Jazz, wine & kunst in centrum van Wijchen

Foto: wijchen.nieuws.nl

Op zondag 28 augustus van 10.00-17.00 uur zal Wijchen voor de derde keer in het teken staan van jazzmuziek, culinaire activiteiten en kunst. Door het hele centrum treden jazzbands op, zijn er bijzondere wijn- en biersoorten te proeven en is er een Culinair Kinderavontuur.

Ook wordt voor de 44ste keer één van de grootste kunstmarkten van de regio georganiseerd, die zich vanuit de Kasteeltuin zal uitspreiden door alle straten van het sfeervolle centrum. Zo’n 90 kunstenaars uit binnen- en buitenland zullen hun werk tentoonstellen in Wijchen. Waar men ook is in het centrum, overal zullen de klanken van funky jazzbands te horen zijn. Muziek is die dag een bepalend onderdeel van het gezellige straatleven.

Wine (en meer)
Naast een wijnroute en diverse wijnmasterclasses zal er een Bierproefstraat op de Sterreboschweg zijn. Op het Culinaire Proefplein worden luxe hapjes geserveerd en in samenwerking met de Lions zullen diverse horecagelegenheden proeverijen maken. De opbrengsten hiervan gaan naar Wijchense goede doelen.

Kunst
Er is een grote variëteit aan kunst te zien, van schilderijen en aquarellen tot keramiek en sieraden. Naast de grote expositie zullen er demonstraties zijn en kan men deelnemen aan artistieke workshops. Verder worden er te veilen 65 schilderijen getoond in de etalages van de winkels uit het depot van het Wijchense Gemeentekantoor. Deze zullen tot 10 oktober in de etalages te zien zijn.

Culinair Kinderavontuur
Een van de nieuwe belevingen tijdens Jazz, Wine & Kunst is het Culinair Kinderavontuur. Kinderen kunnen hier deelnemen aan gezonde workshops zoals “aardappel en groente poppetjes maken” en “gezonde traktaties maken”. Deze culinaire workshops voor alle jonge koks worden georganiseerd door de Marktpromenade in samenwerking met Lieks atelier en Workshop Wijchen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen