Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 39 – 27 september 2017

Dinsdag 3 oktober vrijwilligersmarkt Wijchen, WAuW Congres 2017, Stationslaan afgesloten vanaf 2 oktober,Kleurwedstrijd Wijchense kermis en Oogsttijd: modder op de weg

Dinsdag 3 oktober vrijwilligersmarkt Wijchen
Op dinsdag 3 oktober vindt de vrijwilligersmarkt plaats in Wijchen. Wilt u graag een actieve bijdrage leveren in de mantelzorg? In het verenigingsleven? Of in uw eigen buurt of wijk? En wilt u weten wat de mogelijkheden zijn van vrijwilligerswerk? Dan heeft u nu de kans! U bent van 15.00 uur tot 19.30 uur van harte welkom in het Mozaïek, Campuslaan 6 in Wijchen. Deelname aan de vrijwilligersmarkt is gratis.
Vrijwilligerswerk? Gewoon doen 
Meedoen in de Wijchense samenleving, meegaan met een leuke activiteit, leeftijdsgenoten ontmoeten. Niet voor iedereen is dit vanzelfsprekend en gaat dit vanzelf. Daarom zijn vrijwilligers zo belangrijk. Vrijwilligers maken veel mogelijk. Vrijwilligerswerk doe je omdat je het leuk, zinvol, leerzaam of nuttig vindt. Soms voor jezelf en vaak voor een ander die het nodig heeft. Vrijwilligerswerk? Gewoon doen.
Wat is er te doen op de markt?
Op de markt kunt u kennismaken met tal van organisaties die vrijwilligers nodig hebben. U krijgt informatie en kunt zo makkelijk zien of er iets tussen zit wat bij u past. Weet u nog niet zo goed weet wat voor vrijwilligerswerk u wilt doen? In de bibliotheek kunt u ook een keuzetest doen. Want vrijwilligerswerk is er voor iedereen!
Vragen of meer informatie?
Voor vragen of meer informatie over de vrijwilligersmarkt kunt u terecht bij Jeanny Evers van MeerVoormekaar. U kunt haar een e-mail sturen via [email protected].  Telefonisch is zij bereikbaar via 024 641 84 59.

WAuW Congres 2017
Dinsdagavond 24 oktober organiseert de Werkgroep Autisme Wijchen samen met het Maaswaal College het WAuW Congres 2017. Het congres start om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur in het Maaswaal College, Veenseweg 18 in Wijchen. Deelname is gratis.
Wat biedt het congres?
Het WAuW congres biedt ouders, verzorgers, leraren en begeleiders meer kennis over kinderen en volwassenen met een autisme stoornis (ASS). Maar kweekt ook begrip voor de problemen waar kinderen en volwassenen met ASS mee te maken krijgen tijdens hun ontwikkeling. En hoe je hier praktisch mee om kunt gaan.
Voor wie?
Het congres is interessant voor iedereen die meer wil weten over ASS. Denk aan ouders en/of verzorgers. Of mensen die werken of studeren in de zorg, het onderwijs, de sector sport, spel en vrijetijdsbesteding. Maar ook werkgevers met leerplekken en makers van beleid zijn van harte welkom.
Programma
De avond start met een lezing van dr W. Staal, kinder- en jeugdpsychiater over passende diagnose en ontwikkelmogelijkheden. Daarna kunt u de Auti-markt bezoeken en kennismaken met aanbieders van diensten voor mensen met ASS. Of ga naar het lotgenotenplein. Een plek waar u ervaringen kunt delen.
Meer informatie en aanmelden
Wilt u zich aanmelden? Stuur dan een e-mail naar [email protected]. Wilt u meer informatie over het congres? Kijk dan op de facebookpagina www.facebook.com/WAuW2.0.

Stationslaan afgesloten vanaf 2 oktober
Bam Infra en Postma Bouw sluiten de Stationslaan in Wijchen van maandag 2 oktober 7.00 uur tot en met vrijdag 13 oktober 17.00 uur voor een deel af.  De Stationslaan is afgesloten tussen de Bronckhorstlaan en de Herenstraat.
Wat betekent dit?
De Stationslaan is voor dit deel vanaf 2 oktober niet bereikbaar voor auto’s. Deze worden omgeleid. Wandelen en fietsen blijft wel mogelijk. Het station is gewoon bereikbaar. U kunt de ‘Kiss & Ride’ plek gebruiken aan de noordzijde van het station (bij de Zomertaling). Hier kunt u mensen veilig afzetten op het station.
Waarom gaat de Stationslaan dicht?
De Stationslaan gaat voor een deel dicht om bij de stationsomgeving te kunnen maken:

  • een inrit naar de nieuwe parkeergarage door Bam Infra
  • een extra oversteekplaats naar de nieuwe fietsenstalling door Postma Bouw

Het weghalen en opnieuw aanbrengen van asfalt en het aanpassen van de riolering maken onderdeel uit van de werkzaamheden. De aannemers voeren deze werkzaamheden in dezelfde periode uit om de overlast tot een minimum te beperken.
Heeft u vragen?
Heeft u nog vragen? Neem contact op met Nick Bos van de gemeente Wijchen. Bel 024 751 72 17 of stuur een e-mail naar [email protected]. We houden u ook op de hoogte via de facebookpagina Stationsomgeving Wijchen.

Werkt u mee in het Vormersbos?
Wilt u meewerken om het Vormersbos nog mooier te maken? Alle hulp is welkom op zaterdag 7 oktober. Buurtbewoners en gemeente ruimen dan samen op in het bos.
Wilt u meedoen? Of heeft u vragen?
We verzamelen om 10.30 uur bij de parkeerplaats bij Abersland 3707. Heeft u vragen? Neem contact op met Jan Janssen via [email protected] of via telefoonnummer 024 751 71 11.

