Zomerexpositie van de Nijmeegse kunstenaar Gabi Rets in Batenburg

Foto:

Na een geslaagde Batenburgse Dag is het volgende week weer tijd voor Kunst: vanaf 4 augustus een nieuwe expositie in de Oude Victor. Dit keer van de Nijmeegse kunstenaar Gabi Rets, die speciaal voor de kerk haar ‘Luchtdansers’ maakt.

De hoge ruimtes in de kerk inspireerden haar tot werk over de hemel. Zij maakt haar installaties, die allerlei figuren en objecten verbeelden, van oude kranten en ander papier/karton. Het wordt een vrolijk en levendig geheel waar mensen blij van worden, en nog wel speciaal op maat gemaakt voor de Oude Victor. Gabi-Rets

Gabi Rets werkt graag met krantenpapier, dat draagt verhaal en beeld al met zich mee. Als publiek beeldarchief vormt het in combinatie met persoonlijke herinneringen de basis voor haar beeldverhalen. Van gescheurde en verlijmde krantenstroken maakt zij luchtige constructies die hun eigen schaduw werpen. Deze monteert ze vervolgens tot muurgrote assemblages. Voor de twee expositieruimten van De Oude Victor maakte Gabi Rets nieuw werk dat speels de begrippen lucht, ruimte en hemel reflecteert. Immers: twee prachtige hoge vertrekken in een kerkgebouw – hoe kun je dan niet aan de hemel denken?

Tijd en plaats
Oude of St-Victorkerk, Kruisstraat 7, 6634 AG Batenburg
4 t/m 18 augustus 2019, op zondagen 13-17 uur. Toegang gratis.
Meer informatie: www.indeoudevictor.nl www.facebook.com/indeoudevictor.

article
92087
Na een geslaagde Batenburgse Dag is het volgende week weer tijd voor Kunst: vanaf 4
https://wijchen.nieuws.nl/evenementen/zomerexpositie-van-de-nijmeegse-kunstenaar-gabi-rets-in-batenburg/
2019-07-29T07:57:35+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/379/2019/05/19180033/Oude-Vicctor.jpg
Batenburg, Oude Victor Batenburg