vóór 12 december aanstaande terugsturen naar de gemeente Wijchen o.v.v. “aanvraag CZM”, Postbus 6600 HA in Wijchen. LET OP: Om in aanmerking te komen voor een CZM in 2017 moet u wel uw huidige zorgverzekering voor 31 december opzeggen.
Meer informatie
Meer informatie over de verzekeringspakketten vindt u op onze website van de gemeente via www.wijchen.nl. U kunt ook bellen met zorgverzekeraar VGZ via 0900 0750 en zorgverzekeraar CZ via 0900 0949.

Actie voor voedselbank
Ook dit jaar komt Omroep Gelderland weer in actie voor tienduizenden mensen die in Gelderland afhankelijk zijn van de voedselbank. De Gelderse voedselbanken bieden steun in de vorm van voedselpakketten. Wist u dat de voedselbanken helaas steeds minder producten binnenkrijgen? Reden voor de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Nijmegen en Wijchen om samen met ARN en Dar ook een inzamelactie te organiseren.
Waar kunt u uw bijdrage afgeven?
U kunt uw bijdrage van 7 tot en met 15 december tijdens kantooruren naar het gemeentekantoor in Wijchen brengen. Dan helpt u andere mensen én krijgt u als presentje een gft-afvalbakje. Met dit bakje kunt u uw keukenafval heel gemakkelijk scheiden!
Wat kan de Voedselbank gebruiken?
De Voedselbank krijgt graag houdbare producten. Denk hierbij aan pasta, rijst, groente en fruit in blik, houdbare zuivel, koffie, thee, suiker, soep in blik, zoet broodbeleg, kleine blikjes/pakjes houdbare (fruit)dranken, snoep of noten.
Meer informatie
Wilt u alles nog eens nalezen? Kijk dan voor de openingstijden, boodschappenlijst en andere informatie op www.dar.nl/inzamelactie. Heeft u nog vragen? Bel dan met Dar via telefoonnummer 024 371 60 00. Dar is van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur bereikbaar. U kunt ook een e-mail sturen naar [email protected]. Alvast bedankt voor uw medewerking!

Voorkom auto-inbraak
|De winter komt eraan! Met de eerste voorspellingen voor natte sneeuw zitten we toch het liefste lekker binnen. Helaas betekent dat ook dat dieven hun kans schoon zien om onopgemerkt in te breken in uw auto. Uit landelijk onderzoek blijkt dat er in de donkere wintermaanden veel meer auto’s opengebroken worden dan in de rest van het jaar. Wist u dat dieven maar liefst 20 procent vaker toeslaan tussen november en maart dan in de rest van het jaar?
Behalve dat dieven gebruikmaken van de donkere winternachten hebben zij allerlei instrumenten om te kijken of er waardevolle spullen in uw auto liggen. Zij maken bijvoorbeeld gebruik van bluetooth om te zien of er telefoons, laptops of tablets in uw auto liggen. Daarnaast hebben zij soms een speciale ontvanger die het signaal van uw autosleutel opvangt waardoor zij uw auto zonder sleutel kunnen openen. Meestal worden auto’s opengebroken vanwege de waardevolle spullen die erin liggen. Maar tegenwoordig zijn ook spiegels, koplampen en ruitenwissers geliefd bij het dievengilde.

Vijf tips

  1. Parkeer uw auto in het zicht, het liefst op een goed verlichte plek
  2. Haal altijd de sleutel uit uw auto en sluit ramen en deuren
  3. Laat geen waardevolle spullen in uw auto achter!
  4. Graveer het kenteken in alle ruiten
  5. Zet uw kentekenplaten extra goed vast

 

Wijzigingen dienstregeling openbaar vervoer
Vanaf maandag 11 december rijden de bussen en treinen in Wijchen volgens aangepaste dienstregelingen. Dit kan voor nieuwe vertrektijden zorgen.
Wat verandert er?

  • Er gaan 4 treinen per uur naar Nijmegen en Arnhem. Kijk op ns.nl voor de vertrektijden.
  • Op maandag t/m vrijdag tussen 9.00-13.00 uur en op zaterdag de hele dag rijden er minder bussen op de lijnen 13 en 15. Op breng.nl en bij de bushaltes zijn de aangepaste vertrektijden te zien.
  • Als alternatief krijgen we in het dorp Wijchen BrengFlex. Iedereen kan een bus bestellen die u via een directe verbinding van bushalte naar bushalte brengt die u wenst. Reserveren kan via de BrengFlex app of per telefoon. Met BrengFlex heeft u gegarandeerd een zitplaats en hoeft u niet over te stappen. De kosten zijn € 3,50. Betalen kan gewoon via de OV-chipkaart of pinpas.
  • De buurtbus 563 krijgt in Hernen een andere route. Vanaf de Hernenseweg (aansluiting Leurseweg) rijdt de bust via de parallelweg (Zandbergseweg). Vervolgens rijdt de bus in Hernen via de Dorpsstraat. De buurtbus rijdt 1x per uur in twee richtingen.

Meer informatie?
Wilt u meer informatie? Op www.breng.nl vindt u folders en dienstregelingen. Of neemt contact op met klantenservice van Breng 026 – 2142 140 (lokaal tarief).

Start onderhoud Vormersbos
12 december 2016 begint de aannemer met de onderhoudswerkzaamheden in het Vormersbos voor dit jaar. We dunnen het bos naast Kronenland 15e straat en naast Abersland 35e en 37e straat licht uit. Verder snoeien we de struiken langs de bomenlaan in het bos en halen we overhangende takken weg bij de paden en ingangen. In het bosvak bij Kronenland 15e straat planten we op kale plekken nieuwe kleine bomen. In de boskant naast Abersland 35e en 37e straat planten we nieuwe struiken.
Heeft u vragen?
Heeft u vragen over het onderhoud? Dan kunt u contact opnemen met wijkbeheerder Jan Janssen op telefoonnummer 024 751 71 11.

Vergaderingen en bijeenkomsten
Eens in de twee weken is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen kunt u de agenda vinden.

15 december
19.00 uur: Gesprekstafel: Overlast op parkeerplaats kasteeltuin
19.35 uur: Commissievergadering
21.45 uur: Raadsvergadering

Stompendijk afgesloten voor verkeer
De verkeersbrug bij de Stompendijk in Bergharen wordt verstevigd. Daarom is de brug van 5 december tot 16 december afgesloten. Het verkeer leiden we om. De fietsbrug is gewoon open voor fietsverkeer.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook op welke wijze u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

Milieumelding

  • Molenweg 41, Bergharen (veranderen bedrijf Machinehandelslijpservice van Nuland v.o.f.).

 

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

  • Brink ongenummerd ter hoogte van nummer 5, Wijchen (plaatsen insectenhotel).
  • Grotestraat 21, Bergharen (bouw schuur).
  • Heilige Stoel 6218, Wijchen (afwijken bestemmingsplan goothoogte, en bouw dakopbouw).
  • Torenstraat 4, Balgoij (afwijken bestemmingsplan het gebruik als caravanstalling).

Kennisgeving ontwerpbesluit omgevingsvergunning uitgebreid:

  • Geitweg 4A, Wijchen (brandveilig gebruik).

Verlenging beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning:

  • Spoorstraat 77 G, Wijchen (afwijken bestemmingsplan tijdelijk gebruik als woning).

Verleende omgevingsvergunningen:

  • Bijsterhuizen 2204, Wijchen (plaatsen stellingen).
  • Bijsterhuizen 4020, Wijchen (plaatsen magazijnstellingen).
  • De Meren 1425, Wijchen (bouw woning en aanleg inrit).
  • De Meren 1512, Wijchen (bouw woonhuis en aanleg uitweg).
  • Elstweg 4, Wijchen (afwijken bestemmingsplan bedrijf aan huis bed & breakfast).
  • Grotestraat 36 A, Bergharen (afwijken bestemmingsplan gebruik als (feest)zaal voor werkjubilea en relatie-evenementen).
  • Heilige Stoel 4803 A, B en C, Wijchen (verlengen tijdelijke vergunning drie woon-units).
  • Heumenseweg 324, Wijchen (bouwen zonnepanelen).
  • Hoogbroekseweg 3, Wijchen (bouw woning en veranderen inrit).
  • Industriepark 16, Wijchen (afwijken bestemmingsplan bouwen buiten bouwvlak en bouw aanbouw en dakkapel).
  • Oosterweg 15 tot en met 39, Wijchen (bouw inpandige luifel).
  • Wegelaar 1, Balgoij (bouw stal en uitbreiden loods).
  • Woordsesteeg 9, Wijchen (plaatsen zonnepanelen).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen