Basketballers Wyba vervolgen winstserie met zege op River Trotters

Wyba Heren 1 heeft ook de tweede competitiewedstrijd om kunnen zetten in een overwinning. Zaterdagavond, in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, was River Trotters uit Hardinxveld-Giessendam het slachtoffer: 89-79. Corstiaan Kan was met 33 punten de topschutter bij het ploeg van Patrick Klomp.

Wyba begon goed aan de wedstrijd en dat was zeker het geval voor Corstiaan Kan. Hij nam de eerste negen punten aan Wijchense zijde voor zijn rekening. River Trotters kwam echter terug in het eerste kwart, wat leidde tot een voorsprong bij het begin van het tweede kwart: 17-18.

Door scores van Stan Bruijstens, Jaap Ratering-Arntz en Aaron Dekker verloor River Trotters de voorsprong aan het team van Patrick Klomp. Maar de ploeg uit Hardinxveld-Giessendam sloeg sterk terug en zorgde voor een 31-34 ruststand.

Na de rust scoorde naast Kan ook Remy Thonen er lustig op los. Maar de uitploeg liet zich ook scorend gelden, wat er toe leidde dat er een spannende wedstrijd ontstond. Aan het eind van het derde kwart zat Wyba River Trotters op de hielen, met nog maar een puntje verschil.

Halverwege het vierde kwart stond Wyba weer op voorsprong, onder andere door driepunters van Anas Alharran. River Trotters kwam niet meer gemakkelijk tot scoren, waardoor de Wijchense basketballers verder uitliepen. Wyba Heren 1 kon deze voorsprong vasthouden en won met 89-79 voor de tweede keer dit seizoen.

De volgende wedstrijd van Wyba Heren 1 is een uitwedstrijd tegen WBB Giants Heren 1 op woensdag 28 september. Dit is een wedstrijd in het bekertoernooi.