Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 40 – 4 oktober 2017

Deze week o.a. Meepraten over een Energieneutraal Wijchen?, ‘Cybercrime-ontbijt’ voor ondernemers, Fietsverlichtingscampagne ‘Light it up!’ en Controle hondenbelasting

Meepraten over een Energieneutraal Wijchen?
Op dinsdag 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. De gemeente Wijchen presenteert op deze dag het concept Programmaboek Energieneutraal Wijchen 2040. Wilt u deelnemen aan de bijeenkomst en meepraten? Kom dan op dinsdagavond 10 oktober naar het Kasteel van Wijchen. Vanaf 19.00 uur staat er koffie en thee voor u klaar. De bijeenkomst duurt van 19.30 uur tot 21.30 uur

Programma

  • Wethouder Titus Burgers geeft een korte toelichting op het concept Programmaboek Energieneutraal Wijchen 2040. Het programmaboek draait om 4 thema’s en een lijst met projectideeën.
  1. Energie in de bebouwde omgeving
  2. Bedrijventerreinen, bron van energie
  3. Schone mobiliteit
  4. Duurzame energieopwekking in het buitengebied
  • Deelnemers bespreken in vier thema groepen de projectideeën.
  • Gezamenlijke afsluiting met conclusies.

Aanmelden en vragen
Wilt u zich aanmelden voor de bijeenkomst? Dit kan tot en met vrijdag 6 oktober bij Patrick Aelmans van de gemeente Wijchen via [email protected]. Geef in uw e-mail aan welk ‘thema’ uw voorkeur heeft. Heeft u vragen? Bel dan met Patrick Aelmans via  024 751 71 72.

‘Cybercrime-ontbijt’ voor ondernemers
Tijdens de nationale Week van de Veiligheid organiseert de gemeente Wijchen samen met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) een ‘Cybercrime-ontbijt’ voor ondernemers. Het ontbijt staat in het teken van het tegengaan van online criminaliteit. Burgemeester Hans Verheijen geeft op woensdag 11 oktober om 7.15 uur hiervoor het startschot. Het ‘Cybercrime-ontbijt’ vindt plaats in ’t Mozaïek, Campuslaan 6 in Wijchen en eindigt om 9.00 uur.  Deelname is gratis.
Bewuster en veiliger online
Het thema van de nationale bewustwordingscampagne Alert Online is dit jaar ‘Cyber Skills’. Doel van deze campagne is aandacht voor een bewuster en veiliger online Nederland. Ook u als ondernemer wilt online criminaliteit voorkomen. Tijdens het ontbijt krijgt u informatie en preventietips over digitale veiligheid. Meer informatie over de campagne vindt u ook op www.alertonline.nl en www.hetcccv.nl/deweekvandeveiligheid.

Programma

  • het veiligheidsbeleid in de gemeente Wijchen
  • maatregelen op het gebied van digitale veiligheid
  • een kennisquiz over online criminaliteit’.
  • animatiefilms en actuele cijfers over ‘cybercrime’.
  • delen van tips en handvatten om online criminaliteit te voorkomen.
  • ervaringen uitwisselen met medewerkers van de gemeente en de politie.

Aanmelden en meer informatie
Wilt u zich aanmelden voor het ontbijt? Dit kan tot en met 6 oktober via e-mail [email protected]. Wilt u meer informatie? Dit kan bij Edwin van Schipstal via 024 751 79 66.

Fietsverlichtingscampagne ‘Light it up!’
De gemeente Wijchen vindt het belangrijk dat iedereen veilig door het donker fietst. Het ‘Light it up!’ promotieteam komt daarom op 4 oktober naar het station in Wijchen. Het team promoot de fietsverlichtingscampagne ‘Light it up’ voor jongeren van Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Oost Nederland. Verspreid je ook de boodschap ‘we fietsen met zijn allen met verlichting’ mee? Want goede verlichting verkleint de kans om slachtoffer te worden van een ongeval in het donker enorm.
Wat doet het promotieteam?
Het ‘Light it up!’ promotieteam daagt fietsers uit om deel te nemen aan de challenge van vlogger Gio Latooy. En voert gesprekken met fietsers over het belang van goede verlichting. Is de verlichting van de fiets op orde? Dan krijg je een lot voor de lichtloterij van de campagne en maak je kans op een tablet. Is je verlichting kapot en heb je zelf geen vervangende verlichting? Dan krijg je ter plekke nieuwe lampjes.
Doe je mee met de challenge?
Ben jij goed te zien in het donker? Wil je meedoen met de challenge van Gio? En kans maken op een tablet? Deel dan jouw foto, video of berichtje onder #Light it up! Kijk voor meer informatie, foto’s en uitleg van de challenge op de Facebookpagina GelderlandVeilig.

Controle hondenbelasting
Heeft u één of meer honden? Dan moet u jaarlijks hondenbelasting betalen. Het is belangrijk dat u bij aanschaf van een hond zelf binnen 14 dagen aangifte doet. Niet iedereen weet dit en soms wordt het wel eens vergeten. Van 10 oktober tot en met 31 december controleert de gemeente daarom op de aangifteplicht van de hondenbelasting.
Wie controleert er?
De controleurs van Munitax voeren de controles uit. Het is mogelijk dat een controleur in deze periode ook bij u aanbelt. Natuurlijk kunnen de controleurs zich legitimeren met een legitimatiebewijs dat zij van Munitax hebben gekregen. Bent u niet thuis? En vermoedt de controleur dat u een hond heeft waarvoor geen aangifte is gedaan? Dan laat hij een aangifteformulier in uw brievenbus achter. U bent verplicht dit formulier in te vullen en terug te sturen. Ook als u geen hond heeft.
Hoe geef ik mijn hond aan?
Op www.munitax.nl kunt u uw hond aangeven. Hiervoor heeft u uw DigiD nodig. U kunt ook een aangifteformulier bij Munitax opvragen. Zij zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur bereikbaar via telefoonnummer 024 678 09 62

Vergaderingen en bijeenkomsten
Eens in de twee weken is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de volledige agenda’s en de tijdstippen van de vergaderingen.

De volgende publicaties staan oven aan de lijst met bekendmakingen op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. Of kijk op een computer in de hal van het Huis van de gemeente. De stukken kunt u inhoudelijk alleen op afspraak inzien in het Huis van de gemeente.

Sloopmeldingen

  • Huurlingsedam bij nummer 4 en 8, Wijchen (5 opstallen).
  • Leemweg 23, Wijchen (bijgebouw).

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

  • Campuslaan 11, Wijchen (bouw tijdelijke hal, zaalhockey).
  • Vormersesluisweg 1, Wijchen (bouw tijdelijke woon-unit).
  • Kasteellaan 9, Hernen (renovatie veldschuur).
  • Grootestraat 12, Batenburg (verbouwing in woning).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen