Bijna 1.000 euro voor Stichting Leergeld

Foto:

Afgelopen zondag was de sportmarathon, georganiseerd door Derks4sport en Go4fit Wijchen /Beuningen, ten behoeve van St. Leergeld.. Ook dit jaar was het weer een groot succes met veel deelnemers en een flink bedrag. In totaal leverde het een bedrag op van bijna € 1.000,–.

Vanaf 09.30 uur liepen de sportzalen al aardig vol met enthousiaste sportievelingen die allemaal kwamen voor Spinning, Zumba, Yoga, Fitness of Pilates . Sommigen voor ‘slechts’ 1 uur, anderen voor maar liefst 3 uur. Maar of deelnemers nu meededen voor 1 uur of 3 uur, iedereen kwam met hetzelfde doel: bijdragen aan de Stichting Leergeld.
Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen! Via 94 lokale Leergeld stichtingen, die samen actief zijn in 250 Nederlandse gemeenten, biedt zij deze kinderen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld biedt hen hiermee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.

De deelnemers en organisatie werden getrakteerd op vers fruit en sportwater. Fruit werd gesponsord door van Eldijk groente en fruit en de sportdrank door O2! . Ook is er die dag een loting gehouden om zo extra geld in te zamelen waarbij er mooie prijzen zijn weggegeven zoals sporttassen, shirts, bidons en begeleiding van een personal trainer.

Op de foto overhandigd Elise Derks de cheque aan Ernie Drissen, vrijwilligster van de stichting Leergeld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen