Gemeentepagina gemeente Wijchen : Week 9 – 25 februari 2015

Kent u iemand die een lintje verdient?
Jaarlijks vindt in de maand april ter gelegenheid van Koningsdag in het kasteel van Wijchen de ‘Lintjesregen’ plaats. Kent u iemand die in uw ogen voor een Koninklijke onderscheiding in aanmerking komt? Dan kunt u hem of haar tot uiterlijk 1 juni 2015 voordragen voor de Lintjesregen op 26 april 2016.

Wie komt in aanmerking?
Een lintje is geen cadeautje. Er gaat een uitgebreide procedure aan vooraf waarin nauwgezet wordt onderzocht of de voorgestelde persoon het lintje inderdaad verdient. De kandidaat moet zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving of langere tijd opvallende prestaties hebben geleverd. Denk daarbij aan langdurig bestuurslidmaatschap of ander onbetaald vrijwilligerswerk voor een kerk, organisatie of vereniging. Ook mensen die in hun werk verder gaan dan wat normaal van iemand in die functie verwacht mag worden, komen in aanmerking.

Lintjesregen dinsdag 26 april 2016
De procedure die volgt na ontvangst van uw aanvraag kost veel tijd. Hierbij moeten wij ons houden aan de door de Commissaris van de Koning van de provincie Gelderland voorgeschreven inzendtermijn. Wilt u iemand voordragen voor de Lintjesregen 2016? Stuur uw voorstelformulier dan vóór 1 juni 2015 in.

Meer informatie
Twijfelt u of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke onderscheiding? Of heeft u hulp nodig bij de aanvraag? Neemt u dan contact op met Sandra Langeslag via telefoonnummer 024 751 71 10. Meer informatie vindt u ook op www.wijchen.nl.

Bijeenkomst voor eerstelijns professionals
Vanaf 1 januari 2015 hebben gemeenten er nieuwe zorgtaken bij gekregen rondom de jeugdzorg en het zelfstandig wonen. Maar wat betekenen deze veranderingen concreet voor u als professional? Om u verder te informeren organiseert de gemeente Wijchen twee bijeenkomsten speciaal voor eerstelijns professionals. Meer informatie vindt u op www.wijchen.nl.

Waar en wanneer?
De informatiebijeenkomsten vinden plaats op:

  • Dinsdag 3 maart; 16.00 – 18.00 uur; Noorderlicht (Roerdompstraat 76, Wijchen)
  • Woensdag 4 maart; 19.30 – 21.30 uur; ’t Mozaïek (Oosterweg 179, Wijchen)

Aanmelden
Wilt u zich aanmelden voor de bijeenkomst? Stuur dan een e-mail naar [email protected]. Wij willen graag een overzicht hebben van alle eerstelijns professionals in Wijchen. Kunt u niet komen? Dan vragen wij u om toch een e-mail te sturen met uw gegevens. Dan kunnen wij u bereiken als dat nodig is.

Verbeter uw wijk
De gemeente Wijchen organiseert ieder jaar in alle wijken en dorpen een klusmaand. Tijdens de klusmaand proberen onze wijkmedewerkers kleine problemen meteen op te lossen. In maart vindt u onze medewerkers in Alverna, Blauwe Hof, Kraaijenberg, Abersland en Kronenland. Woont u in één van deze wijken? Help ons dan mee uw wijk te verbeteren. Geef het ons door als u bijvoorbeeld losliggende stoeptegels, verstopte putten of kapotte verlichting ziet. Dan lossen wij het zo goed mogelijk op.

Snoeien bomen Ringlaan
De platanen aan de Ringlaan in Wijchen worden weer gesnoeid. Wij beginnen daar mee in de week van 2 maart. Zoals ieder jaar snoeien wij 25% van de bomen. Zo wordt iedere boom eens in de vier jaar geknot. De werkzaamheden duren ongeveer twee weken en geven enige overlast. Wij zorgen ervoor dat het snoeiafval en materiaal voor het begin van het weekend zijn opgeruimd. Heeft u vragen? Dan kunt u terecht bij wijkbeheerder Johan van Wichen via telefoonnummer 024 751 71 11.

Vergaderingen en bijeenkomsten
De commissies en de gemeenteraad van Wijchen vergaderen in het kasteel van Wijchen. Dit is de voorlopige planning voor de komende periode. Alle vergaderingen en bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur.
25 februari – Extra raadsvergadering
26 februari – Themabijeenkomst

U kunt de volledige agenda vinden op de website van de gemeente (Uw gemeente \ de gemeenteraad \ vergaderingen \ Agenda’s en stukken vergaderingen). Heeft u geen internet? Dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

Publicaties
De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl. Hier leest u ook op welke wijze u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Ook kunt u hier een e-mail attendering instellen zodat u automatisch op de hoogte gehouden wordt van de publicaties in uw omgeving. Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

Algemene bekendmaking
Aanwijzing monumenten

  • RK begraafplaats aan de Boomsestraat (bij nr. 2), Balgoij
  • RK begraafplaats aan de Dorpsstraat (bij nr. 35), Hernen

Verkeersbesluiten

  • Instellen aangepaste blauwe zone, deel Zomertaling, Wijchen
  • Persoonsgebonden gehandicaptenparkeerplaats, Bernardusstraat 25, Wijchen
  • Algemene gehandicaptenparkeerplaats, Wijchert, bij A.V.W., Wijchen

Ontvangen milieumeldingen
Door het college van burgemeester en wethouders van Wijchen is de volgende milieu meldingen in het kader van het Activiteitenbesluit milieubeheer op vermelde datum geaccepteerd:

  • Buizerdstraat ongenummerd (nabij Buizerdstraat 95), Wijchen, het oprichten van een eerstelijns gezondheidscentrum, 12-02-2015.
  • Oud Woeziksestraat 5, Wijchen, het veranderen van een agrarisch bedrijf, 16-02-2015.

Ter inzage / informatie

Schriftelijke stukken over een onderwerp zoals bedoeld in de publicatie zijn iedere werkdag bij voorkeur op afspraak in te zien bij de consulenten van de balie Bouwen en Leefomgeving van het gemeentekantoor aan de Kasteellaan 22-24 in Wijchen. Ook kunt u bij hen een mondelinge toelichting krijgen. De consulenten zijn voor vragen en voor het maken van een afspraak bereikbaar via telefoonnummer 024 751 71 11. U kunt hen het beste bereiken van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 tot 12.00 uur en tussen 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdagochtend tussen 10.00 tot 12.00 uur. U kunt natuurlijk altijd een e-mail sturen naar [email protected]

Ruimtelijke ordening
Ontwerpomgevingsvergunning uitgebreide procedure Sint Jorispad 46, Wijchen

Burgemeester en wethouders van Wijchen maken bekend dat zij voornemens zijn om een omgevingsvergunning te verlenen voor de activiteiten bouwen, uitvoeren van werkzaamheden en het afwijken van het bestemmingsplan (als bedoeld in artikel 2.12 eerste lid sub a onder 3 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht). De omgevingsvergunning maakt het mogelijk dat een startheuvel en de herinrichting van het terrein aan het Sint Jorispad 46 in Wijchen worden gerealiseerd.

Ter inzage / informatie
De aanvraag en de ontwerpomgevingsvergunning (met bijbehorende stukken) zijn bij voorkeur op afspraak in te zien bij de consulenten van de balie Bouwen en Leefomgeving van het gemeentekantoor aan de Kasteellaan 22-24 in Wijchen. Ook kunt u bij hen een mondelinge toelichting krijgen. De consulenten zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 024 751 71 11 of per e-mail via [email protected]. Op woensdagavond kunt u de stukken van 17.00 tot 19.30 uur inzien bij het informatiecentrum. Er is dan geen vakinhoudelijke deskundigheid aanwezig. De ontwerpomgevingsvergunning voor de activiteit afwijken van het bestemmingsplan kunt u raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is: NL.IMRO.0296.BGBsintjorispad46-OWOV.

Zienswijze
De termijn voor het indienen van een zienswijze bedraagt zes weken en vangt aan op 26 februari 2015. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Wijchen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van Wijchen, Postbus 9000, 6600 HA Wijchen. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de consulenten Bouwen en Leefomgeving.

Verleende APV vergunningen

  • Pius XII straat 85, Wijchen
  • Woeziksestraat 100 (en diverse omliggende straten in Woezik), Wijchen

Mededeling voorgenomen kap

  • Merelstraat nabij nr. 19, Wijchen, 1 linde

Ontvangen sloopmelding

  • Aalsburg 2020, Wijchen
  • Meerenburg 1, Hernen

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunning

  • Veenseweg 17, Wijchen

Verleende omgevingsvergunningen

  • Abersland 1620, Wijchen
  • De Weertjes 1120, Wijchen
  • Dorpsstraat 4, Hernen
  • Molendijk 9, Batenburg

Intrekking verleende bouwvergunning

  • Heumenseweg 322, 324 en 326, Wijchen

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen