Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 8 – 18 februari 2015

Online dorpsplein www.WijWijchen.nl
Vanaf januari heeft Wijchen een online dorpsplein, WijWijchen. Deze website is van Wijchenaren en voor de Wijchense inwoners. Op www.wijwijchen.nl kunt u zien wat er in uw buurt te doen is en kunt u met buurtgenoten in contact komen.

Plaats uw nieuws, vragen en foto’s op de website. Hoe meer mensen er meedoen, hoe interessanter het voor iedereen wordt. U kunt bijvoorbeeld meedoen door nieuws van uw vereniging te delen. Maar ook een vraag om hulp plaatsen, uw hulp aanbieden, of een bedrijf of organisatie promoten. Het delen van informatie en ervaringen met buurtgenoten, dát is het idee. Want iemand die uw vraag kan beantwoorden, u hulp kan bieden, of op uw evenement wil komen, komt gewoon uit je eigen buurt. Online maken mensen zo een begin met de leukste persoonlijke contacten in hun wijk of dorp.

Buurtverbinders
Een aantal Wijchenaren is opgeleid als lokale buurtverbinder. Zij zorgen ervoor dat zowel online als ‘op straat’ mensen in de buurt zich meer met elkaar verbinden. Ze beheren het online dorpsplein waarop bewoners, verenigingen, bedrijven en organisaties hun informatie plaatsen.

Doe mee!
Woensdagmiddag 25 februari is de officiële lancering van WijWijchen. Wethouder Rob Engels geeft hiervoor het startsein. De buurtverbinders zijn dan vanaf 15.30 uur in het centrum van Wijchen te vinden. Zij delen flyers uit aan het winkelend publiek en winkeliers. Meer informatie? Kom op 25 februari om 15.00 uur naar het Kasteel of om 15.30 uur naar de markt. De buurtverbinders vertellen u graag meer over het online dorpsplein.

Bijeenkomst voor eerstelijns professionals
Vanaf 1 januari 2015 hebben gemeenten er nieuwe zorgtaken bij gekregen rondom de jeugdzorg en het zelfstandig wonen. Maar wat betekenen deze veranderingen concreet voor u als professional? Om u verder te informeren organiseert de gemeente Wijchen twee bijeenkomsten speciaal voor eerstelijns professionals.

Op deze bijeenkomst hoort u meer over hoe de gemeente de nieuwe zorgtaken georganiseerd heeft. U hoort meer over de Sociale Wijkteams maar vooral horen we graag van u. Uiteraard is er ruim de tijd om vragen te stellen en gaan we graag met u in gesprek. Waar moeten we goed op letten bij de nieuwe zorgtaken? Hoe ziet u de samenwerking met de Sociale Wijkteams? En waar maakt u zich zorgen over? Als u nu alvast vragen heeft dan kunt u deze via e-mail stellen. We zorgen dan dat deze besproken worden tijdens de bijeenkomst.

Waar en wanneer?
De informatiebijeenkomsten vinden plaats op:
Dinsdag 3 maart; 16.00 – 18.00 uur; Noorderlicht (Roerdompstraat 76, Wijchen)
Woensdag 4 maart; 19.30 – 21.30 uur; ’t Mozaïek (Oosterweg 179, Wijchen)

Aanmelden
Wilt u zich aanmelden voor de bijeenkomst? Stuur dan een e-mail naar [email protected]. Wij willen graag een overzicht hebben van alle eerstelijns professionals in Wijchen. Kunt u niet komen? Dan vragen wij u om toch een e-mail te sturen met uw gegevens. Dan kunnen wij u bereiken als dat nodig is.

Vernieuwen groen Bergharen, Heilige Stoel en Abersland
In de week van 23 februari beginnen wij met de vernieuwing van het groen in de Heilige Stoel en Abersland in Wijchen en het Keltenpad en de Sikkelstraat in Bergharen. In de 57e straat van de Heilige Stoel vervangen wij het groen in de plantenbakken en voeren wij reparaties uit aan de bloembakken en bestrating.

In de 28e tot en met de 32e straat van Abersland halen wij bomen weg. De bomen veroorzaken problemen met de kabels en leidingen die er liggen. Op de plekken waar we bomen weghalen, komt meer ruimte op de bestaande parkeerstrook. We vervangen meteen de oude struiken en slechte bomen en repareren waar nodig de bestrating.

In Bergharen werken wij in het Keltenpad en de Sikkelstraat. We maken meer parkeervakken door het groen, trottoir en de parkeerplekken die er al zijn, anders in te delen. De bomen blijven wel staan. We vervangen de oude struiken en slechte bomen en repareren waar nodig de bestrating en leggen nieuwe vakken met groen aan.

Tijdens de werkzaamheden kunt u enige overlast ervaren, wij vragen hiervoor uw begrip.
Wij vragen u uw auto(’s) zoveel mogelijk op eigen terrein of ergens anders in de wijk te parkeren zodat de werkzaamheden voorspoedig en veilig kunnen verlopen. ’s Avonds en in weekend hoeft dat niet. Afhankelijk van de weersomstandigheden verwachten we dat de werkzaamheden twee tot drie weken duren. Tijdens de uitvoering kan het gebeuren dat de aannemer een gedeelte van de weg moet afzetten om gevaarlijke situaties te voorkomen. Heeft u tijdens de uitvoering van het werk nog vragen? Neem dan contact op met Louis van der Wielen via telefoonnummer 024 751 72 13.

Vervolgbijeenkomst toekomst Oosterpark
Donderdag 26 februari organiseert de gemeente Wijchen een vervolgbijeenkomst over de toekomst van het Oosterpark. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en is in het souterrain van ’t Mozaïek (ruimte S.02). Wilt u zo vriendelijk zijn ons te laten weten of wij op uw aanwezigheid mogen rekenen? U kunt dit doen door een e-mailbericht te sturen aan [email protected].

Bij de eerste bijeenkomst op 21 januari waren ruim dertig mensen aanwezig. Zij hebben hun wensen en ideeën voor de toekomst van het Oosterpark met ons gedeeld. Tijdens de vervolgbijeenkomst willen wij met de aanwezigen de richting bepalen voor de toekomstige inrichting van het park. De werkgroep die daarna aan de slag gaat om plannen te maken, weet dan welke soort inrichting en gebruik het meest gewenst is. Tijdens de eerste bijeenkomst waren mensen vanuit allerlei achtergronden aanwezig. Maar de bewoners van de andere kant van het meer, namelijk Hoogmeer en Ververt, zijn wel gemist. Wij hopen dat zij naar de vervolgbijeenkomst komen en laten horen wat hun ideeën zijn.

Vergaderingen en bijeenkomsten
De commissies en de gemeenteraad van Wijchen vergaderen in het kasteel van Wijchen. Dit is de voorlopige planning voor de komende periode. Alle vergaderingen en bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur.

25 februari         Extra raadsvergadering
26 februari         Themabijeenkomst

U kunt de volledige agenda vinden op de website van de gemeente (Uw gemeente \ de gemeenteraad \ vergaderingen \ Agenda’s en stukken vergaderingen). Heeft u geen internet? Dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

Praat mee over goed wonen met dementie
Wilt u als inwoner met dementie, als mantelzorger of als vrijwilliger met ons meepraten over het project ‘Goed wonen met dementie in de gemeente Wijchen’? Of heeft u ideeën hoe zaken beter geregeld kunnen worden? Kom dan op 24 februari van 15.00 tot 17.00 uur naar het kasteel in Wijchen. U bent vanaf 14.30 uur welkom. U kunt zich aanmelden bij Thea de Rooij via telefoonnummer 024 751 73 46 of 024 751 71 11. Of per e-mail via [email protected]. Meer informatie vindt u op www.wijchen.nl.

Werkzaamheden Emilia-laantje
Vanaf maandag 23 februari tot en met vrijdag 13 maart werkt de gemeente Wijchen aan de gracht bij het kasteel. Dit doen we om de kwaliteit van het water te verbeteren. Wij werken in het Emilia-laantje aan de kant van de brandweerkazerne. Het laantje sluiten wij van 2 tot en met 13 maart af. Zo kunnen we het werk goed uitvoeren. Dit geeft in deze periode wat overlast.

Munitax eerder gesloten
Vanwege een personeelsbijeenkomst is belastingkantoor Munitax donderdagmiddag 26 februari tot 12.00 uur bereikbaar. Normaal gesproken kunt u de medewerkers tot 12.30 uur bereiken. Op vrijdag 27 februari  staan zij vanaf 8.30 uur weer voor u klaar.

Werkdag in het Vormersbos
Zaterdag 7 maart organiseren buurtbewoners en de gemeente samen een werkdag in het Vormersbos. Op die dag kunt u meehelpen om dit bos nog mooier te maken. Samen met anderen kunt u meewerken met het opruimen van het bos. Wilt u meewerken? Dan bent u  vanaf 10.30 uur van harte welkom. Wij verzamelen bij de parkeerplaats bij Abersland 3707.

Publicaties
De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl. Hier leest u ook op welke wijze u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Ook kunt u hier een e-mail attendering instellen zodat u automatisch op de hoogte gehouden wordt van de publicaties in uw omgeving.
Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

Algemene bekendmaking

Nieuwe regelingen

  • Wijzigingsbesluit leidraad subsidietender innovatiefonds leefbaarheid;

Ontvangen milieumeldingen

Door het college van burgemeester en wethouders van Wijchen is de volgende milieumelding in het kader van het Activiteitenbesluit milieubeheer op vermelde  datum geaccepteerd:

  • Houtsestraat 11, 6613 AC, het wijzigen van de omgevingsvergunning in verband met de implementatie van de PGS-richtlijnen, 11-02-2015.

Ter inzage / informatie
Schriftelijke stukken over een onderwerp zoals bedoeld in de publicatie zijn iedere werkdag bij voorkeur op afspraak in te zien bij de consulenten van de balie Bouwen en Leefomgeving van het gemeentekantoor aan de Kasteellaan 22-24 in Wijchen. Ook kunt u bij hen een mondelinge toelichting krijgen. De consulenten zijn voor vragen en voor het maken van een afspraak bereikbaar via telefoonnummer 024 751 71 11. U kunt hen het beste bereiken van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 tot 12.00 uur en tussen 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdagochtend tussen 10.00 tot 12.00 uur. U kunt natuurlijk altijd een e-mail sturen naar [email protected].

Ruimtelijke ordening

Vastgesteld bestemmingsplan Oude Klapstraat 74-74a
Burgemeester en wethouders van Wijchen maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 5 februari 2015 het bestemmingsplan Oude Klapstraat 74-74a gewijzigd heeft vastgesteld. Het plan voorziet in herbestemming van het oude postkantoor en oude postsorteercentrum om ter plaatse dienstverlening en een bioscoop inclusief horeca mogelijk te maken. Het plangebied is gelegen aan de Oude klapstraat 74-74a in Wijchen. Het plan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vastgesteld in die zin dat het bouwblok 5 meter in noordelijke richting is opgeschoven en dat terrassen binnen het plangebied niet bij recht zijn toegestaan om zo tegemoet te komen aan de ingekomen zienswijzen.

Ter inzage / informatie
Schriftelijke stukken behorende bij het bestemmingsplan zijn iedere werkdag bij voorkeur op afspraak in te zien bij de consulenten van de balie Bouwen en Leefomgeving van het gemeente-kantoor aan de Kasteellaan 22-24 in Wijchen. Ook kunt u bij hen een mondelinge toelichting krijgen. De consulenten zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 024 751 71 11 of per e-mail via [email protected]. Op woensdagavond kunt u de stukken van 17.00 tot 19.30 uur inzien bij het informatiecentrum. Er is dan geen vakinhoudelijke deskundigheid aanwezig. Het bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is: NL.IMRO.0296.CTRoudeklapstr74-DF01.

Beroep
De termijn voor het instellen van een beroep tegen het vaststellingsbesluit bedraagt zes weken en vangt aan op 19 februari 2015. Gedurende deze termijn kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Dit beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die zich tijdig met zienswijzen tot de raad hebben gewend en door belanghebbenden die aantonen daar redelijkerwijs niet toe in staat zijn geweest. Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Beroep heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat indien u wilt voorkomen dat het bestemmingsplan na afloop van de beroepstermijn in werking treedt u de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak kunt verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Indien binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van Raad van State is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Ontvangen sloopmelding

  • Neerveld 6, Hernen

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunning

  • Het Hoge Rot 32, Hernen
  • Veenhof 1302, Wijchen

Verleende omgevingsvergunningen

  • Aambeeld 30, Wijchen
  • Varenstraat 7, Wijchen
  • Rotonde Balgoijseweg – Zuiderdreef, Wijchen

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen