Tweede ontsluiting Kerkeveld kost naar schatting 4 miljoen euro

Foto:

Het college wil een tweede weg van en naar de wijk Kerkeveld aanleggen. Dit gaat circa 4 miljoen euro kosten.

Die zogenaamde “tweede ontsluiting” gaat lopen vanaf de Woordsestraat (nu fietspad) naar de Graafseweg. Het laatste stukje van de route moet nog onderzocht worden. Voor dat tracé-onderzoek vraagt het college toestemming van de gemeenteraad. Verder stelt het college de raad voor om meer toezicht te houden in de buurt van de school. Dit om vooral de parkeeroverlast daar tegen te gaan.

De tweede ontsluiting Kerkeveld kost naar schatting 4 miljoen euro. Veel geld, maar het is, volgens het college, de investering zeker waard. De verkeersdrukte wordt namelijk veel beter verdeeld over meerdere delen van de wijk. Een tweede weg zorgt bovendien voor veel automobilisten voor een kortere route naar hun huis. Voor het nemen van sluiproutes is geen reden.

Het college heeft uitvoerig onderzoek laten doen. Een tweede ontsluiting is niet strikt nodig als je kijkt naar het aantal verkeersdeelnemers. Toch stellen  onderzoekers vast dat te veel wijkbewoners veel verkeersoverlast ervaren. Dat ervaren probleem maakt een oplossing nodig. Ook uit een enquête onder buurtbewoners blijkt dat mensen problemen ervaren. Er moet nu écht iets gebeuren in Kerkeveld.
Vandaar dat college en gemeenteraad binnenkort voor hen dat besluit nemen. Simpelweg omdat niets doen de ervaren verkeersoverlast in de wijk zeker niet oplost.

De gemeenteraad organiseert een inspraakbijeenkomst over het voorstel Verbeteren doorstroming en veiligheid Kerkeveld op woensdag 1 februari van 19.00 tot 22.00 uur in ’t Mozaïek.
Lees ook “Inspraakbijeenkomst gemeente Wijchen over veiligheid Kerkeveld

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen