Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 26 – 28 juni 2017

Deze week o.a. Maak vooraf een afspraak!, Gemeentebestuur ontvangt Wijchense Vierdaagselopers, Papiercontainers en Renovatie Buizerdstraat definitief ontwerp.

Maak vooraf een afspraak!
Vanaf 1 augustus werken wij volledig op afspraak. Dit betekent dat wij u dan graag helpen op een afgesproken dag en tijd. U kunt dus niet zomaar meer bij ons binnenlopen voor bijvoorbeeld het aanvragen van een paspoort of rijbewijs. U kunt online een afspraak maken via www.wijchen.nl/afspraakmaken. U kunt natuurlijk ook bellen voor een afspraak via 024 751 71 11.

Papiercontainers
Er is bij inwoners onduidelijkheid ontstaan over de invoering van papiercontainers in Wijchen. Elk geschikt huisadres krijgt binnenkort zo’n container. Na zes maanden gaan wij na of mensen hierover tevreden zijn. Wij denken dat de containers een succes worden!
De voordelen:
– U hoeft (los) papier thuis niet meer apart in dozen te doen.
– Er waait niets meer weg als u het papier op straat zet.
– Een papiercontainer staat netjes en verzorgd.
– Het ophalen van het papier is voor de vrijwilligers veel prettiger!

De gemeenteraad van Wijchen vindt duurzaamheid en hergebruik van afval erg belangrijk. De raad is ervan overtuigd dat door het gratis beschikbaar stellen van speciale papiercontainers nog meer mensen papier gaan scheiden.
Succes in Nederland
In veel plaatsen in Nederland is de papiercontainer heel normaal. Hoewel mensen in het begin een beetje twijfelden, geven de meesten nu aan de container niet meer te willen missen. Wij verwachten dat dit ook in Wijchen zo gaat. Bent u na zes maanden écht niet tevreden met de papiercontainer, dan haalt Dar deze weer gratis bij u op.
Meer weten?
Wilt u meer weten of denkt u dat uw huisadres nu al niet geschikt is voor een papiercontainer? Neem dan contact op met de Dar via [email protected] of 024 371 6000. Dan bespreekt u samen met de Dar wat de beste oplossing is.

Gemeentebestuur ontvangt Wijchense Vierdaagselopers
Loopt u de 101ste Vierdaagse? Dan nodigt burgemeester Hans Verheijen u van harte uit voor een ontvangst in het Kasteel van Wijchen. U bent welkom op vrijdagavond 14 juli om 19.30 uur. Onder het genot van een kopje koffie kunt u sportieve wandelervaringen uitwisselen. Dweilorkest Ut Kapelleke zorgt voor de vrolijke noot.
Aanmelden
Bent u een Wijchense deelnemer? Wilt u hierbij graag aanwezig zijn? Dan kunt u zich tot en met zondag 9 juli op www.wijchen.nl/vierdaagse aanmelden. Heeft u geen internet? Geef dan uw adresgegevens schriftelijk door aan Gemeente Wijchen, t.a.v. Tanja Bruins, afdeling Bmo, Postbus 9000, 6600 HA Wijchen. U kunt deze gegevens ook afgeven in het gemeentekantoor. U ontvangt dan een persoonlijke uitnodiging.

Renovatie Buizerdstraat definitief ontwerp.
In april heeft er een inloopavond plaatsgevonden over de renovatie van de Buizerdstraat. Bewoners hebben toen het voorlopig ontwerp voor de Buizerdstraat gezien en opmerkingen gegeven. Wij hebben alle opmerkingen nu verwerkt in een definitief renovatieplan. Dit renovatieplan kunt u vinden op onze website www.wijchen.nl.
Wat gaat er gebeuren?
De uitvoering van de werkzaamheden start na de zomervakantie, in september. Wij informeren bewoners hierover in augustus. De openbare inrichting voor de nieuwbouw ‘de Elst’ aan de Buizerdstraat is al gestart. Zo is deze goed bereikbaar voor de nieuwe bewoners en gebruikers. Dit doen we voordat de renovatiewerkzaamheden starten.
Heeft u vragen?
Als u nog vragen of opmerkingen heeft dan kunt u contact opnemen met Marsha de Kraker. U kunt haar bereiken via telefoonnummer 024 751 72 12 of per e-mail via [email protected].

Vergaderingen en bijeenkomsten
Eens in de twee weken is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de volledige agenda’s en de tijdstippen van de vergaderingen.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

Milieumelding

  • Wegelaar 1, Balgoij, (plaatsen propaangastank 4.850 liter).

Sloopmelding

  • Woeziksestraat bij nr. 15, Wijchen, (slopen bijgebouw).

Verleende APV vergunning/bijzondere wetten

  • Campuslaan 6, 6602 HX Wijchen, stookontheffing en ontheffing drank- en horecawet voor een kampvuur, 25 augustus 2017, verleend 22 juni 2017.

Verleende omgevingsvergunningen

  • Grootestraat 3, Batenburg, (uitbreiden bestaande zonnepanelen met 8 panelen)

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen