Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 41 – 11 oktober 2017

Deze week o.a. Wat heeft u nodig als mantelzorger?, Meerdreef dicht vanaf 16 oktober, Wie worden de helden van 2017? en Rooktest parkeergarage station

Wat heeft u nodig als mantelzorger?
De gemeente Wijchen vindt het belangrijk om Wijchense mantelzorgers goed te ondersteunen. Woont u in Wijchen en bent u een mantelzorger? Vul dan de vragenlijst in zodat wij u en andere Wijchense mantelzorgers beter kunnen ondersteunen in de toekomst.
Doel van de enquête
Mantelzorg is een verantwoordelijke taak, die vaak veel tijd en energie kost. Als mantelzorger weet u dat als geen ander. Het doel van de enquête is dat wij weten wat u nodig heeft of mist als mantelzorger.
Hoe kunt u meedoen?
Ga naar de website www.wijchen.nl/mantelzorg en vul de vragenlijst in voor 25 oktober.
Wilt u de vragenlijst liever op papier? Haal deze dan op bij de balie van het Huis van de gemeente aan de Kasteellaan 27.
Ontmoetingscafé in november
In november organiseert Meer Voormekaar een ontmoetingscafé voor mantelzorgers. Hier praten wij graag verder met u over dit onderwerp. Wij presenteren dan ook de uitkomsten van de enquête.
Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie?
Heeft u vragen over de enquête? Of weet u niet zeker u of u een mantelzorger bent? Neem dan contact op met Theo Anema. Stuur een e-mail naar [email protected] of bel 024 751 7346. Wilt u meer weten over mantelzorg? Kijk dan op www.mezzo.nl.

Meerdreef dicht vanaf 16 oktober
Van maandag 16 oktober tot en met vrijdag 24 november sluit de firma Remmits de Meerdreef af voor alle verkeer. De weg is dicht tussen de rotonde Meester van Coothlaan en de rotonde Hogeweg. Er komt een nieuwe kruising met de Don Emanuelstraat. En de ‘oude’ aansluiting met de Renbaan gaat weg. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer via de Stationslaan en de Mr. Van Coothlaan omgeleid. De parkeerplaats ‘Dorsvlegel’ blijft tot 15 november bereikbaar vanaf de rotonde Hogeweg en het Laantje.
Vragen?
Heeft u vragen over de werkzaamheden neem dan contact op met Adri Cocu via 024-751 72 18.

Wie worden de helden van 2017?
Veel kinderen en jongeren doen goede dingen. Soms valt het niet eens op. Zij maken onze samenleving. De gemeente Wijchen is apetrots op jonge inwoners die zich inzetten voor anderen. Of iets doen voor een goed doel. Kinderen en jongeren die iets betekenen voor hun medemens, in welke vorm dan ook. Zij zijn een voorbeeld voor anderen en mogen best eens in de schijnwerpers staan. En daarom verdienen zij een lintje! Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.
Uitreiking lintjes
Burgemeester Hans Verheijen reikt elk jaar kinder- en jongerenlintjes uit aan kinderen en jongeren die zich speciaal hebben ingezet voor de samenleving.
De uitreiking vindt plaats op 20 november, de internationale Dag voor de Rechten van het Kind.
Ken jij iemand die…

  • écht iets bijzonders heeft gedaan?
  • en daarvoor een ‘lintje’ verdient?
  • bijvoorbeeld een heldendaad heeft verricht?
  • iemand enorm heeft geholpen?
  • of iets voor een goed doel heeft gedaan?

Meld hem of haar dan aan voor een kinderlintje (6-12 jaar) of een jongerenlintje (13-17 jaar)!

Jongerenlintjes (13-17 jaar)
Ken jij iemand die…

  • écht iets bijzonders heeft gedaan?
  • en daarvoor een ‘lintje’ verdient?
  • bijvoorbeeld zich al jarenlang voor iets inzet?
  • voor een persoon, een goed doel, voor de samenleving?
  • een goede daad heeft verricht voor anderen?

Aanmelden
Aanmelden voor de uitreiking van 2017 kan tot en met 7 november op onze website www.wijchen.nl. Of neem voor meer informatie contact op met Tanja Bruins via e-mail [email protected].

Rooktest parkeergarage station
Op donderdag 19 oktober houdt de brandweer een rooktest in de parkeergarage op het bouwterrein van de Stationsomgeving. Dit is op de Stationslaan in Wijchen. De brandweer blaast rook in de parkeergarage om te testen of het afzuigsysteem goed werkt. Uit de afzuigers die boven de grond zitten kan dan rook naar buiten komen. Bel hiervoor niet de hulpdiensten of de gemeente! Het is een test. De rook die naar buiten komt is niet schadelijk. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Nick Bos van de gemeente Wijchen. U kunt hem een e-mail sturen via [email protected] of bel 024 751 72 17.

Rondwandeling Vormersbos
Woensdagmiddag 18 oktober om 14.00 uur organiseert de gemeente Wijchen een rondwandeling door het Vormersbos. We starten bij basisschool De Boskriek. Een bosbouwdeskundige vertelt u over de werkzaamheden die dit najaar plaatsvinden in het bos.
Aanmelden?
Wilt u met ons mee wandelen? Dan kunt u zich aanmelden bij wijkbeheerder Jan Janssen via 024 751 71 11. Als er geen aanmeldingen zijn, gaat de rondwandeling niet door.

