BAM gaat parkeergarage en fietsenstalling bij station Wijchen bouwen

Foto: wijchen.nieuws.nl

BAM heeft de opdracht gekregen voor de bouw van de parkeergarage en fietsenstalling bij het station in Wijchen. Wethouder Rob Engels en BAM Infra directeur Leendert Klink hebben de overeenkomst voor de bouw vrijdag 9 oktober ondertekend. De bouw kost ruim 5 miljoen euro.

Verantwoordelijk wethouder Rob Engels noemde de ondertekening een belangrijk moment en was trots op het ontwerp.
“Ongeveer zes maanden geleden is er een design- en constructaanbesteding uitgeschreven. De ontwerpen werden beoordeeld op ruimtelijke vormgeving, functionele aspecten en duurzaamheid.  BAM heeft met haar ontwerp de aanbesteding gewonnen. Ik was meteen erg enthousiast over het ontwerp van BAM en ben erg blij met dit ontwerp dat past bij de stationsomgeving,” aldus Engels.
Bekijk de video voor een impressie.

Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer er wordt gestart met de bouw van de parkeergarage. De planning is mei 2016. Wethouder Rob Engels moet daarvoor eerst nog een vlekje wegwerken.  Dat “vlekje” is Robs Place. Volgende week heeft Engels een gesprek met de eigenaar. “Alhoewel er op dit moment al een onteigeningsprocedure loopt, wil ik het graag op minnelijke wijze oplossen,” aldus Engels.

De parkeergarage biedt ruimte aan 220 auto’s. Voor acht elektrische auto’s komt er een oplaadpunt. Boven de parkeergarage komt een fietsenstalling voor 1.000 fietsen. Ook komt er ruimte voor speciale fietsen, zoals bakfietsen en ligfietsen.
Fietsenstalling

De parkeergarage komt 1,5 meter dieper in de grond te liggen dan in eerdere plannen werd aangegeven. Het dak van de fietsenstalling komt straks niet uit boven het dak van het bestaande stationsgebouw. De bovenkant van de fietsenstalling bestaat uit zonnepanelen die lichtdoorlatend zijn. “Hiermee wekken wij 70% van de energie op die we nodig hebben voor het gebruik van de parkeergarage. In de nieuwe fietsenstalling kunnen 1.000 fietsen staan. Dat zijn ruim 600 plekken meer dan er nu aan de zuidkant zijn,” aldus wethouder Rob Engels.

Het grote verschil met het eerste ontwerp is dat zowel de in- als uitgang van de nieuwe parkeergarage aan de westzijde van het gebouw komt te liggen. Zo kruisen de auto’s niet de fietsers en voetgangers.

Wethouder Rob Engels en directeur Leendert Klink van BAM ondertekenden vrijdagochtend het contract voor de bouw van de parkeergarage en fietsenstalling.Ondertekening gemeente Wijchen en BAMParkeergarageOndertekening gemeente Wijchen en BAM 05

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen