Wijchen al in de ban van derby N.E.C. – Vitesse

Aankomende zondag staat de derby N.E.C.–Vitesse weer op het programma. Een paar Wijchenaren zijn al helemaal in de ban van deze wedstrijd en gaven de geel-zwarte (Vitesse) bijen op de rotonde bij Kerkeveld de rood-groen-zwarte (N.E.C.) kleur.

N.E.C., dat na negen wedstrijden op de twaalfde plek staat, ontvangt in eigen huis Vitesse dat, met vijf punten meer, op de zesde plaats staat.
N.E.C. leek afgelopen zondag lange tijd voor een kleine stunt te gaan zorgen tegen koploper Feyenoord. Heel lang wist het een 1-0 voorsprong met succes te verdedigen totdat Nicolai Jørgensen iets meer dan tien minuten voor tijd de 1 – 1 achter doelman Joris Delle frommelde. Helaas voor N.E.C. wist Michiel Kramer ruim in blessuretijd via een lucky ook nog te scoren waardoor Feyenoord uiteindelijk de meest gelukkige was en er onterecht met de volle buit vandoor ging.

Vitesse stond tegen AZ ook lang op winst, 2-0 voorsprong, maar gaf deze alsnog uit handen met een 2-2 gelijkspel als eindresultaat.

Vorig seizoen wist N.E.C. in eigen huis met 2 – 1 van Vitesse te winnen. Natuurlijk gaan ze weer voor eenzelfde resultaat. Zondagmiddag om 12.30 is de aftrap.
En als het aan (het merendeel van) de Wijchenaren ligt, gaat N.E.C. zeker winnen. bijen-nec-vitesse-rotonden-02 bijen-nec-vitesse-rotonden-03 bijen-nec-vitesse-rotonden-00

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen