Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 4 – 21 januari 2015

Aanbieden plastic afval en oud papier en karton
In Wijchen worden veel afvalsoorten apart ingezameld. Op deze manier kunnen de verschillende afvalsoorten weer als grondstof gebruikt worden. Om het afval zo goed mogelijk in te zamelen, vragen wij uw aandacht voor de manier waarop u het afval aanbiedt voor de inzameling.

Plastic verpakkingsafval Als het hard waait, kunt u de plastic afvalzakken aan elkaar knopen en bijvoorbeeld aan een hek hangen zodat ze niet wegwaaien. Maar knoop de afvalzakken niet aan de gft-container vast. Dit zorgt voor problemen bij het inzamelen van gft afval.

Oud papier en karton

Vrijwilligers van verenigingen zamelen samen met een chauffeur van de afvalophaler het oud papier en karton in. Zo zorgen de vrijwilligers voor extra inkomsten voor de verenigingskas. U kunt uw oud papier het beste in kartonnen dozen of gebundeld aan de straat zetten. Zo voorkomt u dat het papier wegwaait en kunnen de inzamelaars het oud papier makkelijk inzamelen.

Meer informatie of vragen?

Uw inzameldagen en aanbiedregels vindt u op de papieren of digitale afvalwijzer (www.dar.nl/afvalwijzer) of de Dar app. Meer informatie vindt u op www.dar.nl. Voor vragen neemt u contact op met het klantencontactcentrum van Dar. Zij zijn van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur bereikbaar via 024 371 6000 of via [email protected].

Tijdelijke verlichting fietspad het Pedaal
Vanwege werkzaamheden van het Waterschap Rivierenland kunnen fietsers vanaf maandag 19 januari geen gebruik van de Balgoijseweg maken. Er is een omleiding ingesteld via de Vormersluiseweg. Tijdens de werkzaamheden is het recreatieve fietspad het Pedaal (tussen de Torenstraat en de Gamert) voorzien van verlichting. Na afloop van de werkzaamheden, die naar verwachting eind maart zijn afgerond, wordt de verlichting weer weggehaald.

Werkzaamheden waterschap

Waterschap Rivierenland vervangt twee duikers onder de Graafseweg en de Balgoyseweg in Wijchen. Dit is nodig om de waterhuishouding in het Overasseltsebroek te verbeteren.

Om de duiker onder de Balgoyseweg te kunnen verbreden, dient de weg gedurende de werkzaamheden te worden afgesloten. Het verkeer wordt ter plaatse via borden omgeleid. Er zou eerst een noodbrug komen voor fietsers. Helaas kan de noodbrug voor fietsers niet worden gerealiseerd. Dit betekent dat de fietsers worden omgeleid via de parallelweg Drutenseweg, Vormersesluisweg en Vormerseweg.

Tijdelijke snelheidsverlaging Drutenseweg
De Balgoijseweg is vanwege werkzaamheden tot en met eind maart afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid en daarom is de snelheid op de Drutenseweg ter hoogte van de Torenstraat, in overleg met de provincie Gelderland, verlaagd naar 70 km/u. Dit blijft zo totdat de Balgoijseweg weer open is.

Informatiebijeenkomsten windenergie
De gemeente Wijchen organiseert twee informatiebijeenkomsten over windenergie in Wijchen. Tijdens deze bijeenkomsten presenteert de werkgroep Windenergie Wijchen zijn bevindingen tot dusver en de concept randvoorwaarden waarbinnen de werkgroep de mogelijke locaties voor windenergie in Wijchen gaat onderzoeken. De bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur en de zaal is vanaf 19.15 uur open. U bent welkom op:

  • Maandag 26 januari, raadzaal kasteel, Kasteellaan 9 in Wijchen
  • Woensdag 4 februari, Dorpshuis Waaijershof, Lagestraat 19 in Niftrik

Wilt u bij de informatiebijeenkomst aanwezig zijn? Dan vragen wij u vriendelijk een e-mailbericht te sturen aan [email protected]. Beide avonden zijn er 150 plaatsen beschikbaar. Bij grote belangstelling wordt er mogelijk een derde avond georganiseerd.

Ruimtelijke kwaliteit in Wijchen. Denkt u mee?
De hoge kwaliteit van wonen, werken en recreëren in de gemeente Wijchen is het waard

om te behouden en sterker te maken. De ruimtelijke kwaliteit van de leefomgeving is een belangrijk onderdeel van hoe uw straat, wijk of dorp door u als bewoner en door bezoekers wordt beleefd.

De gemeente Wijchen werkt aan een opvolger van de Welstandsnota. Maar dan in een nieuwe stijl en met nieuwe inzichten over de betekenis van ruimtelijke kwaliteit. De nieuwe nota Ruimtelijke Kwaliteit gaat in op bescherming van de belangrijkste cultuurhistorische objecten en biedt aan de andere kant juist meer vrijheid waar dat kan: minder regelgeving en meer inspiratie!

Wij stellen het op prijs als u met ons meedenkt over de nieuwe nota. U bent daarvoor van harte welkom op de inloopavond op dinsdag 10 februari 2015. U kunt tussen 19.30 en 21.00 uur binnenlopen in de raadzaal van het kasteel, Kasteellaan 9 in Wijchen.

Vergaderingen en bijeenkomsten
De commissies en de gemeenteraad van Wijchen vergaderen in het kasteel van Wijchen. Dit is de voorlopige planning voor de komende periode. Alle vergaderingen en bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur.

22 januari            Commissievergadering -2-

29 januari            Commissievergadering -3-

5 februari            Raadsvergadering

U kunt de volledige agenda vinden op de website van de gemeente (Uw gemeente \ de gemeenteraad \ vergaderingen \ Agenda’s en stukken vergaderingen). Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

Op www.officielebekendmakingen.nl/gemeenteblad zijn de volgende bekendmakingen verschenen. Wilt u automatisch op de hoogte gehouden worden van de publicaties in uw omgeving? Meldt u dan aan voor de gratis attenderingsservice.

Algemene bekendmaking
Regelingen

  • Mandaatbesluit gewijzigd;
  • Beleidsregels regeling Munitax 2015 vastgesteld;
  • Beleidsregels Regeling Gemeenschappelijke Belastingkantoor 2014 ingetrokken;
  • Verordening Naamgeving en nummering gewijzigd;
  • Beleidsregels subsidie klimaataanpak eigen woningen 2013 gewijzigd;
  • Beleidsregels indirecte studiekosten en computerregeling gemeente Wijchen vastgesteld;
  • Beleidsregels collectieve zorgverzekering minima gemeente Wijchen 2014 vastgesteld;
  • Beleidsregels duurzame gebruiksgoederen gemeente Wijchen vastgesteld;
  • Beleidsregels geldterugregeling gemeente Wijchen vastgesteld.

De volledige bekendmakingen vindt u op www.officielebekendmakingen.nl.

Gehandicapten parkeerplaats
Burgemeester en wethouders hebben besloten bij de volgende locatie een persoonsgebonden gehandicaptenparkeerplaats aan te wijzen:

Wijchen

  • Valkstraat 41

Procedures 1, 3 en 5 zijn van toepassing. Zie voor meer informatie hierover het procedurekader elders op deze pagina’s.

Ontvangen milieumelding
Door het college van burgemeester en wethouders van Wijchen is de volgende milieumelding het kader van het Activiteitenbesluit milieubeheer op vermelde  datum geaccepteerd:

Wijchen

  • Achterloseweg 37, 6604 KC, melding in het kader van het Activiteitenbesluit op grond van de Wet milieubeheer, voor het verrichten van hout bewerkende activiteiten, 06-01-2015.

Procedure 1 is van toepassing. Zie voor meer informatie hierover het procedurekader elders op deze pagina’ s.

Verleende exploitatie- en terrasvergunning
De onderstaande verleende exploitatie- en terrasververgunning zijn door de burgemeester van Wijchen op genoemde datum verzonden naar de betreffende aanvrager:

Wijchen

  • Touwslagersbaan 2, 6602 AK, Salt & Pepper, 14-01-2015

Procedures 3 en 5 zijn van toepassing. Zie voor meer informatie hierover de procedurekaders elders op deze pagina’s.

Ontvangen sloopmelding
De onderstaande sloopmelding is door het college van burgemeester en wethouders van Wijchen op genoemde datum ontvangen:

Wijchen

  • Kievitstraat 16, 6601 DW, het saneren van asbesthoudend materiaal uit het hoofdgebouw, 08-01-2015.

Er kan geen bezwaar noch beroep worden ingesteld tegen de ontvangen sloopmelding.

Voornemen tot verlening omgevingsvergunning (ontwerpbesluit)
Ten aanzien van het onderstaande project is het college van burgemeester en wethouders van Wijchen voornemens een omgevingsvergunning te verlenen:

Wijchen

  • Christiaan Huygensstraat 22, 6603 BC, het oprichten van een inrichting voor op- en overslag van afvalstoffen. Het bouwen van een opslaghal met een weegbrug en opslagvakken. Het afwijken van het bestemmingsplan in verband met het gebruik, de bouwhoogte en het bebouwingspercentage Het uitvoeren van werkzaamheden in verband met het vergraven en verharden, 21-01-2015.

 

Met ingang van 22 januari 2015 worden de aanvraag, het ontwerpbesluit en de eventuele bijbehorende stukken van dit project gedurende zes weken ter inzage gelegd. Procedure 1 en 2a zijn van toepassing. Zie voor meer informatie hierover het procedurekader elders op deze pagina’s.

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunning
De onderstaande aanvragen voor een omgevingsvergunning zijn door het college van burgemeester en wethouders van Wijchen op genoemde data ontvangen:

Hernen

  • Dorpsstraat 68, 6616 AJ, het bouwen van een carport, en het afwijken van het bestemmingsplan in verband met de bouwhoogte van de carport, 18-12-2014.

Wijchen

  • De Renbaan ongenummerd, 6602 HM, het bouwen van een woongebouw met daarin één groepszorgwoning, 19-12-2015.
  • Huurlingsedam 50, 6603 LH, het afwijken van het bestemmingsplan in verband met het bouwen buiten het bouwvlak, het bouwen van een vrijstaande woning met garage, het aanleggen van een inrit, het uitvoeren van werk of werkzaamheden in verband met archeologie, 31-12-2014.
  • Lagestraat 48, 6606 KC, het bouwen van één bedrijfswoning, 31-12-2014.
  • Oosterweg, de Renbaan, Meerdreef ongenummerd, 6602 HM (aangrenzende postcode), het bouwen van 118 appartementen en 19 woningen met erfafscheidingen en een liftgebouw, 19-12-2014.
  • Passedwarsstraat ongenummerd nabij huisnummer 69, 6601 HR, het bouwen van 52 appartementen en een kiosk, 14-01-2015.
  • Teersmortelweg 14, 6602 DM, het wijzigen van de gevel en intern verbouwen (legalisering), 07-01-2015.
  • Zesweg 60, 6601 HB, het afwijken van het bestemmingsplan in verband met de nokhoogte van het bijgebouw, 08-01-2015.

De beslistermijn vangt aan op de dag van ontvangst van de betreffende aanvraag.

Procedure 1 is van toepassing. Zie voor meer informatie hierover het procedurekader elders op deze pagina’s.

Verleende omgevingsvergunningen
Voor de onderstaande projecten is een omgevingsvergunning verleend. Het besluit tot verlening van de omgevingsvergunning is voorbereid op basis van de reguliere voorbereidingsprocedure van paragraaf 3.1 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en zijn door het college van burgemeester van wethouders van Wijchen en op genoemde data verzonden:

Wijchen

  • Burchtstraat 9a tot en met 9k, 6602 AP, het realiseren van 8 studio’s op de eerste verdieping, en het wijzigen van de gevel ten behoeve van deze studio’s, 15-01-2015.
  • De Meren 14-15, 6605 XX, het bouwen van een vrijstaand woonhuis, en het aanleggen van een inrit, 08-01-2015.
  • Graafseweg 300, 6603 CJ, het aanleggen van een uitrit, 13-01-2015.
  • Passedwarsstraat 71 tot en met 109, 6601 AR, het bouwen van een entree voor het woongebouw ‘De Pas’, en het afwijken van het bestemmingsplan in verband met het bouwen buiten het bouwvlak, 12-01-2015.

De tekeningen behorende bij de omgevingsvergunning behoeven niet noodzakelijkerwijs dezelfde te zijn als die bij de betreffende gepubliceerde aanvraag om omgevingsvergunning.

Procedure 1, 3 en 5A zijn van toepassing. Zie voor meer informatie hierover het procedurekader elders op deze pagina’s.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen