Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 37 – 13 september 2017

Deze week o.a. Laatste veiling kunstwerken gemeente, Afgesproken!!, Oogsttijd: modder op de weg, Munitax gesloten en Start aanleg gesponsorde rotonde Schoenaker – Woeziksestraat

Laatste veiling kunstwerken gemeente
Vanaf zondag 24 september start de laatste veiling van de kunstwerken van de gemeente Wijchen. Ook als u niet in de gemeente Wijchen woont mag u nu meebieden!
Hoe werkt de veiling?
Op zondag 24 september om 20.00 uur start de veiling. Via de website www.veilingenvankunst.nl kunt u meebieden. De veiling eindigt op zondag 1 oktober om 20.00 uur.
Welke kunstwerken veilt de gemeente Wijchen?
Vanaf zondag 17 september om 20.00 uur kunt u zien welke kunstwerken we veilen. De preview is dan beschikbaar via de website www.veilingenvankunst.nl.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met de heer Wil Fest. Hij is te bereiken via e-mail [email protected] of via 024 751 73 52.

Afgesproken
Met heel veel plezier kijken we terug op de officiële opening en de twee open dagen van het Huis van de gemeente. Het was een geweldig weekend! Wij denken dat er ongeveer 2500 bezoekers zijn geweest. Ik wil iedereen bedanken voor de mooie en spontane reacties die we hebben ontvangen.
Wij kregen als gemeente een prachtige kans om ons werk uit te leggen en ons fraaie Huis te laten zien. En dat Huis is – zoals u nu vast wel weet – écht van iedereen: Het is echt úw Huis. Het Huis van de inwoners.
Een prettige omgeving waar u altijd van harte welkom bent. Voor een advies bijvoorbeeld. Of als u ons iets wilt melden. Of zomaar voor een praatje. Of voor het maken van een afspraak.
Als u bijvoorbeeld een paspoort, rijbewijs of uittreksel wilt aanvragen, vragen wij u voortaan eerst een afspraak te maken. Dat kan heel eenvoudig via www.wijchen.nl of door ons even te bellen via 024 751 71 11. Een afspraak plannen in het Huis van de gemeente kan ook. Handig toch?
Op afspraak werken is in het begin even wennen, maar u zult snel merken hoe fijn het is. En vergeet vooral niet dat de deur van ons Huis van de gemeente altijd voor u openstaat. Afgesproken.

Hans Verheijen
burgemeester

Oogsttijd: modder op de weg
Het najaar is weer begonnen en voor de boeren is de oogsttijd weer aangebroken. Dit betekent dat er modder op de weg kan liggen. Boeren zijn verplicht om de modder zelf op te ruimen. Om u te waarschuwen plaatsen boeren borden langs de weg.
Wat zijn de gevolgen voor de weggebruiker?
Voor de weggebruikers zijn er gevolgen als er modder op de weg ligt. Pas daarom uw snelheid aan. Houd er rekening mee dat een boer bezig kan zijn om de weg schoon te maken. Ziet u een gevaarlijke situatie? Meld dit dan altijd bij de politie via 0900 8844.
Bent u een landbouwer of grondwerker?
Als u een landbouwer of grondwerker bent, dan zijn er een aantal regels waar u zich aan moet houden. Zo moet u zich van te voren melden bij onze wijkbeheerder via 024 751 71 11. En waar u rijdt moet u borden langs de weg zetten. Deze borden kunt u lenen bij het ZLTO Rijk van Nijmegen. Ook als u geen lid bent, kunt u hier borden lenen.
Meer informatie
De regels voor het plaatsen van de borden staan op onze website www.wijchen.nl. Wilt u een papieren folder opvragen? Dan kunt u contact opnemen met François Dreuning via [email protected] of via 024 751 72 27. Voor de borden kunt u contact opnemen met het ZLTO Rijk van Nijmegen. U kunt Jan van Casteren bereiken via e-mail [email protected] of 06 22 411 315.

Munitax gesloten
Vanwege ICT-werkzaamheden is Munitax van woensdag 13 tot en met vrijdag 15 september gesloten. Het is dan ook niet mogelijk om zaken via de website te regelen. Maandag 18 september is Munitax vanaf 8.30 uur weer bereikbaar via telefoonnummer 024 67 80 962.

Renovatie Buizerdstraat start vanaf 18 september
De renovatie in de Buizerdstraat start vanaf maandag 18 september. De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd. We hopen eind oktober klaar te zijn met de renovatie. Dit is ook afhankelijk van het weer.
Overlast werkzaamheden
Onze toezichthouder en aannemer proberen de overlast tot een minimum te beperken. Het kan voorkomen dat tijdens de uitvoering van de werkzaamheden uw woning of bedrijf moeilijker bereikbaar is. De aannemer informeert de omwonenden binnenkort over de werkzaamheden.
Vragen?
Heeft u tijdens de uitvoering van de werkzaamheden vragen en/of opmerkingen? Neem dan contact op met Marsha de Kraker via e-mail [email protected] of via telefoonnummer 024 751 72 12.

Start aanleg gesponsorde rotonde Schoenaker – Woeziksestraat
Vanaf 18 september 2017 start het bedrijf Tuinhout centrum met de inrichting van de rotonde Schoenaker-Woeziksestraat. Het bedrijf sponsort deze rotonde tien jaar lang. Het is de elfde gesponsorde rotonde in Wijchen.

Vergaderingen en bijeenkomsten
Eens in de twee weken is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de volledige agenda’s en de tijdstippen van de vergaderingen.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. De stukken kunt u ook op afspraak inzien aan de balie van het huis van de gemeente.

Verleende APV vergunning/bijzondere wetten

  • Marktpromenade 14-16, 6602 HR Wijchen, terrasvergunning voor Lunchroom Prikkers (achterzijde pand tegenover Oosterweg 4, Wijchen), verleend en verzonden, 23 augustus 2017.

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

  • Acaciastraat 30 A, Wijchen (plaatsen kozijn, topgevel).
  • van Elkstraat 10, Bergharen (plaatsen erker).
  • Havenweg 22 A, Wijchen (afwijken bestemmingsplan, tijdelijk gebruik maatschappelijke doeleinden en kantoor).
  • Heumenseweg – Gomarius Messtraat vanaf kruising tot inrit Antonius School, Wijchen (aanleggen fietspad).
  • Pieter Zeemanstraat 28, Wijchen (aanleggen inrit).
  • Liendensedijk 5, Batenburg (aanvraag zorgvergunning voor dagbesteding ouderen).
  • Sluiskamp 3121, Wijchen (1 eik).
  • Spoorstraat 71, Wijchen (2 eiken).

Verleende omgevingsvergunningen

  • Stadswal 4, Batenburg (windveren voor- en achtergevel Rijksmonument).
  • Flerdeweg 6 A, Leur (bouw loods).
  • het Hoge Rot 101, Hernen (bouw woning met aanbouw).

Verlengen beslistermijn

  • de Ververt 1005, Wijchen (aanleg inrit).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen