Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 31 – 2 augustus 2017

Deze week o.a. Wij zijn verhuisd naar Kasteellaan 27!, Komt u 3 september met ons kennismaken?, Niet parkeren in kasteeltuin!, Oproep woonwensen aan jongeren en Munitax op MijnOverheid.

Wij zijn verhuisd naar Kasteellaan 27!
Op dinsdag 1 augustus is het Huis van de gemeente open gegaan voor onze inwoners aan de Kasteellaan 27. Bent u benieuwd hoe het Huis van de gemeente er van binnen uitziet? Op zaterdagmiddag 9 en zondagmiddag 10 september organiseren wij van 12.00 uur tot 16.00 uur open dagen met rondleidingen door het gebouw. Iedereen is dan van harte welkom. Uw kinderen natuurlijk ook. Zet de data alvast in uw agenda.
Maak vooraf een afspraak
Vanaf 1 augustus werken wij volledig op afspraak. Dit betekent dat wij u dan graag helpen op een afgesproken dag en tijd. U kunt dus niet zomaar meer bij ons binnenlopen voor bijvoorbeeld het aanvragen van een paspoort of rijbewijs. U kunt online een afspraak maken via www.wijchen.nl/afspraakmaken. U kunt natuurlijk ook bellen voor een afspraak via 024 751 71 11.

Komt u 3 september met ons kennismaken?
Elk jaar organiseert de gemeente Wijchen een kennismakingsbijeenkomst voor nieuwe inwoners. Bent u het afgelopen jaar in onze gemeente komen wonen? Dan heeft u een persoonlijke uitnodiging voor deze bijeenkomst ontvangen. Bent u voorgaande jaren door ons uitgenodigd? Maar was u toen niet in de gelegenheid om te komen? Dan bent u zondag 3 september ook van harte welkom in het kasteel van Wijchen.

Kennismakingsbijeenkomst
Om 11.00 uur heten we u van harte welkom bij de kennismakingsbijeenkomst. Wij stellen ons dan aan u voor. En geven een korte presentatie over Wijchen. Daarna leidt één van de collegeleden u rond tijdens een wandeltocht of fietstocht. De keuze is aan u. Tijdens deze tocht komt u langs enkele mooie maar ook nuttige plekjes in Wijchen. We eindigen bij het Mozaïek waar ‘Wijchen Present’ wordt georganiseerd. Daar kunt u kennismaken met allerlei verenigingen en instellingen van Wijchen. Zij presenteren zich daar aan u. Meer informatie leest u op www.wijchenpresent.nl.
Aanmelden
Wilt u ook kennismaken met ons? Of meer te weten komen over Wijchen? Dan kunt u zich aanmelden en een e-mail sturen naar Tanja Bruins via [email protected]. Geef in de mail uw naam, adres, het aantal personen en de keuze voor een wandeltocht of fietstocht door. Aanmelden kan tot woensdag 30 augustus.

Niet parkeren in kasteeltuin!
Op zondag 13 augustus is het curiosafair, 3 september kunstmarkt en 10 september oude voertuigendag. Deze evenementen vinden plaats in de kasteeltuin. U kunt uw auto dan parkeren:

  • op de parkeerplaatsen aan de noordzijde van het station (Meerkoetstraat)
  • op de parkeerplaats Oude Klapstraat achter de bioscoop
  • op de parkeerplaats tegenover de brandweerkazerne (bij Vraagwijzer)
  • en natuurlijk op alle andere openbare parkeerplaatsen.

Houdt u rekening met de bewoners in de omgeving van het station? Parkeer niet voor hun deur.

Oproep woonwensen aan jongeren
De gemeente Wijchen is benieuwd naar de woonwensen van jongeren. Daarom roepen wij jongeren op om met ons mee te denken.
Waar en hoe wil je wonen?
Hoe wil je wonen? Waar wil je wonen? En wat is daar voor nodig? Ben jij tussen de 18 en 22 jaar oud en woon je in Wijchen? Wil jij met ons meedenken over jongeren en wonen? Wij zijn benieuwd naar jouw woonwensen! In september willen we één of twee gesprekken organiseren samen met jou en woningcorporaties De Kernen en Talis. De datum, tijd en plaats bepalen we in overleg met de jongeren die meedoen. Wij verloten vijf cadeaubonnen onder de deelnemers.
Wil je meedoen?
Meld je dan vóór 20 augustus per mail aan bij Eva van der Linden via [email protected]. Geef hierin aan welke dagen en tijdstippen je voorkeur hebben voor de gesprekken.

Munitax op MijnOverheid
Heeft u dit voorjaar uw belastingaanslag van Munitax nog op papier ontvangen? Met een account op MijnOverheid ontvangt u voortaan alle aanslagen en verminderingen digitaal in uw Berichtenbox. Dit is uw persoonlijke, beveiligde, digitale brievenbus. Met uw DigiD kunt u uw Berichtenbox activeren op www.mijn.overheid.nl. Hier vindt u ook alle informatie en een duidelijke uitleg.
Liever op papier?
Wilt u u uw belastingaanslag op papier blijven ontvangen? Dit kan. U hoeft dan niets te doen. U blijft dan alle post van Munitax op papier ontvangen.
Vragen of meer informatie?
Munitax is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur via 024 678 09 62.

Vergaderingen en bijeenkomsten
Eens in de twee weken is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de volledige agenda’s en de tijdstippen van de vergaderingen.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

Milieumelding

  • Leurseweg 1, Leur (het starten van een kaasmakerij).
  • Loonse Waard 22, Niftrik (het mobiel bewerken van bouw- en sloopafval)

Sloopmelding

  • Wegelaar 1, Balgoij (opslagloods/geitenstal).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen