PvdA’er Titus Burgers nieuwe wethouder in Wijchen

Foto:

Titus Burgers wordt door PvdA Wijchen voorgedragen als de nieuwe wethouder in Wijchen. De vacature die vrijkomt na het vertrek van Agnes Schaap naar de burgemeesterspost in Renkum.

Burgers (55 jaar) komt uit het onderwijs waar hij leiding geeft aan de techniekafdelingen van Het Hooghuis te Oss. Burgers, geboren en getogen in Wijchen, is al 9 jaar actief in de PvdA fractie, eerst als commissielid en in de huidige raadsperiode als raadslid.

Burgers zelf is natuurlijk heel enthousiast: “Ik heb heel veel zin om de processen die Agnes 3 jaar geleden heeft ingezet met het college het komende jaar verder te begeleiden. Denk hierbij aan de sociale zekerheid, werkgelegenheid, en het verduurzamen van Wijchen. Onderwerpen die ontzettend belangrijk zijn voor Wijchen, tevens speerpunten van PvdA Wijchen, op zowel de korte als de lange termijn. Ik krijg nu de gelegenheid om als wethouder Wijchen nog aantrekkelijker te maken”.

PvdA Wijchen is verheugd dat al binnen enkele dagen een nieuwe kandidaat kan worden voorgedragen die kan rekenen op enorm veel draagvlak binnen de afdeling. Peter Gatzen fractievoorzitter van PvdA Wijchen zegt over Burgers: “De betrokkenheid en bevlogenheid van Titus die we als fractie jarenlang hebben beleefd, zal ook in zijn rol als wethouder een belangrijke rol spelen. Het draagvlak dat Titus zowel binnen als buiten onze fractie heeft, (zo bleek ook tijdens het proces van de laatste dagen en in onze Algemene Ledenvergadering), heeft bijgedragen aan deze snelle oplossing waardoor we wat ons betreft geruisloos verder kunnen met onze ambities en de ambities van het college”.

Als Titus Burgers door de gemeenteraad wordt benoemd als wethouder, zal Wim Roosenboom namens PvdA Wijchen terugkeren in de gemeenteraad. Roosenboom was in de periode 2006-2010 ook raadslid namens PvdA Wijchen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen