Alverna verliest van Silvolde

In de voorwedstrijd tegen Woezik 2 gaven de reserves van Alverna in de res. 1e klasse het goede voorbeeld door met 2-0 te winnen. De hoofdmacht bleef op het Bospad tegen Silvolde echter onverdiend met lege handen staan en staat inmiddels op een nacompetitie plaats.

De fysiek sterke Achterhoekers begonnen furieus aan de wedstrijd en zette Alverna onder druk zonder kansen te creëren. Na 15 minuten werd Alverna gelijkwaardig en Lennart van Peppel knalde na een pass van Cas v.d. Wal op de lat en een vrije trap van Dennis Arts ging ook rakelings over maar het bleef tot de rust 0-0.

Na de thee ontspon zich een levendige wedstrijd waarin Aria Hashemi enkele mooie reddingen verrichtte. Sven van Gelder opende bijna de score maar keeper Oldhuis redde in de korte hoek. Het was Yannis Ngola die als eerste wist te scoren uit een mooie boogbal van Dennis Arts maar de grensrechter keurde hem af wegens buitenspel. Bouwman van Silvolde had nog 2 mooie vrije trappen in huis die Hashemie pareerde. In de 80e minuut werd (weer) een lange bal van Silvolde doorgekopt en nu kwam die gelukkig voor de voeten van Alexander Tempels die onberispelijk de 0-1 inschoot.

De inmiddels ingevallen Ruben Rip stichtte nog een paar keer gevaar voor het doel van Silvolde dat de deur uiteindelijk dicht hield en de 3 punten mee naar Silvolde nam. Alverna staat nu op plaats 11 wat aan het einde nacompetitie betekent, maar alle concurrenten komen nog naar het Bospad.

Zaterdag moet Alverna naar 3e klasser Oranje Nassau in Almelo en bij winst is de 1/8 finale van de KNVB beker bereikt ….waarschijnlijk weer tegen Silvolde!