Gelderse Museumdag en herfstvakantie in Museum Kasteel Wijchen

Tijdens de Gelderse Museumdag en in de herfstvakantie worden er extra activiteiten georganiseerd in Museum Kasteel Wijchen.

Musea zijn dé plek om je grenzen te verleggen. Je ziet er kunstwerken die je niet voor mogelijk houdt, reist terug of juist vooruit in de tijd en je doet er dingen die op school of thuis niet kunnen. Bezoek tijdens de Gelderse Museumdag op 22 oktober Museum Kasteel Wijchen en verleg je grenzen!

Zo kun je het verleden ontdekken door mee te doen aan een workshop archeologie en zelf met scherven aan de slag gaan. Of ga op zoek naar de parels van Emilia van Nassau waarmee zij ooit het kasteel van Wijchen heeft gekocht. En waar zou jij een kasteel bouwen? Ontdek het tijdens de Gelderse Museumdag in Museum Kasteel Wijchen.

Deze dag is het museum open van 11.00 uur tot 17.00 uur en is de entree slechts
€ 1,00 p.p.

In de herfstvakantie is er naast de Gelderse Museumdag  ook op woensdag 26 oktober iets extra’s te doen. Zo kun je een leuke speurtocht doen door de expositie Wijchen en Indië. Daarnaast is er een symbolenspel over de afbeeldingen en spreuken boven de toegangspoort van kasteel Wijchen. Probeer er achter te komen wat de verschillende afbeeldingen en spreuken betekenen.
Het museum is op 26 oktober open van 13.00-17.00 uur en de normale entreeprijs is van toepassing. Deze middag is de speurtocht bij de entreeprijs inbegrepen (normaal € 1,00 per kind).

Voor meer informatie www.museumwijchen.nl en www.geldersemuseumdag.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen