Wijchenaren mogen meepraten over overlast in kasteeltuin

Foto: wijchen.nieuws.nl

De overlast en vernielingen op het tijdelijke parkeerterrein bij het Kasteel Wijchen is donderdag 15 december onderwerp van gesprek. Raads- en commissieleden willen in gesprek met bewoners, jongerenwerkers en jongeren om naar een oplossing te zoeken.

‘Jongeren mogen wat ons betreft elkaar best ontmoeten op het parkeerterrein bij het Kasteel. Maar dan moeten ze wel rekening houden met omwonenden en niet moedwillig schade toebrengen aan de omgeving’, zegt Björn Derksen, raadslid CDA, die het onderwerp op de agenda heeft gezet van de gesprekstafel. Sinds de aanleg van het tijdelijke parkeerterrein in de kasteeltuin zijn er meldingen van overlast en vandalisme. ‘Er wordt brand gesticht in vuilnisbakken, de ruiten van het Kasteel zijn bekogeld met stenen en het parkeerterrein wordt gebruikt als racebaan voor auto’s en scooters’, legt Derksen uit.

In de avonduren is er sindsdien daarom regelmatig toezicht van politie en jongerenwerkers. In de winter neemt de overlast af, omdat het dan minder aantrekkelijk is om elkaar buiten te ontmoeten. Toch vindt Derksen dat er nu al nagedacht moet worden over maatregelen om de eventuele overlast in het voorjaar aan te pakken. ‘Het klink misschien wat voorbarig, maar ik wil voorkomen dat we in het voorjaar opnieuw te maken krijgen met overlast en vernielzucht. We hopen als raads- en commissieleden in gesprek te gaan met omwonenden, jongerenwerkers, maar ook met jongeren om gezamenlijk naar een oplossing te zoeken en een einde te maken aan de problemen.’

De gesprekstafel vindt donderdag 15 december om 19.00 uur plaats in vergaderzaal 1.02 in Kasteel Wijchen. Wie aan het gesprek wil deelnemen, kan zich aanmelden via [email protected]. Dat kan tot woensdag 14 december tot 12.00 uur. Toehoorders zijn ook welkom, maar nemen niet deel aan het gesprek. Zij hoeven zich daarom niet vooraf te melden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen