Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 10 – 08 maart 2017

Deze week o.a. Standplaats Vierdaagse 2017, Vacaturemarkt op 23 maart!, Vergaderingen en bijeenkomsten en Apv en Bijzondere Wetten

Standplaats Vierdaagse 2017
Wilt u een standplaats langs de route van de Vierdaagse in 2017? Voor het innemen van een standplaats heeft u een vergunning nodig. Dit geldt voor de openbare weg, maar ook op particulier terrein. Vraag de vergunning op tijd aan, maar uiterlijk 15 mei 2017.
Waarvoor heb ik een vergunning nodig?
U heeft een vergunning nodig als u iets wilt verkopen op woensdag 19 juli. Bijvoorbeeld broodjes, ijs of drank. Maar ook als u een plaats voor de verzorging van wandelaars wilt inrichten. Dit geldt op het hele parcours van de Vierdaagse door onze gemeente.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie? Of wilt u weten waar u het aanvraagformulier kunt vinden?
Op www.wijchen.nl/vierdaagse vindt u al deze informatie.

Vacaturemarkt op 23 maart!
Komt u ook naar de Vacaturemarkt op donderdag 23 maart  in ’t Mozaïek aan de Campuslaan? De markt kent een vrije inloop van 13.00 tot 17.00 uur. U bent van harte welkom.
Werkgevers bieden tijdens de markt échte vacatures aan. Mensen kunnen dus met een nieuwe baan de deur uitgaan. Verder geven medewerkers van het WerkBedrijf en UWV nuttige adviezen voor het solliciteren. Mensen met plannen voor een eigen onderneming krijgen advies over het starten van een eigen bedrijf. Een kleding- en kleurencoach is aanwezig voor de juiste tips.
Bent u werkgever en heeft u momenteel vacatures? Reserveer dan een gratis plek op de markt. Of lever een vacaturetekst aan voor de speciale vacaturewand. Contactpersoon van de markt is secretaris Elly Hendriks, telefoonnummer 06 51 40 66 85. Zij vertelt er graag meer over. Een e-mailbericht kan ook naar [email protected].

Vergaderingen en bijeenkomsten
Eens in de twee weken is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de agenda.

 16 maart
19.30 uur: Raadsvergadering
20.15 uur: Commissievergadering
23 maart
19.00 uur: Informatiebijeenkomst over de Omgevingswet

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

Apv en Bijzondere Wetten

  • Markt ongenummerd, Wijchen, ontheffing geluid Dweilfestijn, 30 april 2017.
  • Nieuweweg 203, Wijchen, evenementenvergunning Babykinderbeurs, 9 april, 17 september en 5 november 2017. Voor drie jaar.

Verlenging beslistermijn aanvraag omgevingsvergunningen

  • Loonse Waard 20, Wijchen (bouw LPG-tank en veranderen inrichting productie gipsvezelplaten).
  • Valendrieseweg 256, Wijchen (afwijken bestemmingsplan grotere inhoudsmaat woning, oppervlakte kelder en de omgeving waarin de molen functioneert, bouw woning en aanleg inrit).

Verleende omgevingsvergunningen

  • Bijsterhuizen 2204, Wijchen (plaatsen stellingen in bedrijfspand).
  • Esdoornstraat 16, Wijchen (bouw carport en luifel).
  • Geitweg 4, Wijchen (tijdelijk afwijken bestemmingsplan aantal kampeerplaatsen).
  • Graafseweg 570, Wijchen (verbouwen/uitbreiden gemeenschapshuis De Oase).
  • Heilige Stoel 5018, Wijchen (afwijken bestemmingsplan grotere afstand voorgevel en oprichten bijgebouw)
  • Kavelpad 2, Leur (plaatsen zonnepanelen in wei).
  • Kruisbergseweg, Heilige Stoel, Kraaijenberg en Homberg, Wijchen (tijdelijk plaatsen bouwborden).
  • Schoolsestraat 1 t/m 37, Wijchen (wijzigen woningen van verleende vergunning).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen