Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 9 – 01 maart 2017

Deze week o.a. Verkiezingen Tweede Kamer, Verkiezingen Tweede Kamer, Verkiezingen Tweede Kamer en Verkiezingen Tweede Kamer

Verkiezingen Tweede Kamer
Op woensdag 15 maart 2017 zijn de verkiezingen van de Tweede Kamer. U kunt dan uw stem uitbrengen. Uiterlijk 1 maart 2017 krijgt u per post een stempas voor de verkiezingen.
Wat moet u meenemen bij het stemmen?
Neem bij het stemmen uw stempas en een geldig identiteitsbewijs mee. Een geldig legitimatiebewijs is een Nederlandse Identiteitskaart, een paspoort of een Nederlands rijbewijs. Alleen hiermee mag u stemmen. U bent verplicht dit bewijs te laten zien aan de voorzitter van het stembureau. Alleen voor het stemmen mag dit legitimatiebewijs maximaal 5 jaar verlopen zijn.
Bent u uw stempas kwijt?
Dan kunt u tot uiterlijk dinsdag 14 maart 12.00 uur een vervangende stempas bij ons aanvragen. Dat kan schriftelijk, bij het gemeentekantoor of via het formulier op www.wijchen.nl/verkiezingen. Wij moeten het verzoek uiterlijk vrijdag 10 maart hebben ontvangen. Vindt u uw “oude” stempas toch nog terug? Dan kunt u daarmee niet stemmen. U kunt alleen stemmen met de nieuwe stempas.
Waar kunt u stemmen?
Op uw stempas staat het adres van een stemlokaal bij u in de buurt. U bent niet verplicht om daar te stemmen. U kunt in elk stemlokaal in de gemeente Wijchen uw stem uitbrengen. De stemlokalen zijn geopend van ’s ochtends 7.30 uur tot ’s avonds 21.00 uur. Op www.wijchen.nl/verkiezingen vindt u een overzicht van alle stemlokalen. Daar staat ook aangegeven welke toegankelijk zijn voor minder valide kiezers.
Iemand anders machtigen om te stemmen?
Op onze website www.wijchen.nl/verkiezingen vindt u hiervoor de informatie en de formulieren.

Kent u iemand die een lintje verdient?
Ieder jaar vindt in april de Lintjesregen plaats in het kasteel van Wijchen. Kent u iemand die een Koninklijke onderscheiding verdient? En die in de gemeente Wijchen woont? Dan kunt u hem of haar tot 1 juni 2017 voor de Lintjesregen 2018 voordragen.
Wie verdient een lintje?
De Koninklijke onderscheiding is bedoeld voor mensen die zich al minstens 15 jaar inzetten voor onze samenleving. Zij kunnen een lintje verdienen als zij lange tijd opvallende prestaties hebben geleverd. Denk aan langdurig bestuurslidmaatschap of ander onbetaald vrijwilligerswerk. Ook mensen die in hun werk verder gaan dan wat je normaal van iemand in die functie mag verwachten, komen in aanmerking.
Hoe draag ik iemand voor?
U draagt een persoon voor door het voorstelformulier helemaal in te vullen. Verder schrijven nog minstens twee personen een brief waarin zij uitleggen waarom zij vinden dat deze persoon een lintje verdient. Lever deze brieven samen met het ingevulde voorstelformulier uiterlijk 1 juni 2017 in bij de gemeente Wijchen. Het lijkt nog ver weg tot de Lintjesregen van 2018. Maar deze tijd hebben wij nodig om te onderzoeken of de voorgestelde persoon het lintje echt verdient.
Meer informatie
Meer informatie en het voorstelformulier vindt u op www.wijchen.nl. U kunt van te voren ook overleggen over uw aanvraag. Neem dan contact op met Sandra Langeslag via [email protected] of via 024 751 71 10.

Munitax gesloten
Het kantoor van Munitax is op donderdag 9 maart vanaf 12.30 uur gesloten. Deze middag is er een personeelsbijeenkomst. Munitax is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur via telefoonnummer 024 678 09 62. Meer informatie over uw gemeentelijke belastingen of de WOZ waarde van uw pand vindt u ook op www.munitax.nl.

Werken aan het groen de Homberg, Saltshof en Wijchen-noord
Sinds 20 februari zetten wij nieuwe planten in de kale plekken in het plantsoen. Dat gebeurt op verschillende plekken in de Homberg, Saltshof en Wijchen-noord.  Ook de kale plekken in het gras pakken we aan. De werkzaamheden duren tot 15 maart.
Heeft u nog vragen?
Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met uw wijkbeheerder Rob Geertsen via [email protected] of via 024 751 71 11.

Vergaderingen en bijeenkomsten
Eens in de twee weken is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de agenda.
16 maart
19.30 uur: Raadsvergadering
20.15 uur: Commissievergadering
23 maart
19.00 uur: Informatiebijeenkomst over de Omgevingswet

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

Milieumelding

  • Heumenseweg 294, Wijchen (mobiel breken bouw- en sloopafval).

Sloopmeldingen

  • Kasteellaan 86, Wijchen (slopen deel woning en weghalen asbest).
  • Zandstraat 6, Bergharen (weghalen dakbeschot met asbest en dakpannen).

Mededeling voorgenomen kap

  • Homberg voor nr. 2613, Wijchen, 1 kastanje.
  • Heilige Stoel voor nr. 6507, Wijchen, 1 berk.

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

  • Abersland 1622, Wijchen (afwijken bestemmingsplan overschrijden achtergevelrooilijn en uitbreiden woning).
  • De Gamert 2109, Wijchen (tweede inrit maken).
  • De Gamert 2313, Wijchen (afwijken bestemmingsplan overschrijden bouwhoogte en oppervlakte bijgebouw en uitbreiden bijgebouw).
  • Diepestraat 4, Hernen, (tijdelijk afwijken bestemmingsplan plaatsen twee schuilstallen buiten bouwvlak en bouw twee tijdelijke schuilstallen).
  • Nieuweweg 196, Wijchen (afwijken bestemmingsplan overschrijden bouwvlak en bouwen binnen 3 meter perceelgrens, bouwen afdak voor trailers).
  • Rotonde Saltshof/Schoenaker, Wijchen, (afwijken bestemmingsplan gebruik, ophogen bodem, bouw tuinhuis met reclame-uitingen en plaatsen handelsreclame op rotonde).

Verlenging beslistermijn aanvraag omgevingsvergunningen

  • Nieuweweg 190, Wijchen (aanpassen inritten).

Verleende omgevingsvergunningen

  • Graafseweg 570, Wijchen (verbouwen/uitbreiden gemeenschapshuis De Oase).
  • Nieuweweg 190, Wijchen (aanpassen inritten).
  • Oosterweg ongenummerd (tussen kruising Don Emanuelstraat en Mr. van Coothlaan), Wijchen (kappen vier bomen).
  • Ravensteinseweg 519, Wijchen (bouw vijf dakramen in gemeentelijk monument).

Verleende omgEvingsvergunning uitgebreid

  • Aaldert 16, Bergharen (uitbreiden rundveestal en veranderen inrichting, milieu).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen