Zondag topper ADO tegen SC Woezik

Op 19 februari wordt de kraker van de Hoofdklasse A gespeeld: de nummers 1 en 2 in de stand, ADO’20 en Woezik, treffen elkaar om 14.00 uur op sportpark De Vlotter.

Koploper ADO’20 behaalde uit de 17 gespeelde wedstrijden 34 punten. Woezik leed één nederlaag meer dan de Heemskerkers en bezit er dus 31. Saillant detail: van de slechts drie nederlagen die ADO tot nu toe leed, werd er één overduidelijk toegebracht door Woezik. Op 25 september 2016 kwamen de Superezels in het onder de rook van Nijmegen gelegen dorp in de 4e minuut nog wel op een 0-1 voorsprong, maar daarna was het meteen over en uit. Door routinier Gijs Diebel (2x) en Jesse Vreman (ook 2x) was het met de rust al een gespeelde wedstrijd (4-1).
Voor ADO staat zondag dus niet alleen het behoud van de koppositie van de Hoofdklasse A op het spel, maar zeker zullen ook revanchegevoelens een rol spelen!

Het team van de trainer Ton Kosterman leed tot nu toe dus 4 nederlagen, drie daarvan op vreemde bodem (2-1 Silvolde, 3-1 RKHVV en 3-1 SC Heerenveen) en één op het eigen sportpark (0-1 Hollandia). Wil Woezik de aansluiting met de top van de Hoofdklasse willen behouden, dan mag er zondag zeker niet verloren worden. De verwachting is dan ook dat met een gesloten defensie als uitgangspunt en met snel uitgevoerde counters er geprobeerd zal worden om met een optimaal resultaat huiswaarts te keren.
Bij ADO’20 geldt natuurlijk eveneens het principe om zeker geen nederlaag te lijden en zal de kans groot zijn dat de Heemskerkers door hun tegenstander gedwongen worden om het spel te maken. Hoe de wedstrijd zich zal gaan ontwikkelen en wie er na afloop als winnaar van het veld zal stappen, kunt u dankzij de poortsponsors BosInfra BV en Nic. Oudendijk BV Machineverhuur zelf gratis meemaken.

De wedstrijd van zondag begint om 14.00 uur.

Alverna speelt zondag thuis tegen nummer drie Silvolde. Een overwinning is gewenst om afstand te nemen van de degradatieplaatsen.
AWC speelt thuis tegen Beerse Boys. AWC moet winnen om een kans te behouden om in de eerste klassen te blijven.