SC Woezik start met gelijkspel in Hoofdklasse

SC Woezik heeft het nieuwe voetbalseizoen niet kunnen beginnen met een overwinning. Op een regenachtig sportpark Woezik wisten zowel de thuisploeg als tegenstander VV Heerenveen het doel niet te vinden: 0-0.

Voordat de wedstrijd begon, was er een eerbetoon aan de overleden secretaris Paul van Beelen. De supporters, spelers en staf van beide ploegen eerden hem met een minuut stilte en daaropvolgend een applaus. sc Woezik Wijchen 210816 Woensdag 01

VV Heerenveen kwam sterk uit de startblokken en zette meteen fel druk op de verdediging van Woezik. Tot grote kansen leidde dit echter niet. SC Woezik creëerde in eerste instantie ook niet veel, maar Jesse Vreman raakte de paal na een voorzet van Bas Elemans. Heerenveen probeerde via de counter gevaarlijk te worden, maar Nicholas Skverer hoefde niet te vrezen voor een tegengoal.

Ondanks dat de verdediging van Heerenveen niet sterk oogde in de opbouw, wist SC Woezik hier niet van te profiteren. De thuisploeg poogde te scoren door de defensieve slordigheden aan Friese kant, maar Vreman scoorde niet. Na een halfuur lag de bal aan de andere kant in het net. De scheidsrechter keurde de goal echter af vanwege buitenspel.

Thijs van der Velden kreeg de grootste kans van de eerste helft. Gijs Diebels liet de bal lopen, waardoor van der Velden alleen op de keeper afliep, maar hij schoot recht op de keeper. Diebels liep een paar minuten later ook alleen op de keeper af, maar raakte de bal totaal verkeerd. sc Woezik Wijchen 210816 Woensdag 02

In de tweede helft liep het niveau van de wedstrijd terug. Beide ploegen kwamen bijna niet meer voor de goal. Af en toe gaf Woezik of Heerenveen een gevaarlijke bal voor het doel, maar niemand liep tegen de bal aan. Michael Jansen kopte een bal op goal, maar de doelman van Heerenveen redde goed.

\VV Heerenveen werd met nog twintig minuten te spelen twee keer gevaarlijk, maar dit leidde niet tot een doelpunt. Invaller Bram van Summeren schoot met nog een paar minuten op de klok op de voet van de keeper. Mo El Haddouti kreeg daarna nog een mogelijkheid, maar hij wist die niet te benutten. Net voor het laatste fluitsignaal wist Floris Florussen nog een kans om zeep te helpen, waardoor SC Woezik na de eerste wedstrijd op een punt staat. sc Woezik Wijchen 210816 Woensdag 03

De volgende wedstrijd van SC Woezik is een uitwedstrijd tegen Silvolde op zondag 28 augustus.

Verslag door Gerd Jansen en foto’s door Theo Teuwsen sc Woezik Wijchen 210816 Woensdag 00 sc Woezik Wijchen 210816 Woensdag 10 sc Woezik Wijchen 210816 Woensdag 09