Eerste verlies voor Alverna

Foto: Nico Teeuwissen

Een slechte wedstrijd op een hobbelig veld resulteerde in het eerste verlies voor Alverna. Silvolde was met 2-0 te sterk.

De fysieke kracht van de Achterhoekers was doorslaggevend, want behoudens de eerste twintig minuten waren de ploegen aan elkaar gewaagd. In die periode kreeg Silvolde een dot van een kans via Bram van Dooren en net voor de thee had Alverna via Ruben Rip moeten scoren. Het fysieke geweld van Silvolde leverde Alverna veel vrije trappen op, die prompt op het hoofd van de lange verdedigers werden geplaatst. “Enige variatie was wenselijk geweest,” aldus een toeschouwer.

Na de rust eenzelfde beeld, maar door een verdedigende fout kon van Dooren de 1-0 scoren. Coach Pruijn wisselde van Peppel voor super-sub Yannis Ngola die ditmaal niet tot scoren kwam. Alverna probeerde de gelijkmaker te forceren. Dennis Arts knalde van 35 meter afstand net over en meerdere kleine kansjes bleven onbenut. Doordat Alverna ales-of-niets ging spelen scoorde Silvolde via Ischa Krosse uit een scrimmage de 2-0 en won daarmee ook de 3e thuiswedstrijd van dit seizoen.

Volgende week komt SJC uit Noordwijk op bezoek bij Alverna. Noordwijk heeft, net als Alverna, ook 7 punten.

Alverna 2 wist zondagochtend met 0-1 van Woezik 2 te winnen en verstevigde daarmee de koppositie in de reserve eerste klasse. Zondag komt de nr.2 RKHVV 2 uit Huissen op bezoek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen