Wijchenaar Willy Brink ‘lijstduwer’ D66 provinciale staten verkiezingen

Op 18 maart kan er weer gestemd worden, ditmaal voor de provincie. Indirect dus ook voor de Eerste Kamer, die wordt immers verkozen door de leden van de Provinciale Staten. De Wijchense advocaat Willy Brink is lijstduwer voor D66.

De opkomst bij de Provinciale Staten verkiezingen is over het algemeen niet hoog en dat is jammer. In Gelderland blijkt D66 nut en noodzaak van het provinciaal bestuur enorm te erkennen, meer dan 40 leden meldden zich aan om op een verkiesbare plaats terecht te komen. Daarnaast waren er ook velen die om moverende redenen wel op de lijst wilden, maar niet persé verkiesbaar. Net als in 2011 meldde ook Willy Brink, raadslid namens D66 in Wijchen, zich aan. De kiescommissie honoreerde dit en tijdens de stemming voor de kieslijst onder de leden werd dit nogmaals bevestigd. Op plek 47 is hij terug te vinden.

“Dat D66 Wijchen gehoord wordt onder de Gelderse democraten blijkt, onze amendementen wat betreft de problemen rond knooppunt Bankhoef zijn opgenomen in het verkiezingsprogramma van D66 Gelderland. Overigens is D66 de enige partij in onze provincie die hier expliciet aandacht aan besteedt in haar plannen, maar dit terzijde. We zijn blij dat we samen met de VVD, PvdA en CDA de Gelderse politiek met een brandbrief nogmaals hebben gewezen op de onhoudbare situatie.” aldus Willy Brink. Dicht op het vuur dus, ondanks het niet direct verkiesbaar zijn.

De overweging bestaat uit meerdere redenen, sinds 2014 is Brink met veel energie begonnen aan de hernieuwde maatschap in Wijchen waar hij als advocaat en mediator actief is. Daarnaast is hij in hetzelfde jaar opnieuw verkozen tot raadslid, iets waar hij eveneens met veel liefde aandacht aan besteed. Prioriteiten en zaken die hij met veel enthousiasme doet deden besluiten om niet een gooi te doen naar een hoge plaats op de lijst. Toch is het belangrijk dat Wijchen vertegenwoordigd wordt bij D66 in Gelderland en in 2011 wist Brink ook een aanzienlijk aantal stemmen te halen, hetgeen natuurlijk helpt met het verkrijgen van zetels.

Mocht hij onverhoopt door voorkeurstemmen toch een zetel krijgen, dan zal Brink zijn verantwoordelijkheid nemen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen