EHBO Wijchen oefende in De Meerval

Maandagavond oefenden de vrijwilligers van EHBO Wijchen in zwembad de Meerval. Een mooie locatie waar veel “mooie” ongelukken kunnen plaatsvinden. Met behulp van diverse “slachtoffers” werd er levensecht geoefend.

In het zwembad waren allemaal op zichzelf staande ongelukken. Zo waren er bijvoorbeeld slachtoffers door de hitte bevangen (hittestuwing), was er iemand op de rand gedoken en was er iemand uitgegleden.
Aan de EHBO’ers de taak om op de juiste wijze de eerste hulp te verlenen. En dat viel niet altijd mee. Zo was er hersenletsel, waren er open wonden en kruisbandproblemen.
En voor al deze gevallen moesten de EHBO’ers de juiste diagnose stellen en de juiste hulp verrichten. EHBO Wijchen
EHBO Wijchen heeft zo’n 200 vrijwilligers die wekelijks oefenen door middel van herhalingslessen. “Het droog oefenen tijdens de herhalingslessen is heel iets anders dan een grote oefening in de Meerval,” licht instructeur Wim Stuart toe. “Nog weer anders is het in de praktijk waar je toch weer andere situaties zult tegenkomen dan bij oefeningen. Daarom is het ook van belang dat EHBO’ers meedoen met evenementen om zodoende praktijkervaring op te doen. Want je leert het pas echt in de praktijk.” EHBO Wijchen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen