‘Walk with me’ te zien in De Schakel

Foto: wijchen.nieuws.nl

Op dinsdag 15 september is de film Walk with me te zien in De Schakel in Wijchen. In deze film staat het levenswerk van Thich Nhat Hanh (1926) centraal.

Hij is een Vietnamese boeddhistische monnik, vredesactivist, dichter en schrijver die als banneling een groot deel van zijn leven in Frankrijk heeft gewoond. Hij wordt beschouwd als een van de grondleggers van wat later als mindfulness bekend is geworden. In 1982 stichtte hij het boeddhistische centrum Plum Village, een meditatiegemeenschap in de Dordogne. In november 2018 keerde hij terug naar zijn tempel Tu Hieu in Vietnam, met de wens om daar zijn laatste levensdagen door te brengen. In 1967 werd hij door Martin Luther King genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede vanwege zijn pacifistisch activisme.

Inleiding

De inleiding op deze film wordt verzorgd door Andres Inderwisch. Aanmelden is niet noodzakelijk, maar als de zaal vol is (maximaal 70 zitplaatsen) worden geen bezoekers meer toegelaten. De film Walk with me begint dinsdag 15 september om 20.00 uur in De Schakel aan de Pius XII straat in Wijchen.

Reacties