Druk bezochte Vacaturemarkt Wijchen

Op 23 maart organiseerde HetWerkt!Wijchen haar tweede Vacaturemarkt in het Mozaïek in Wijchen. Een ideale manier om werkzoekenden in contact te brengen met werkgevers die een open vacature hebben. Dit jaar ging het vooral om banen in de zorg, techniek, en de dienstverlening.

Wethouder Agnes Schaap van economische zaken opende  de Vacaturemarkt: “Een fantastische manier om werk en economie heel dicht samen te brengen. En wat is er nou mooier om via de Vacaturemarkt een baan te zoeken die bij je past. Hoe mooi is dat om met elkaar een Vacaturemarkt te houden en dat daarbij veel bedrijven aanwezig zijn. Er zijn heel veel mensen op zoek naar een baan. HetWerkt!Wijchen, met de bijdrage van Werkbedrijf Nijmegen doet heel veel voor werkzoekenden. We hopen op het eind van de dag te kunnen zeggen; “op deze manier  helpen we mensen aan een baan en kunnen ze weer deelnemen in de maatschappij”.” 

HetWerkt!Wijchen heeft in de organisatie het voortouw genomen. Andere partijen waren de gemeente Wijchen, Werkbedrijf Nijmegen en nieuweling dit jaar de UWV. Met zo’n ruim 400 bezoekers was vorig jaar de  Vacaturemarkt een  succes te noemen. Dit jaar is de markt vergroot met  veel meer werkgevers en diverse uitzendbureaus. Dit jaar alleen al bezochten zo’n 250 mensen de markt in het eerste uur. Ook nieuw dit jaar was de vacaturewand en kon men op de Vloer in de bibliotheek advies krijgen over solliciteren. 

Elly Hendriks van HetWerkt!Wijchen: “Het is van belang dat mensen uit de WW en uit de uitkering komen. Het mooie zou natuurlijk zijn dat de mensen een baan kunnen krijgen. De Vacaturemarkt loopt goed en je merkt “Het Werkt”. Door mensen in contact te brengen met elkaar proberen wij om de welzijn van de mens te verbeteren door deze Vacaturebank”. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen