Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 22 – 31 mei 2017

Deze week o.a. Informatieavond energiebesparing en subsidie, Inloopavond Oosterpark, Werkzaamheden Oostflank, Kermis in Bergharen en Verleende APV vergunningen

Informatieavond energiebesparing en subsidie
Maandagavond 12 juni organiseren wij een informatieavond over energiebesparing en de subsidie die hiervoor beschikbaar is. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Vanaf 19.00 uur staat een kopje koffie voor u klaar in het Kasteel, Kasteellaan 9 in Wijchen.
Waar vertellen wij u meer over?
Op dit moment kunt u subsidie krijgen voor duurzame warmtetechnieken: zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. Tijdens de informatieavond vertellen wij u meer over de regeling en mogelijkheden. Daarna kunt u op de informatiemarkt terecht bij lokale en regionale ondernemers voor informatie over energiebesparende maatregelen die bij u passen.
U komt toch ook?
U bent van harte welkom op maandagavond 12 juni. Voor koffie en thee zorgen wij. Daarom willen we graag weten hoeveel mensen er ongeveer komen. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar [email protected]. Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met Leen van der Veen via 024 751 71 54.

Inloopavond Oosterpark
Woensdag 7 juni organiseren wij van 19.00 tot 21.00 uur een inloopavond over het Oosterpark. In Wijkcentrum Zuiderpoort laten wij u de plannen voor de herinrichting van het Oosterpark zien. Onze medewerkers beantwoorden graag uw vragen en geven uitleg over het plan.
Wat houdt het plan in?
Met de herinrichting van het Oosterpark willen wij lichte recreatie en natuur combineren. Wij willen ook dat in de toekomst meer inwoners van alle leeftijden het park gebruiken. We maken gebruik van recreatieve en natuurlijke onderdelen en combineren bestaande en nieuwe onderdelen.
Wat komt er in het park?
In het park komen onder andere een trim-/hardloopbaan, wandelpaden, een skatebaan, natuurlijke speelelementen, een struinpad langs de meeroever en banken en picknicksets. De natuurwaarden versterken we met onder andere bloemenmengsels, een brede sloot met natuurlijke oevers, een bijenhotel en vrucht- en notenbomen. Er komt misschien een brug over het Wijchens meer van het park naar Hoogmeer-Ververt.
Hebt u nog invloed op het plan?
Wij hebben het plan opgesteld met inbreng uit bewonersavonden van begin 2016, de werkgroep en de klankbordgroep. Tijdens de inloopavond kunt u een reactie geven op het plan. De gemeenteraad beslist uiteindelijk hoe en wanneer we het plan uitvoeren. Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met Lambert van Beusekom via 024 751 72 32.

Werkzaamheden Oostflank
De bouw van de appartementen en woningen aan de Oostflank is bijna klaar. Daarom beginnen wij vanaf 5 juni met het aanleggen van de wegen en de trottoirs. Tot en met 24 juli gebeurt dat alleen op het bouwterrein. Vanaf 31 juli werken we op het terrein én aan de omliggende wegen. Hiervoor moeten wij een paar straten afsluiten. Deze afsluitingen kondigen wij op tijd aan. Heeft u vragen? Neem dan contact op met Adri Cocu via 024 751 72 18.

Tweede Pinksterdag gesloten
Tweede Pinksterdag is een feestdag. Op maandag 5 juni zijn daarom het gemeentekantoor, Vraagwijzer, de gemeentewerf en het Sociaal Wijkteam Wijchen gesloten. Het kantoor van Munitax is deze dag ook gesloten.

Dar haalt geen afval op
Op Tweede Pinksterdag haalt Dar geen afval op. Dit doen zij op een andere dag. Wilt u weten wanneer ze bij u langskomen? Kijk dan op www.dar.nl/afvalwijzer. De milieustraat Bijsterhuizen is op maandag 5 juni gesloten.

Kermis in Bergharen
Van zaterdag 3 tot en met dinsdag 6 juni is het weer kermis in Bergharen. Kinderen kunnen rondjes draaien in de draaimolen. De oudere jeugd kan zich vermaken met de autoscooter en de schietsalon. Maar ook een lekkere suikerspin eten, een visje happen, touwtje trekken of een gokje wagen is mogelijk. Veel vermaak tijdens het komende Pinksterweekend in Bergharen.

Vergaderingen en bijeenkomsten
Eens in de twee weken is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de volledige agenda’s en de tijdstippen van de vergaderingen.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

Gehandicapten parkeerplaats

  • Bernardusstraat 27, Wijchen
  • Fazantstraat 43, Wijchen
  • Huissteden 14e straat, Wijchen
  • Oude Klapstraat 36, Wijchen
  • Reigerstraat 15, Wijchen

Verleende APV vergunning/bijzondere wetten

  • Elzendweg naast nummer 12, Bergharen, evenementenvergunning, geluidsontheffing en drank- en horecavergunning springconcours, 17 en 18 juni 2017.
  • Woeziksestraat 18, Wijchen, drank- en horecavergunning paracommercieel.

Mededeling voorgenomen kap

  • Spoorstraat 18, Wijchen (1 sierkers).

Sloopmelding

  • Valendrieseweg 95, Wijchen (slopen kap).

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

  • Abersland 1903, Wijchen (uitbreiden woning).
  • de Flier 3517, Wijchen (uitbreiden woning).
  • de Lingert 5058, Wijchen (aanleggen inrit)
  • Grootestraat 3, Batenburg (bouwen 20 zonnepanelen).
  • Heilige Stoel 6111, Wijchen (bouwen afdak).
  • Molendijk 17, Batenburg (strijdigheid bestemmingsplan).
  • Saltshof 2860, Wijchen (bouwen aanbouw).
  • Touwslagersbaan 21 en 21 A, Wijchen (uitbreiden pand).
  • Valendrieseweg 95, Wijchen (vervangen bestaande kap).

Verleende omgevingsvergunningen

  • Aalsburg 2501, Wijchen (bouw veranda).
  • de Geer 1154, Wijchen, (bouw dakkapel).
  • de Lingert 5272 en 5272A, Wijchen (afwijken bestemmingsplan, bedrijf aan huis).
  • van Balverenlaan 2A, Leur (wijzigen gevels/kozijnen).
  • Warmoezenier 14, Wijchen (veranderen uitweg).

Verlengingen beslistermijn

  • Groenestraat 47, Wijchen (wijzigingen eerder verleende omgevingsvergunning).
  • Wighenerhorst 103, Wijchen (verbouw overkapping).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen