In gesprek met Jeroen Donkers van “De Wens Ambulance Gelderland-Zuid”

Foto: Wens Ambulance Gelderland-Zuid

Sinds kort bestaat “De Wens Ambulance Gelderland-Zuid”. Zij laat wensen in vervulling gaan voor bedlegerige mensen die terminaal zijn of door ziekte gekluisterd zijn aan bed. Mensen die stervende zijn hebben vaak nog een laatste wens, die zij graag in vervulling zien gaan.  Een wens die voor hen onbereikbaar lijkt en toch gerealiseerd kan worden door deze fantastische mensen van De Wens Ambulance Gelderland-Zuid.

Jeroen Donkers van De Wens Ambulance Gelderland-Zuid geeft een inleiding: “Hoe mooi is het voor mensen die stervende zijn, maar ook voor hun nabestaanden, om de laatste wens in vervulling te zien gaan. Terminale mensen die in het ziekenhuis moeten sterven, willen nog graag een dag naar huis of naar familieleden die zij al lang niet meer gezien hebben. Maar ook voor mensen die langdurig bedlegerig zijn, verzorgen wij het vervoer en verzorging  tijdens hun wens”.

Hoe is dit initiatief van De Wens Ambulance Gelderland-Zuid ontstaan?
De Wens Ambulance Gelderland-Zuid is vanaf januari 2016 actief werkzaam in het gebied Gelderland-Zuid, -Midden en de Achterhoek. En dus ook in Wijchen. Onze collega’s van de Veluwse Wens Ambulance kregen veel verzoeken vanuit deze regio. Omdat de vraag zo groot was, hebben wij besloten om de mensen tegemoet te komen en ook in deze regio De Wens Ambulance Gelderland-Zuid op te richten”

Hoeveel mensen zijn er werkzaam op De Wens Ambulance Gelderland-Zuid?
We hebben een enthousiast team van 5 verpleegkundigen en 4 ambulance chauffeurs. Wij vinden het geweldig om dit te “mogen” doen  voor de mensen. De begeleiding die dag gebeurd door professionele medewerkers van www.medical-service-nederland.nl. De ambulances zijn uitgerust met comfortabele brancards. Ook behoort het tot de mogelijkheden dat een familielid meerijdt in de ambulance.

Hoe gaat een aanvraag in zijn werk?
De familieleden of vrienden van de patiënt dienen de wens in en wij kijken of het gerealiseerd kan worden. De realisatie van de wens gebeurt binnen 3 dagen. De Wens Ambulance Gelderland-Zuid verzorgt de verzorging en het vervoer voor zowel binnen– als buitenland, maar wel binnen Europa. Aangezien www.medical-service-nederland.nl 7 dagen in de week veel reguliere ambulance transporten verzorgen, zijn de ritten tussendoor goed te doen voor de Wens-Ambulance.

Waaruit bestaan de wensen van de patiënten?
Over het algemeen gaat het om eenvoudige wensen zoals familiebezoek, even terug naar hun huis, of eenvoudig naar de plek waar zij emotionele en mooie goede herinneringen hebben. De verzorging wordt geheel door onze medewerkers vrijwillig gedaan. Wij vragen de aanvragers de dag zelf te regelen en indien gewenst zullen wij hen ondersteunen.

Wordt er een  eigen bijdrage gevraagd voor de ritten?
De Wens Ambulance Gelderland-Zuid is geheel afhankelijk van sponsoring. Om de autokosten te beperken vragen wij een kleine bijdrage. Vaak merken wij dat gezinsleden of familieleden tezamen het geld bij elkaar leggen om zo de laatste wens van hun dierbare te kunnen realiseren.

Jeroen sluit af met: “Mocht u gebruik willen maken van De Wens Ambulance Gelderland-Zuid, wij regelen  het vervoer en de verzorging voor u!”

De Wens Ambulance Gelderland-Zuid kan nog steeds donateurs gebruiken.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen via : [email protected]  of telefoon: 06 16053742.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen