Betaalbare zorgverzekering voor Wijchense minima in 2017

Voor Wijchense inwoners met een laag inkomen kan de gemeente Wijchen een extra voordelige collectieve zorgverzekering voor minima (CZM) afsluiten.

De gemeente kent al veel inwoners met een laag inkomen. Zij ontvangen bijvoorbeeld een uitkering via de gemeente of krijgen op een andere wijze van de gemeente financiële steun. Een aantal van hen heeft nu nog geen CZM. Als u tot deze groep behoort, krijgt u binnenkort automatisch een CZM-aanvraagformulier voor 2017 toegestuurd. U moet dit aanvraagformulier uiterlijk 12 december terugsturen naar de gemeente. Voor 31 december hoort u dan van ons of u aan de CZM kunt deelnemen en wat dit voor u concreet betekent.

Krijgt u nu geen uitkering of andere financiële ondersteuning via de gemeente? Maar heeft u wél een laag inkomen? Dan kunt u misschien toch deelnemen aan de collectieve zorgverzekering. U kunt in dat geval zelf vanaf 4 december een CZM-aanvraagformulier opvragen. Dat doet u door het aanvraagformulier op deze website te downloaden, uit te printen en terug te sturen naar de gemeente. Het aanvraagformulier kunt u overigens ook krijgen bij de balie van Vraagwijzer. Voordat u een aanvraag indient, is het verstandig eerst alle voorwaarden te lezen. Dat kan vanaf 4 december op de website van de gemeente Wijchen. Alle informatie over de CZM is vanaf 4 december te lezen op deze website. Wij raden u aan deze informatie regelmatig te raadplegen. U vindt er altijd de meest actuele informatie.

Heeft u nu al een CZM?
Als uw situatie niet is gewijzigd sinds uw deelname in 2016 komt u voor 2017 opnieuw in aanmerking voor het afsluiten van zo’n verzekering. U ontvangt uiterlijk 5 december een brief van de gemeente met hoe hoog de bijdrage van de gemeente is bij deelname in 2017.

Lees meer over de zorgverzekering en download het aanvraagformulier.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen