Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 29 – 18 juli 2017

Deze week o.a. Wij gaan verhuizen!, Gesloten op woensdag 19 juli, Dar haalt 19 juli geen afval op!, Opnieuw inrichten Oosterpark en Akse Media start met actualisatie adressen gemeentegids

Wij gaan verhuizen!
De verhuizing naar het nieuwe Huis van de gemeente komt dichterbij. Op dinsdag 1 augustus gaat de draaideur op de Kasteellaan 27 voor onze inwoners open. Let op! Het gemeentekantoor is gesloten op vrijdag 28 juli en maandag 31 juli. Tijdens deze dagen zijn wij alléén telefonisch bereikbaar.
Maak vooraf een afspraak
Vanaf 1 augustus werken wij volledig op afspraak. Dit betekent dat wij u dan graag helpen op een afgesproken dag en tijd. U kunt dus niet zomaar meer bij ons binnenlopen voor bijvoorbeeld het aanvragen van een paspoort of rijbewijs. U kunt online een afspraak maken via www.wijchen.nl/afspraakmaken. U kunt natuurlijk ook bellen voor een afspraak via 024 751 71 11.

Gesloten op woensdag 19 juli
Op woensdag 19 juli komen de wandelaars van de Vierdaagse door de gemeente Wijchen. Daarom zijn het gemeentekantoor, Vraagwijzer, de gemeentewerf èn het Sociaal Wijkteam Wijchen gesloten. Wij wensen u een hele gezellige doortocht op de dag van Wijchen!

Dar haalt 19 juli geen afval op!
Op woensdag 19 juli, de dag van Wijchen, haalt DAR geen afval op. De milieustraat Bijsterhuizen is deze dag gesloten. DAR haalt het afval op een andere dag op. Wilt u weten wanneer ze bij u langskomen? Kijk dan op www.dar.nl/afvalwijzer.

Bereikbaarheid Sociaal Wijkteam Wijchen
Tot 27 augustus is alléén het inlooppunt in ’t Mozaïek, Campusbaan 6, Wijchen open.
U kunt hier van maandag tot en met vrijdag binnenlopen van 9.00 tot 12.30 uur.  Telefonisch is het sociaal wijkteam op deze dagen bereikbaar van 9.00 en 17.00 uur via 024 642 57 59. Kijk voor meer informatie op www.sociaalwijkteamwijchen.nl.

Opnieuw inrichten Oosterpark
De gemeente gaat het Oosterpark opnieuw inrichten. Het park wordt een combinatie van  recreatie en natuur. Wij willen graag dat in de toekomst meer inwoners van alle leeftijden het park gebruiken. En gaan recreatieve en natuurlijke onderdelen combineren met bestaande en nieuwe onderdelen.
Wat komt er in het park?
In het park komen onder andere een trim-/hardloopbaan, wandelpaden, een skatebaan, natuurlijke speelelementen, banken en picknicksets. De natuurwaarden versterken we met onder andere bloemenmengsels, een brede sloot met natuurlijke oevers, een bijenhotel en vrucht- en notenbomen. Er komt misschien een struinpad langs het Wijchens meer en een loopbrug van het park naar de wijk Hoogmeer-Ververt.
Voorlopig plan
Op maandag 7 juni hebben wij een inloopavond georganiseerd over het voorlopig ontwerp voor de herinrichting van het Oosterpark. Op tekeningen en afbeeldingen hebben inwoners en belangstellenden gezien wat er gaat veranderen in het park. En hun reactie kunnen geven. De resultaten van deze avond en van lopende onderzoeken worden nog verwerkt in het voorlopig plan. De gemeente Wijchen informeert inwoners hier nog over. De gemeenteraad beslist uiteindelijk hoe en wanneer het plan wordt uitgevoerd.
Meer informatie of vragen?
Op onze website www.wijchen.nl/oosterpark vindt u alle informatie over het voorlopig inrichtingsplan Oosterpark. Heeft u nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met Marsha de Kraker via [email protected].

Akse Media start met actualisatie adressen gemeentegids
Akse Media start vanaf maandag 17 juli met het actualiseren van de adressen voor de gemeentegids van Wijchen. Alle organisaties of verenigingen die nu in de gemeentegids staan met een e-mailadres ontvangen een e-mail met een unieke persoonlijke code. Zo kunt u zelf de gegevens controleren en aanpassen. Heeft Akse Media geen e-mailadres? Dan bellen zij met u.
Aanmelden?
Staat uw organisatie of vereniging er niet in? Dan moet u zelf contact opnemen met Akse Media om uw organisatie of vereniging aan te melden voor een plaatsing in het adressengedeelte. U kunt Akse Media op verschillende manieren bereiken:

  • stuur een e-mail naar [email protected], onder vermelding van gemeentegids Wijchen;
  • bel de redactie van Akse Media via 0223 67 30 10;
  • of stuur een brief naar Akse Media, t.a.v. gemeentegids Wijchen, Postbus 6033, 1780 KA Den Helder.

Wijzigingen en/of aanmeldingen doorgeven? Dit kan tot 2 september 2017.

Vergaderingen en bijeenkomsten
Eens in de twee weken is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de volledige agenda’s en de tijdstippen van de vergaderingen.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

Verkeersbesluit

  • Parkeerschijfzone, 2 parkeerplaatsen, Teersmortelweg, Wijchen.
  • Parkeerschijfzone en verplichte rijrichting, inrichten 2 algemene gehandicaptenparkeerplaatsen, Kasteellaan 27, Wijchen (Huis van de gemeente).

Milieumeldingen

  • Bijsterhuizen 2204, Wijchen (veranderen bedrijf Alloga).
  • Herenstraat 1, Bergharen (besluit maatwerkvoorschrift, lozen afvalwater op de bodem, van een ontijzeringsinstallatie).

Kappen (verleende omgevingsvergunning)

  • Kasteellaan 108, Wijchen (1 eik).

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

  • Hoogbroekseweg 3, Wijchen (bouwen tuinhuis).
    Passedwarsstraat 51, Wijchen (bouwen tuinhuis en wijzigen achtergevel).
  • Sluiskamp 3160, Wijchen (uitbreiden woning).

Rectificatie verleende omgevingsvergunning

  • Wighenerhorst 105 i.p.v. 103, Wijchen (bouwen receptiegebouw).

Verleende omgevingsvergunningen

  • Abersland 1903, Wijchen (uitbreiden woning).
  • Graafseweg 522, Wijchen (uitbreiden woning).

Verlengen beslistermijn

  • Flerdeweg 6 A, Leur (bouwen loods).
  • Molendijk 17, Batenburg (afwijken bestemmingsplan in verband met strijdig gebruik).
  • Touwslagersbaan 2 A, Wijchen (bouwen rookkanaal).
  • Varenstraat 29, Wijchen (bouwen aanbouw).

Gebruikersmelding

  • Buizerdstraat 99, 101 en 103, Wijchen (brandveilig gebruik nemen gezondheidscentrum).
  • Kasteellaan 27, Wijchen (brandveilig gebruik pand).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen