Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 27 – 5 juli 2017

Deze week o.a. Zonnige energie, Na 100 komt 101….., Maak vooraf een afspraak! en Verleende APV vergunningen

Zonnige energie
Lekker hè, die zon? U bent niet de enige die energie krijgt van de zon! Zonnepanelen leveren energie, zijn milieuvriendelijk en ook nog eens betaalbaar. Wist u dat de prijs hiervan de afgelopen 5 jaar met bijna een kwart is gedaald?
Wilt u graag meer informatie over zonnepanelen? Of denkt u dat zonnepanelen wel iets voor u kunnen zijn? Neem dan contact op met Loket Duurzaam Wonen Plus via [email protected] of neem een kijkje op www.duurzaamwonenplus.nl.

Na 100 komt 101…..
Wijchen beleefde vorig jaar een fantastische 100ste Vierdaagse. Nu maakt Wijchen zich op voor editie 101. En dat het weer een gezellige Dag van Wijchen wordt, dat weten ze in Wijchen wel zeker.
Woensdag 19 juli is het in Alverna in de vroege ochtend al groot feest. Daar zorgt dweilorkest De Neutekrakers voor een muzikale doortocht. Daarna gaat het wandellegioen richting het centrum van Wijchen. De 50 kilometer lopers maken nog een ommetje door de mooie kerkdorpen Balgoij en Niftrik. Elk dorp verwelkomt de wandelaars op haar eigen enthousiaste wijze. In het centrum van Wijchen komen alle afstanden weer samen. Duizenden mensen langs het parcours dragen de wandelaars op handen. En laten ze zomaar hun zere voeten vergeten. Via Woezik verlaten de wandelaars onze gemeente op weg naar Beuningen. En op weg naar de finish in Nijmegen. Om deze Roze Woensdag terug te kijken op een prachtig feest.

Sterker nog, het is weer de hele week feest. Op het marktplein in Wijchen is het elke avond genieten van mooie optredens. Met voor ieder wat wils. En allemaal gratis te bezoeken. Met op dinsdagavond voor de 10e keer een concert van het beroemde Vierdaagse Orkest.
Op woensdag tijdens de doortocht klinkt er op meer dan twintig locaties muziek van dweilorkesten, DJ’s en orkesten uit binnen- en buitenland.
101 redenen om de Vierdaagseweek in Wijchen door te brengen! Kijk voor het hele programma op www.wijchen.nl/vierdaagse.

Maak vooraf een afspraak!

Vanaf 1 augustus werken wij volledig op afspraak. Dit betekent dat wij u dan graag helpen op een afgesproken dag en tijd. U kunt dus niet zomaar meer bij ons binnenlopen
voor bijvoorbeeld het aanvragen van een paspoort of rijbewijs. U kunt online een afspraak maken via www.wijchen.nl/afspraakmaken. U kunt natuurlijk ook bellen voor een afspraak via 024 751 71 11.

Vergaderingen en bijeenkomsten
Eens in de twee weken is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de volledige agenda’s en de tijdstippen van de vergaderingen.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

Milieumelding

  • Bijsterhuizen 2429, Wijchen (veranderen bedrijf).
  • Wighenerhorst 103,Wijchen (veranderen bungalowpark).

Ontwerp bestemmingsplan Flerdeweg 5-7 te Leur, gemeente Wijchen
Burgemeester en wethouders van Wijchen maken bekend dat voor iedereen het ontwerp bestemmingsplan Flerdeweg 5-7 te Leur op het gemeentekantoor ter inzage ligt. Het plan voorziet in een wijzigingsbevoegdheid naar ‘wonen’ voor de aanwezige monumentale vloedschuur. Verder maakt het plan de herbouw van de oorspronkelijk aanwezige karnmolen en karschuur mogelijk. De herbouw moet wel samen gaan met de sloop van de golfplaten aanbouw aan de graanschuur. Het plangebied is gelegen aan de Flerdeweg 5-7 te Leur.
Ter inzage
Schriftelijke stukken die horen bij het ontwerp bestemmingsplan zijn iedere werkdag bij voorkeur op afspraak in te zien bij de consulenten van de balie Bouwen en Leefomgeving van het gemeentekantoor aan de Kasteellaan 22-24 in Wijchen. Ook kunt u bij hen een mondelinge toelichting krijgen. De consulenten zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 024 751 71 11 of per e-mail via [email protected]. Op woensdagavond kunt u de stukken van 17.00 tot 19.30 uur inzien bij het informatiecentrum. Er is dan geen vakinhoudelijke deskundigheid aanwezig. Het ontwerp bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is: NL.IMRO.0296.BGBFlerdeweg5Leur-OW01.
Zienswijze
De termijn voor het indienen van een zienswijze bedraagt zes weken en vangt aan op 6 juli 2017. Tijdens bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerp bestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Wijchen, Postbus 9000, 6600 HA Wijchen. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de consulenten Bouwen en Leefomgeving.

Vastgesteld bestemmingsplan “Wijzigingsplan Oosterweg 290-292 Wijchen”, gemeente Wijchen
Burgemeester en wethouders van Wijchen hebben met toepassing van artikel 3.6 lid 1 sub a Wet ruimtelijke ordening het wijzigingsplan Oosterweg 290-292 Wijchen vastgesteld. Het plan voorziet in een wijziging van de bedrijfsbestemming naar de bestemming ‘Wonen’. Het plangebied betreft het perceel Oosterweg 290-292. Burgemeester en wethouders maken tevens bekend dat zij voor het voorliggende plan een hogere waarde hebben verleend voor het overschrijden van de voorkeursgrenswaarde van 48 dB tot maximaal 53dB.
Ter inzage
Het wijzigingsplan en het hogere waarden besluit zijn iedere werkdag bij voorkeur op afspraak in te zien bij de consulenten van de balie Bouwen en Leefomgeving van het gemeentekantoor aan de Kasteellaan 22-24 in Wijchen. Ook kunt u bij hen een mondelinge toelichting krijgen. De consulenten zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 024 751 71 11 of per e-mail via [email protected]. Op woensdagavond kunt u de stukken van 17.00 tot 19.30 uur inzien bij het informatiecentrum. Er is dan geen vakinhoudelijke deskundigheid aanwezig. Het bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is: NL.IMRO.0296.BGBOosterweg290-VG01.
Beroep
De termijn voor het indienen van een beroep bedraagt zes weken en gaat in op 6 juli 2017. Tijdens deze termijn kan tegen het wijzigingsplan en het besluit hogere grenswaarden beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Dit beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die zich op tijd met zienswijzen tot de raad hebben gewend en door belanghebbenden die aantonen daar redelijkerwijs niet toe in staat zijn geweest. Het besluit treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn.
Voorlopige voorziening
Beroep heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat als u wilt voorkomen dat het wijzigingsplan na afloop van de beroepstermijn in werking treedt u de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak kan verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Als binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van Raad van State is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Sloopmelding

  • Touwslagersbaan 21 en 21A, Wijchen (slopen winkelpui, enkele binnenwanden en plafond bedrijfspand).

Verleende APV vergunning/bijzondere wetten

  • De Wijchert 4, Wijchen, Atletiekvereniging Wijchen, ontheffing drank- en horecawet en ontheffing geluid voor het AV Weekend, 8 juli 2017.
  • Heumenseweg 226, Wijchen, Recreatie Centrum Alverna, wijziging leidinggevenden.
  • Kasteellaan 6, startbureau, Wijchen, evenementenvergunning voor ‘2-daagse Kerkdorpentocht’, 8 en 9 juli 2017.

Kappen

  • Bij Spoorstraat 40, Wijchen (1 eik).
  • Ringlaan naast nr. 256, Wijchen (3 knotcatalpa’s).

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

  • De Lingert 5801, Wijchen (afwijken bestemmingsplan, bouwen buiten bouwvlak en bouwen uitbouw).
  • Heilige Stoel 4109, Wijchen (afwijken bestemmingsplan, breedte en bouw erker en luifel).
  • Kraaijenberg 8805, Wijchen (afwijken bestemmingsplan, goothoogte en plaatsen dakopbouw).
  • Laaksestraat 11, Batenburg (aanleggen paddock).
  • Patrijsstraat 26, Wijchen (legalisatie bijgebouw).
  • Rijdtsestraat ongenummerd bij nr. 7, Wijchen (afwijken bestemmingsplan, inhoud woning en bouwen woning).
  • Woeziksestraat ongenummerd bij nr. 15, Wijchen (bouwen nieuwe woning en realiseren inrit).

Verleende omgevingsvergunningen

  • de Gamert 2502, Wijchen (bouwen woning en aanleggen inrit).
  • Esdoornstraat 24, Wijchen (bouwen dakkapel op voorkant dak).
  • Liendensestraat 1, Batenburg, (verhogen woning).
  • Saltshof 2860, Wijchen (afwijken bestemmingsplan, bouw aanbouw).
  • Touwslagersbaan 21 en 21A, Wijchen (uitbreiden pand en wijzigen gevels).
  • Wighenerhorst 103, Wijchen (bouwen receptiegebouw).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen