Basketballers Wyba winnen ook van Den Haag, jeugdspeler Stijn Sommerdijk debuteert

In de laatste wedstrijd voor de krokusvakantie kwam HBV The Jumpers uit Den Haag naar de Arcus in Wijchen om tegen Wyba te basketballen. Wyba staat op een gedeelde derde plek in de eerste divisie en The Jumpers bezetten de laatste plaats. In theorie een makkelijke wedstrijd maar Den Haag speelt met veel jeugd en in de eerste ontmoeting zorgde dat ervoor dat Den Haag vrijuit en zonder druk kon basketballen waar Wyba het nog moeilijk mee had.

Wyba moest scherp beginnen en met 2 rake driepunters van Anas Alharran in 2 aanvallen stond het gelijk 6-0. Vervolgens had Wyba het wat lastig tegen de zone en kon Den Haag met enkele scores zelfs een 11-10 voorsprong pakken halverwege het eerste kwart. Corstiaan Kan en Stan Bruijstens gingen zich hierna met de scores bemoeien en verdedigend werd de een-tegen-een tegen gehouden waardoor Wyba kon uitlopen naar 17-13. Aan het einde van het eerste kwart kwam jeugdspeler Stijn Sommerdijk in het veld en hij opende de score met een driepunter.

In het tweede kwart. Wyba bleef aanvallend de vrije man zoeken en Robert Bril kwam sterk tot scores. Verdedigend had Wyba ook grip op The Jumpers en met een 37-19 voorsprong ging Wyba de rust in.

De tweede helft opende Stijn Sommerdijk wederom met een driepunter en Robert Bril zorgde voor een 46-24 voorsprong. Een slordige fase brak voor Wyba aan en een omschakeling naar een zone bracht ook niet het gewenste resultaat. The Jumpers kon een beetje inlopen maar Stan Bruijstens en Thijs van Beek konden met drives de basket aanvallen en zo Wyba weer op het goede spoor houden. Rick Elemans werd na een mooi ‘baseline cut’ gevonden en als hij daarna op de break wordt gevonden eindigt het derde kwart in een 63-42 voorsprong voor Wyba.

In het vierde kwart ging het spel nog redelijk gelijk op maar de laatste vier minuten geloofden de bezoekers het wel en kon Wyba nog wat breaks lopen waarbij Corstiaan met twee alley oop’s het publiek nog enthousiast kreeg.

Een mooie teamoverwinning wat de scoreverdeling ook laat zien en waardoor Wyba de derde plek positie in handen heeft in de eerste divisie.
Corstiaan Kan 15 punten, Stan Bruijstens en Robert Bril 14 punten, Anas Alharran 12 punten en Thijs van Beek 10 punten.