Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 23 – 7 juni 2017

Deze week o.a. Verleende APV vergunningen, De Cliëntenraad Participatiewet Wijchen zoekt een voorzitter,  Gemeentebestuur ontvangt Wijchense Vierdaagselopers, Vraag aan de gemeente? Stuur een WhatsAppje en Veteranenbijeenkomst

De Cliëntenraad Participatiewet Wijchen zoekt een voorzitter
De CPW behartigt algemene belangen van mensen die onder de Participatiewet vallen (voormalige Wwb-ers, WSW-ers, en jonggehandicapten met arbeidsvermogen (Wajong), alsmede IOAW/IOAZ-ers). De cliëntenraad doet dit door gevraagd en ongevraagd advies uit te brengen aan het college van burgemeester en wethouders inzake beleid en uitvoering van de wet. De CPW bestaat uit leden die óf zelf cliënt zijn van de Participatiewet óf een organisatie vertegenwoordigen die te maken heeft met deze cliënten.
De CPW zoekt een voorzitter die

.   geen cliënt is en geen binding heeft met gemeente en/of  belangenorganisaties;
.   affiniteit heeft met de Participatiewet;
.   in staat is een efficiënte werkwijze binnen de raad te bevorderen;
.   een openhartige discussiestijl kan stimuleren;
.   toezicht houdt  op een goede taakverdeling binnen de raad;
.   minimaal 2 keer per maand ’s ochtends kan vergaderen.

Het werk voor de cliëntenraad vergt gemiddeld zo’n 4 uur per week. Er is een onkostenvergoeding. Wilt u meer informatie of heeft u interesse? Kijk op www.cpwijchen.nl voor meer informatie. Of bel met de voorzitter a.i. Anna Verlouw via 024 641 61 06. U kunt ook een e-mail sturen naar [email protected].

Vraag aan de gemeente? Stuur een WhatsAppje
Heeft u een vraag aan de gemeente? Dan kunt u bellen, langskomen maar… u kunt vanaf nu ook WhatsAppen met ons! Het gaat nu nog om een proef. Over een halfjaar kijken we of we hiermee verder gaan.
Hoe werkt het?

  • Het WhatsApp-telefoonnummer van de gemeente Wijchen is 06 256 899 28. Voeg dit nummer toe aan uw contactpersonen.
  • kies vanuit WhatsApp dit contact en stuur ons een bericht.
  • Wij reageren op werkdagen tijdens onze openingstijden. Van maandag t/m donderdag van 8.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.
  • Voor uw veiligheid versturen en vragen wij geen privacygevoelige informatie via WhatsApp.
  • Let op: naar dit nummer kunt u niet sms-en of bellen.

Meer informatie?
Kijk voor meer informatie op www.wijchen.nl/whatsapp

Veteranenbijeenkomst
Zaterdag 17 juni organiseert de gemeente Wijchen weer een veteranenbijeenkomst voor alle veteranen die in de gemeente Wijchen wonen. Het programma begint om 14.45 uur in het kasteel van Wijchen. Het duurt tot ongeveer 18.00 uur. Burgemeester Hans Verheijen is deze middag aanwezig.  Op dit moment wonen in Wijchen zo’n 250 veteranen. Via het Veteraneninstituut krijgen wij de gegevens van onze veteranen.  Zij hebben allemaal persoonlijk een uitnodiging ontvangen.
In Wijchen wordt deze bijeenkomst dit jaar voor de 9e keer georganiseerd. Ons gemeentebestuur wil hiermee zijn respect, erkenning en waardering kenbaar maken aan alle veteranen in onze gemeente.
Veteranenpas aangevraagd?
Jonge veteranen bereiken we vaak niet omdat ze geen veteranenpas hebben aangevraagd bij het Veteraneninstituut. In 2012 is de Veteranenwet ingevoerd. Dit betekent dat u als militair in werkelijke dienst na een relevante uitzending ook de veteranenstatus ontvangt. En recht heeft op de veteranenpas. Meld  u daarvoor aan bij het Veteraneninstituut. Als u daar bekend bent kunnen wij u ook uitnodigen voor de veteranenbijeenkomst. Meer informatie kunt u lezen op www.veteraneninstituut.nl.
Uitnodiging of meer informatie ontvangen?
Heeft u geen uitnodiging ontvangen? En wilt u wel aanwezig zijn bij de bijeenkomst? Of wilt u meer informatie over de Wijchense Veteranendag? Neem dan contact op met Tanja Bruins en stuur een e-mail naar [email protected]. Zij informeert u graag.

Vergaderingen en bijeenkomsten
Eens in de twee weken is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de volledige agenda’s en de tijdstippen van de vergaderingen.

Gemeentebestuur ontvangt Wijchense Vierdaagselopers
Loopt u de 101ste Vierdaagse? Dan nodigt burgemeester Hans Verheijen u van harte uit voor een ontvangst in het Kasteel van Wijchen. U bent welkom op vrijdagavond 14 juli om 19.30 uur. Onder het genot van een kopje koffie kunt u sportieve wandelervaringen uitwisselen. Dweilorkest Ut Kapelleke zorgt voor de vrolijke noot.
Aanmelden
Bent u een Wijchense deelnemer? Wilt u hierbij graag aanwezig zijn? Dan kunt u zich tot en met zondag 9 juli op www.wijchen.nl/vierdaagse aanmelden. Heeft u geen internet? Geef dan uw adresgegevens schriftelijk door aan Gemeente Wijchen, t.a.v. Tanja Bruins, afdeling Bmo, Postbus 9000, 6600 HA Wijchen. U kunt deze gegevens ook afgeven in het gemeentekantoor. U ontvangt vervolgens een persoonlijke uitnodiging.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

Kennisgeving definitief besluit omgevingsvergunning Milieu:

  • Bijsterhuizen VII, Wijchen (kadastrale omschrijving Wijchen sectie K nummers 656, 655, 1655, 1666, 1740, 1744, 1745 en sectie C nummers 1931, 1932, 1933, 1934, 1935), oprichten distributiecentrum met opslagplaats voor gevaarlijke stoffen.

Ontwerpbestemmingsplan Oosterweg 265 en 273, Wijchen
Burgemeester en wethouders van Wijchen maken bekend dat voor iedereen het ontwerp bestemmingsplan “Oosterweg 265 en 273, Wijchen” op het gemeentekantoor ter inzage ligt. Het plan voorziet in de sanering en functieverandering van de ter plaatse gevestigde kippenfokkerij en voormalige transportbedrijf. Ter verevening van de sanering worden er 4 nieuwe woningen gebouwd langs de oosterweg en krijgen de voormalige bedrijfswoningen een burgerwoning bestemming. De voormalige boerderijcamping wordt een reguliere camping inclusief beheerderswoning en ruimte voor een kleinschalig landelijk kinderdagverblijf. Het plangebied is gelegen aan de Oosterweg 265 en 273 te Wijchen. In verband met het plan is het college voornemens een besluit hogere grenswaarden voor wegverkeerslawaai vast te stellen.

Ter inzage Schriftelijke stukken behorende bij het ontwerp bestemmingsplan zijn iedere werkdag bij voorkeur op afspraak in te zien bij de consulenten van de balie Bouwen en Leefomgeving van het gemeentekantoor aan de Kasteellaan 22-24 in Wijchen. Ook kunt u bij hen een mondelinge toelichting krijgen. De consulenten zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 024 751 71 11 of per e-mail via [email protected]. Op woensdagavond kunt u de stukken van 17.00 tot 19.30 uur inzien bij het informatiecentrum. Er is dan geen vakinhoudelijke deskundigheid aanwezig. Het ontwerp bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is: NL.IMRO.0296.BGBOosterweg265-0001.
Zienswijze ontwerp bestemmingsplan De termijn voor het indienen van een zienswijze bedraagt zes weken en vangt aan op    8 juni 2017. Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerp bestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Wijchen, Postbus 9000, 6600 HA Wijchen. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de consulenten Bouwen en Leefomgeving.
Zienswijze ontwerp besluit hogere grenswaarden De termijn voor het indienen van een zienswijze bedraagt zes weken en vangt aan op 8 juni 2017. Gedurende bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden indienen bij het college. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van Wijchen, Postbus 9000, 6600 HA Wijchen. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de consulenten Bouwen en Leefomgeving.

Verleende APV vergunning/bijzondere wetten

  • Groenewoudseweg 80, Wijchen, geluidsontheffing voor een tuinfeest voor 40-jarige bruiloft.
  • Oude klapstraat 10, Wijchen, geluidsontheffing voor Thuis bij Fien voor evenement op 16 juni 2017 en 7 juli 2017.
  • Wighenerhorst 44, Wijchen, geluidsontheffing voor evenement op 10 juni 2017.
  • Molendijk 1, Batenburg, evenementenvergunning, geluidsontheffing en ontheffing drank en horeca wet voor diverse voorstellingen bij Ruïnetheater Batenburg op 23, 24, 25, 29 en 30 juni, 1 en 2 juli 2017 en 7 voorstellingen in de maanden juni en juli 2018 en 2019.
  • Campuslaan 14, Wijchen, evenementenvergunning en geluidsontheffing voor de Avondvierdaagse Wijchen van 13 t/m 16 juni 2017.

Mededeling voorgenomen kap

  • Homberg voor nr. 1403, Wijchen (1 paardekastanje).

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

  • Campuslaan 14, Wijchen (wijzigen gevels).

Verleende omgevingsvergunningen

  • Herreweg 3, Balgoij (bouwen sleufsilo en luchtwasser).
  • Klompenmaker 22, Wijchen (bouwen dakkapel).
  • Torenstraat 21 A, Balgoij (tijdelijk afwijken bestemmingsplan voor reparatie en onderhoud van klassieke auto’s en hobbymatig stalling van historische tractoren voor een periode van 5 jaar).
  • Woordsesteeg 5, Wijchen (bouwen bijgebouw).
  • Nieuweweg 162 en 164, Wijchen (wijzigen dak en bouwen 2 dakkapellen).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen