Lezingenmiddag: middeleeuwse boeken in Museum Kasteel Wijchen

Foto: wijchen.nieuws.nl

Museum Kasteel Wijchen organiseert een lezingenmiddag bij de expositie Strengels & Letters. Boeken maken in middeleeuws Gelre.

Drie gastsprekers belichten ieder een thema rondom middeleeuwse boeken. Na afloop kunnen toehoorders naar keuze deelnemen aan een rondleiding door de expositie.

Suzette van Haaren, promovenda aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit van St. Andrews, neemt de toehoorders mee door het lange leven van het gebedenboek van Maria van Gelre om te ontdekken hoe het boek is geworden zoals wij het nu kennen.

Vervolgens gaat Jan Bosch, handboekbinder en boekrestaurator, in op de kunst van het handboekbinden. Hij laat stapsgewijs zien hoe vanuit de ruwe materialen een boek ontstaat. Hij doet dit aan de hand van illustraties en demonstreert alle handelingen gebruik makend van authentiek boekbindgereedschap.

Afsluitend belicht Drs. Astrid Enderman-Beckers aan de hand van veel foto’s en schilderijen het ongewone middeleeuwse boek.

Na afloop van de lezingen kunnen toehoorders deelnemen aan een rondleiding door de expositie Strengels & Letters. Boeken maken in middeleeuws Gelre. De rondleiding is optioneel en wordt gegeven door Drs. Astrid Enderman-Beckers. Speciaal hiervoor zal het museum langer open blijven.

Programma:
Van 13.00 uur tot 13.30 uur is de inloop met koffie en thee. De lezingen met tussendoor een korte pauze starten om 13.30 uur en eindigen om 16.30 uur. Van 16.30 uur tot 17.30 uur wordt de optionele rondleiding door de expositie gegeven.

Prijs: 
Toegang lezingen (excl. museumbezoek) € 5,00 p.p.
Toegang lezingen incl. rondleiding expositie € 5,00 p.p. + museumticket
Koffie/thee inbegrepen
Voor meer informatie: www.museumwijchen.n

 

 

article
88071
Museum Kasteel Wijchen organiseert een lezingenmiddag bij de expositie Strengels & Letters. Boeken maken in
https://wijchen.nieuws.nl/evenementen/lezingenmiddag-middeleeuwse-boeken-in-museum-kasteel-wijchen-2/
2019-02-07T19:18:23+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/379/2014/12/Kasteel-Wijchen-en-logo-Museum-Kasteel.jpg
Kasteel Wijchen, Museum Kasteel Wijchen, wijchen