Kleurwedstrijd Wijchense kermis
Maandag 18 september was het weer kindermiddag met de Wijchense kermis. Honderden kinderen leverden een mooi kunstwerk in. Zij hebben allemaal een leuk cadeautje gehad. En een kortingsmunt voor de kermis. Omdat zij zo hun best hebben gedaan met de kleurwedstrijd. Ook was clown Desalles er weer om de kinderen met hun ouders, opa’s en oma’s te vermaken. Desalles maakte ballonnen in alle figuren die je je maar kunt bedenken. En natuurlijk maakte hij ook grappen en grollen. Voor de kinderen met het mooiste kunstwerk waren er prijzen te winnen in verschillende leeftijdscategorieën. Een foto van de prijswinnaars vindt u op onze website www.wijchen.nl.

Oogsttijd: modder op de weg
Het najaar is weer begonnen en voor de boeren is de oogsttijd weer aangebroken. Dit betekent dat er modder op de weg kan liggen. Boeren zijn verplicht om de modder zelf op te ruimen. Om u te waarschuwen plaatsen boeren borden langs de weg.
Wat zijn de gevolgen voor de weggebruiker?
Voor de weggebruikers zijn er gevolgen als er modder op de weg ligt. Pas daarom uw snelheid aan. Houd er rekening mee dat een boer bezig kan zijn om de weg schoon te maken. Ziet u een gevaarlijke situatie? Meld dit dan altijd bij de politie via 0900 8844.
Bent u een landbouwer of grondwerker?
Als u een landbouwer of grondwerker bent, dan zijn er een aantal regels waar u zich aan moet houden. Zo moet u zich van te voren melden bij onze wijkbeheerder via 024 751 71 11. En waar u rijdt moet u borden langs de weg zetten. Deze borden kunt u lenen bij het ZLTO Rijk van Nijmegen. Ook als u geen lid bent, kunt u hier borden lenen.
Meer informatie
De regels voor het plaatsen van de borden staan op onze website www.wijchen.nl. Wilt u een papieren folder opvragen? Dan kunt u contact opnemen met François Dreuning via [email protected] of via 024 751 72 27. Voor de borden kunt u contact opnemen met het ZLTO Rijk van Nijmegen. U kunt Jan van Casteren bereiken via e-mail [email protected] of 06 22 411 315.

Vergaderingen en bijeenkomsten
Eens in de twee weken is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de volledige agenda’s en de tijdstippen van de vergaderingen.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. Of kijk op een computer in de hal van het Huis van de gemeente. De stukken kunt u  inhoudelijk alleen op afspraak inzien in het Huis van de gemeente.

Milieumelding

  • Markt 8 B, Wijchen (starten restaurant).

Ontwerp bestemmingsplan Buitengebied, Wijziging Hoeveweg 14 te Balgoij, gemeente Wijchen
Het college is van plan om met toepassing van artikel 3.6. lid 1 sub a Wro het bestemmingsplan Buitengebied te wijzigen. Het plan voorziet in het wijzigen van de bestemming “bedrijf” naar de bestemming “wonen” van het perceel Hoeveweg 14 te Balgoij. De bestaande bedrijfswoning met schuren wordt omgezet naar woning met bijgebouwen.
Ter inzage
Schriftelijke stukken die horen bij het ontwerp bestemmingsplan zijn iedere werkdag op afspraak in te zien bij de consulenten van de balie Bouwen en Leefomgeving in het Huis van de gemeente aan de Kasteellaan 27 in Wijchen. Ook kunt u bij hen een mondelinge toelichting krijgen. De consulenten zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 024 751 71 11 of per e-mail via [email protected]. Op woensdagavond kunt u de stukken van 17.00 tot 19.30 uur inzien bij de informatiebalie. Er is dan geen vakinhoudelijk specialisme aanwezig. Het ontwerp bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is: NL.IMRO.0296.BGBHoeveweg14- OW01.
Zienswijze
De termijn voor het indienen van een zienswijze bedraagt zes weken en start op 28 september 2017. Tijdens deze termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Wijchen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van Wijchen, Postbus 9000, 6600 HA Wijchen. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de consulenten Bouwen en Leefomgeving.

Verleende APV vergunning/bijzondere wetten

  • Touwslagersbaan 2a, Wijchen, verleende drank- en horecavergunning, Pizzeria Il Forno, verleend en verzonden, 19 september 2017.

Verleende kapvergunningen

  • Nieuweweg bij 190, Wijchen (1 beuk).
  • Nieuweweg bij 98, Wijchen (1 beuk).
  • Sluiskamp bij 3121, Wijchen (1 eik).
  • Spoorstraat bij 71, Wijchen (2 eiken).

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

  • Brink 9, Wijchen (bouw veranda).
  • Tunnelweg 126, Wijchen (afwijken bestemmingsplan, afstand tot aan voorgevel)

Besluit buiten behandeling stellen aanvraag omgevingsvergunning
Buys Ballotstraat 10, Wijchen (afwijken bestemmingsplan, bouw keerwanden en wijzigen inrichting).

Geweigerde aanvraag omgevingsvergunning

  • de Lingert 5058, Wijchen (aanleg inrit).

 Verleende omgevingsvergunningen

  • Valendrieseweg 97, Wijchen (vervangen dakkapel).
  • Leurseweg 1, Leur (verbouw schuur tot kaasmakerij).
  • Touwslagersbaan 19, Wijchen (wijzigen voorgevel).
  • Saltshof 2409, Wijchen (afwijken bestemmingsplan, bedrijf aan huis).
  • Acaciastraat 30 A, Wijchen (plaatsen kozijn in topgevel).
  • Bijsterhuizen 3161, Wijchen (uitbreiden bedrijfsverzamelgebouw).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen