Duurzaamheidsmarkt op de Markt in Wijchen

Foto: duurzaamheidsmarkt

Veel energie die wij allen dagelijks gebruiken kan worden bespaard. Om samen een duurzame gemeente te creëren wordt er na een succesvolle eerste editie, een tweede Lokale Duurzaamheidsmarkt georganiseerd op 26 april 2015 van 13.00 – 17.00, op de Markt in Wijchen.

Tijdens deze Lokale Duurzaamheidsmarkt geven lokale en regionale aanbieders advies over hoe we energie kunnen besparen en energie duurzaam kunnen opwekken. Denk hierbij aan middelen zoals windmolens, zonnepanelen, zonneboilers en aan dak-, vloer- en spouwmuurisolatie.
Om 13.00 zal wethouder Agnes Schaap De Lokale Duurzaamheidsmarkt openen.

Wethouder Agnes Schaap en centrummanager Piet Philipsen waren ook in 2014 aanwezig
Agnes en Piet Philipsen

Wat doe je met een stoel waarvan een poot los zit? Met een broodrooster die niet meer werkt? Of met een wollen trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet! Tijdens De Lokale Duurzaamheidsmarkt kunt u deze spulletjes laten repareren.

Ook aanwezig deze dag de ‘Sfeer van Willems’, een duurzame biologische groente- en fruittuin met educatieve activiteiten, tevens winnaar van de publieksprijs Innovatiepitch Wijchen 2015.
Kids

Kinderen zijn de toekomst, dus ze kunnen niet vroeg genoeg in aanraking komen met duurzaamheid. De winkels in het centrum van Wijchen helpen met het verzamelen van oude plastic zakken en dopjes voor het maken van ‘plasticzakken-monsters’ en ‘gerecyclede tollen’. Een oproep aan alle kinderen om zelf ook plastic zakken (drie stuks), dopjes en oude cd’s te verzamelen. Kinderen kunnen van 13.00 – 17.00 knutselen, zonder inschrijving. Max. kunnen er 20 kinderen per keer meedoen, vol is vol.

Wilt u ook de consument uit Wijchen informeren over duurzaamheid in de breedste zin van het woord? Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Björn la Grouw via [email protected].

Bekijk hier alle deelnemers aan de Duurzaamheidsmarkt of bekijk de website www.delokaleduurzaamheidsmarkt.nl.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen