Grootse internationale Techniek & Stoomdag in Olympic

Op zondag 27 oktober is het weer zover. Er zijn in de 3700
vierkante meters grote Olympichal een keur aan ronkende, stomende en puffende
op schaal nagebouwde stoomgemalen, hete luchtmotoren, treinen, walsen,
tractoren en vliegtuigmotoren te bewonderen.

Er zijn werkstukken bij waar vele jaren aan gewerkt is. In beide hallen is een perslucht ringleiding aangelegd, zodat alle werkstukken ook daadwerkelijk in werking te zien zijn.

Alleen Dampftisch Essen en Dortmund komen al met een afvaardiging van meer dan 40 leden met de mooiste werkstukken. Uit België komt de K.M.Y.C.A. club die gespecialiseerd is in het vervaardigen van stoomboten en treinen. Uit Nederland zijn alle grote verenigingen, zoals Stoomgroep Holland, Radingspoor en vele andere aanwezig.

qavtl1uwvuakebci8u9v11v0f

Deze verenigingen kunnen u met raad en daad bijstaan en adviseren over deze fascinerende hobby. Naast alle stukjes technisch vernuft staan er  drie Spoor-1 banen, zoals de grootste demontabele baan van Nederland, de van Schaik-baan en de wat kleinere Summerfield-baan. Uit Karlsruhe komt de fantastische aangeklede Eppinger-baan; bouwers van locomotieven zullen die hier op laten lopen. Om deze banen heen zijn tribunes geplaatst zodat het publiek het allemaal goed kan bekijken. Ook het technische onderwijs is goed vertegenwoordigd en demonstreert de nieuwste snufjes op 3D gebied, zeker in deze tijd waarin het bedrijfsleven zitten te springen om vakmensen in de techniek.

sqsagol4tpgxd64bvognlz5ru

De Olympic-hal te Wijchen is eenvoudig met openbaar vervoer te bereiken. Ook per auto is Wijchen via de A50 en A73 eenvoudig te bereiken en er is ruim voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig.
De Olympichal aan de Nieuweweg 203 is geopend van 10.00 – 16.00 uur. De entree voor kinderen is gratis. Kijk ook eens op de website www.technostoombeurs.nl.