Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 28 – 12 juli 2017

Foto: wijchen.nieuws.nl

Deze week o.a. Gesloten op woensdag 19 juli, Dar haalt 19 juli geen afval op!, Wij gaan verhuizen!, Rooktest Oostflank en Verleende APV vergunningen.

Gesloten op woensdag 19 juli
Op woensdag 19 juli komen de wandelaars van de Vierdaagse door de gemeente Wijchen. Daarom zijn het gemeentekantoor, Vraagwijzer, de gemeentewerf en het Sociaal Wijkteam Wijchen gesloten. Wij wensen u een hele gezellige doortocht op de dag van Wijchen!

Dar haalt 19 juli geen afval op!
Op woensdag 19 juli, de dag van Wijchen, haalt DAR geen afval op. De milieustraat Bijsterhuizen is deze dag gesloten. DAR haalt het afval op een andere dag op. Wilt u weten wanneer ze bij u langskomen? Kijk dan op www.dar.nl/afvalwijzer.

Bereikbaarheid Sociaal Wijkteam Wijchen
Van 15 juli tot 27 augustus is alléén het inlooppunt in ’t Mozaïek aan de Campusbaan 6 in Wijchen geopend. U kunt hier van maandag t/m vrijdag binnenlopen van 9.00 tot 12.30 uur.  Telefonisch is het sociaal wijkteam op deze dagen bereikbaar tussen 9.00 – 17.00 uur via 024 642 57 59. Let op: op woensdag 19 juli is het sociaal wijkteam gesloten.
Kijk voor meer informatie op www.sociaalwijkteamwijchen.nl.

Wij gaan verhuizen!
De verhuizing naar het nieuwe Huis van de gemeente komt steeds dichterbij. Op dinsdag 1 augustus gaat de draaideur op de Kasteellaan 27 voor onze inwoners open. Let op! Tijdens de verhuizing zijn wij alléén telefonisch bereikbaar. Het gemeentekantoor is gesloten op vrijdag 28 juli en maandag 31 juli.
Open dagen op 9 en 10 september
Bent u benieuwd hoe het Huis van de gemeente er van binnen uitziet? Op zaterdag- en zondagmiddag 9 en 10 september houden wij open dagen van 12.00 tot 16.00 uur. Deze middagen vinden er rondleidingen plaats door het nieuwe gebouw. Ook uw kinderen zijn van harte welkom. U zult versteld staan wat onze binnenhuisarchitect heeft bereikt. Zet deze data alvast in uw agenda!
Maak vooraf een afspraak|
Vanaf 1 augustus werken wij volledig op afspraak. Dit betekent dat wij u dan graag helpen op een afgesproken dag en tijd. U kunt dus niet zomaar meer bij ons binnenlopen voor bijvoorbeeld het aanvragen van een paspoort of rijbewijs. U kunt online een afspraak maken via www.wijchen.nl/afspraakmaken. U kunt natuurlijk ook bellen voor een afspraak via 024 751 71 11.

Rooktest Oostflank
Op donderdag 13 juli 2017 houdt de brandweer een rooktest in de parkeergarage op het bouwterrein van de Oostflank. Dit is in het centrum van Wijchen op de Oosterweg. De brandweer blaast rook in de parkeergarage om te testen of het afzuigsysteem goed werkt. Uit de afzuigers die boven de grond zitten kan dan rook naar buiten komen. Bel hiervoor niet de hulpdiensten of de gemeente! Het is een test. De rook die naar buiten komt is niet schadelijk. Als u nog vragen heeft neem dan contact op met Twan Evers van de gemeente Wijchen. U kunt hem een e-mail sturen via [email protected] of bellen naar 024 751 72 11.

Vergaderingen en bijeenkomsten
Eens in de twee weken is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de volledige agenda’s en de tijdstippen van de vergaderingen.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

Milieumelding

 • Touwslagerbaan 2 A, Wijchen, (starten bedrijf).

Sloopmelding

 • Heilige Stoel 6701, Wijchen, (slopen bijgebouw).

Verleende APV vergunning/bijzondere wetten

 • Oosterpark/Meerdreef, Wijchen, C.V. Smitjes en Zooi, ontheffing zondagswet Rommelmarkt, 9 juli en 6 augustus 2017.
 • Diverse straten gemeente Wijchen, 6602 DE Wijchen, evenementenvergunning en tijdelijke verkeersmaatregel, doorkomst Nijmeegse Vierdaagse, gemeente Wijchen, 19 juli 2017.
 • Heumenseweg ongenummerd, 6603 CW Wijchen, evenementenvergunning organiseren activiteiten, doorkomst Nijmeegse Vierdaagse, Alverna, 19 juli 2017 (voor drie jaar).

Kappen

 • Kasteellaan 108, Wijchen (kappen boom).

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

 • Blauwe Hof 7310, Wijchen (bouw aanbouw).
 • de Flier 3850, Wijchen (afwijken bestemmingsplan, bedrijf aan huis).
 • de Lingert 5417, Wijchen (bouw tuinhuis).
 • Diemewei 4120, Wijchen (bouw aanbouw).
 • Heilige Stoel 6701, Wijchen (bouw aanbouw en bijgebouw).
 • Weg door de Berendonck 35 A, Wijchen (tijdelijk afwijken bestemmingsplan, overnachten op terrein).
 • de Gamert 25e straat bij nr. 2512, Wijchen (bouw woning).
 • Bullekamp 20, Wijchen (afwijken bestemmingsplan, bed & breakfast).
 • Groenewoudseweg 85 A, Wijchen (slopen opstallen, aanleg inrit).
 • Leurseweg 1, Leur (verbouw schuur tot kaasmakerij).
 • Touwslagersbaan 19, Wijchen (wijzigen voorgevel).
 • Kelvinstraat 30 A, Wijchen (verbouwen bijgebouw).

 

 

Algemene bekendmaking

Verleende omgevingsvergunningen

 • Kraaijenberg 8511, 8610, 8705, 8708, 8805 en 8903, Wijchen, (plaatsen dakopbouw).
 • Tienakker 3, Wijchen (plaatsen airco-unit op platdak).
 • de Flier 3517, Wijchen (uitbreiden woning).

 

 

Reacties