Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 11 – 15 maart 2017

Deze week o.a. Schoonmaken bestrating centrum Wijchen, Facebookpagina gemeente Wijchen, Munitax gesloten en Apv en Bijzondere Wetten

Schoonmaken bestrating centrum Wijchen
Maandag 13 maart zijn wij gestart met het schoonmaken van de bestrating in het centrum van Wijchen. Wij halen kauwgum, groene aanslag en andere viezigheid weg. Vorig jaar hebben wij al een deel van het centrum schoongemaakt. Dit jaar maken wij de delen schoon die vorig jaar niet aan de beurt kwamen. Ook de plaatsen die dit jaar weer erg vies zijn maken we schoon.
Winkeliers krijgen informatie over de werkzaamheden
Winkeliers krijgen informatie over de werkzaamheden in hun straat. Wij doen ons best om de overlast tot een minimum te beperken. De werkzaamheden duren ongeveer twee weken.
Heeft u nog vragen?
Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met uw wijkbeheerder Johan van Wichen via [email protected] of via 024 751 71 11.

Munitax gesloten
Het kantoor van Munitax is op vrijdag 17 maart gesloten. Deze dag is er een activiteit voor het personeel. Munitax is deze week van maandag 13 tot en met donderdag 16 maart telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 12.30 uur via telefoonnummer 024 678 09 62. Meer informatie over uw gemeentelijke belastingen of de WOZ waarde van uw pand vindt u ook op www.munitax.nl.

Facebookpagina gemeente Wijchen
Volg de gemeente Wijchen via facebook. Via facebook brengen wij snel informatie over aan inwoners. Wij houden u op de hoogte over evenementen, wegwerkzaamheden en projecten. Ga naar onze facebookpagina via www.facebook.com/gemeentewijchen. Klik op de ‘Vind ik leuk’- of ‘Like’-knop. U kunt dit doen als u een eigen facebook account heeft. Vanaf dat moment volgt u de laatste ontwikkelingen.

Facebookpagina stationsomgeving Wijchen
Bent u geïnteresseerd in alle activiteiten rond de stationsomgeving in Wijchen? De bouw van de nieuwe parkeergarage bij het station is in volle gang. Het laatste nieuws en foto’s volgt u op www.facebook.com/stationsomgevingwijchen.

Herstellen groenstrook Antonellusstraat
Maandag 20 maart starten wij met het herstellen van de groenstrook langs Antonellusstraat nr. 2 in Alverna. Wij halen alles uit de groenstrook weg en veranderen de grootte en vorm van het plantvak. De grond hieruit maken we schoon. En we planten er nieuwe heesters en een boom in.  Ook de bestrating en de parkeerplaats bij de groenstrook herstellen we. De werkzaamheden duren ongeveer een week.
Vragen?
Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met toezichthouder Berry Geurts via telefoonnummer 024 751 71 11 of mail naar [email protected].

Verbod op Asbestdaken vanaf 2024
Vanaf 2024 zijn asbestdaken in Nederland verboden. Het tempo van de sanering en de vervanging van asbestdaken moet daarom flink omhoog. Alleen al in Gelderland ligt nog 14 miljoen vierkante meter aan daken met asbest. Om voor 2024 klaar te zijn moet elke werkdag een voetbalveld aan asbest verwijderd worden. Dat is vier keer meer dan het huidige tempo.
Gezondheidsrisico’s van asbest
Door verwering van asbestdaken van 30 jaar of ouder komen er steeds meer ongezonde asbestvezels in de lucht. Ook neemt de kans op het verspreiden van asbest door brand of storm ieder jaar toe. Zolang deze daken nog op de gebouwen zitten. Vanaf 2024 geldt daarom een landelijk verbod op asbestdaken.
Subsidie Rijksoverheid
Sinds 1 januari 2016 geeft het Rijk jaarlijks subsidie aan eigenaren en bedrijven. Vraag op tijd subsidie aan. De subsidiepot is beperkt. Ook verwachten we grote drukte bij saneerbedrijven. Een particulier mag onder voorwaarden een asbestdak in goede toestand en kleiner dan 35m2 zelf verwijderen. Hij maakt hiervan melding bij de gemeente.
Heeft u nog vragen?
De consulenten zijn telefonisch bereikbaar voor vragen of het maken van een afspraak via telefoonnummer 024 751 11 11. Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur. En van 14.00 tot 16.00 uur van maandag tot en met donderdag. Of mail uw vraag naar [email protected].

Vergaderingen en bijeenkomsten
Eens in de twee weken is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de agenda.
16 maart
19.30 uur: Raadsvergadering
20.15 uur: Commissievergadering
23 maart
19.00 uur: Informatiebijeenkomst over de Omgevingswet
30 maart
19.00 uur: Commissievergadering
20.15 uur: Raadsvergadering
6 april
19.30 uur: Informatiebijeenkomst over op een andere manier van geld verdelen voor welzijn en zorg (populatiegebonden bekostiging).

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

Milieumeldingen

  • Lagestraat 48, 6606 KC Niftrik (plaatsen bassin mestopslag).
  • Loonse Waard 20, Wijchen (milieu neutrale wijziging toepassen shreddermix).
  • Torenstraat 21A, Balgoij (start bedrijf).

Sloopmelding

  • Torenstraat 16 A, Balgoij (slopen bijgebouw met materialen van asbest).

Apv en Bijzondere Wetten

  • Heumenseweg 41, Wijchen, geluidsontheffing voor bruiloftsfeest, 24 juni 2017.
  • Weg door de Berendonck ongenummerd, Wijchen, evenementenvergunning, geluidsontheffing, ontheffing Zondagswet en ontheffing drank en horeca wet voor de Strong Viking Run Mud editie, 25 en 26 maart 2017.

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

  • De Maasakkers ongenummerd kavel 4, Balgoij (bouw woonhuis).
  • Torenstraat 16 A, Balgoij (wijzigen gevel, bouw twee dakkapellen, uitvoeren werkzaamheden archeologie).
  • Woordsesteeg 5, Wijchen (bouw bijgebouw).

Verleende omgevingsvergunningen

  • Abersland 1622, Wijchen (afwijken bestemmingsplan gaat over de achtergevelrooilijn heen en uitbreiden woning).
  • De Gamert 2109, Wijchen (maken tweede inrit).
  • Valendrieseweg 256, Wijchen (afwijken bestemmingsplan gaat over de maat inhoud woning heen, oppervlakte kelder en de omgeving waarin de molen functioneert, bouw woning en aanleg inrit).
  • Weg door de Berendonck bij nummer 4, Wijchen (afwijken bestemmingsplan tijdelijk sportevenement).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen