Activiteiten Wijchen-Noord beginnen weer

Foto:

Wijkvereniging Wijchen-Noord begint in september weer met activiteiten. Nieuw is een creatieve inloop en een aantal workshops voor kinderen van de basisschoolleeftijd.

Met ingang van het huidige schooljaar zijn alle jeugdactiviteiten naar de maandag verschoven. Onder de noemer #DOES LEUK wordt een aantal losse workshops voor de kinderen uit de groepen 1 t/m 4 en 5 t/m 8 georganiseerd. Nieuw is een creatieve inloop op de donderdagochtend. De bedoeling hiervan is met elkaar een kop koffie of thee te drinken en ondertussen een creatieve hobby uit te voeren zoals breien, haken en het maken van kaarten. Deelnemers moeten hun eigen materialen meenemen. Omdat deze activiteit in de ontmoetingsruimte plaatsvindt, kunnen alleen ‘schone’ hobby’s worden uitgeoefend en niet bijvoorbeeld boetseren of schilderen.

De wijkvereniging probeert om in de toekomst een aantal workshops op de donderdagochtend te organiseren zodat deelnemers kennis kunnen maken met andere hobbytechnieken. Voor informatie: Mieke Steeg, telefoon 06-23307896

Kubb-toernooi

Voor zaterdag 26 september organiseert Wijkvereniging Wijchen-Noord ter gelegenheid van de Nationale Burendag een Kubb-toernooi en zoekt hiervoor teams uit de gemeente Wijchen die mee willen doen. Vanaf 2 personen kan een team zich inschrijven. Kubb is een spel waarin 2 teams bij elkaar een aantal blokken om moet gooien. Het is een combinatie van bowling, petanque en schaken. Het toernooi wordt gehouden in park Noord van 13.00 tot 16.00 uur. Bij een slechte weersverwachting wordt een alternatieve binnenactiviteit aangeboden.

Reacties