Nieuwe bomen en planten Diepvoorde
De gemeente Wijchen is gestart met het vervangen van bomen en beplanting in de wijk Diepvoorde. De inwoners van de 10e, 20e, 26e, 30e en 32e straat hebben eind augustus een keuze gemaakt uit een aantal soorten bomen en sierheesters. Deze vervangen de huidige beplanting. We verwachten eind november klaar te zijn met het planten.
Waarom vervangen wij de beplanting?
De bomen in de 10e, 20e, 26e, 30e en 32e straat van de wijk Diepvoorde drukken het wegdek omhoog. En in het najaar geven de kleine blaadjes veel overlast. De beplanting onder deze bomen vervangen wij ook. Omdat deze beschadigd wordt zodra wij de bomen weghalen.
Welke beplanting komt terug?
We planten esdoorns, vuurdoorns en spierstruiken. Dit is de beplanting die de meeste inwoners hebben gekozen. Het kan zijn dat u overlast heeft van de werkzaamheden. De aannemer en de toezichthouder vragen hiervoor uw begrip. Zij proberen de overlast tot een minimum te beperken.
Heeft u vragen?
Heeft u tijdens de uitvoering van de werkzaamheden vragen? Dan kunt u contact opnemen met toezichthouder Berry Geurts. Hij is telefonisch bereikbaar via 024 751 72 69.

Wij plaatsen weer bladkorven
Vanaf 16 oktober beginnen wij met het plaatsen van bladkorven. Met de bladkorven willen wij graag meewerken aan een schone straat. De bladkorven zetten wij voor het grootste deel op dezelfde plekken als vorig jaar. De volgorde van plaatsing hangt af van de periode waarin de bomen hun blad verliezen. Op www.wijchen.nl vindt u een lijst waarin staat waar en wanneer wij een bladkorf in uw straat zetten.
Wanneer legen wij de bladkorven?
In Wijchen legen wij op maandag en vrijdag de volle bladkorven. Is de bladkorf in uw straat al eerder vol? Dan kunt u dit digitaal melden bij de wijkbeheerder via de MijnGemeente App of  www.wijchen.nl/meldingdoen. Bladkorven in de kerkdorpen legen we alleen wanneer bewoners doorgeven dat ze vol zijn.
Aanvragen nieuwe bladkorven
Wij plaatsen alle bladkorven die we hebben. U kunt helaas geen nieuwe bladkorven aanvragen. We nemen deze vragen dan mee naar volgend jaar. Valt het blad sneller. Dan kan er misschien een bladkorf eerder vrij komen.
Hoe gebruikt u de bladkorf?
Voor het gebruik van de bladkorven hebben wij een aantal regels opgesteld:

  • In de korven hoort alléén bladafval. Dus geen takken en snoeiafval.
  • In de korven mag u alleen het bladafval doen van gemeentebomen. Het is dus niet de bedoeling dat u hier uw snoei- of tuinafval in doet.
  • Afval zoals lege flessen, vuilniszakken en plastic zakken met afval mogen niet in de korven.
  • Bij misbruik, vernieling of diefstal van onderdelen halen wij de korf weg.

Oogsttijd: modder op de weg
Het najaar is weer begonnen en voor de boeren is de oogsttijd weer aangebroken. Dit betekent dat er modder op de weg kan liggen. Boeren zijn verplicht om de modder zelf op te ruimen. Om u te waarschuwen plaatsen boeren borden langs de weg. Ziet u toch een gevaarlijke situatie? Meld dit dan altijd bij de politie via 0900 8844.
Borden lenen en plaatsen
Als u een landbouwer of grondwerker bent, dan moet u zich van te voren melden bij onze wijkbeheerder via 024 751 71 11. En waar u rijdt moet u borden langs de weg zetten. De regels hiervoor staan op onze website www.wijchen.nl. Deze borden kunt u lenen bij het ZLTO Rijk van Nijmegen via e-mail [email protected]. Of bel Jan van Casteren via 06 22 41 13 15. Ook als u geen lid bent, kunt u hier borden lenen.

Vergaderingen en bijeenkomsten
Eens in de twee weken is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de volledige agenda’s en de tijdstippen van de vergaderingen.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. Of kijk op een computer in de hal van het Huis van de gemeente. De stukken kunt u inhoudelijk alleen op afspraak inzien in het Huis van de gemeente.

Vastgesteld bestemmingsplan Groenestraat 13 en 15 te Wijchen
Burgemeester en wethouders van Wijchen maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 28 september 2017 het bestemmingsplan “Groenestraat 13 en 15” te Wijchen heeft vastgesteld. Het plan voorziet in de planologische ontkoppeling van beide percelen en (her)bestemming naar respectievelijk herstelinrichting voor landbouwvoertuigen en grondverzetmachines plus opslag (nr 13) en wonen plus bedrijf aan huis in de vorm van een aannemersbedrijf (nr 15).
Ter inzage
Schriftelijke stukken die horen bij het bestemmingsplan zijn iedere werkdag op afspraak in te zien bij de consulenten van de balie Bouwen en Leefomgeving in het Huis van de gemeente aan de Kasteellaan 27 in Wijchen. Ook kunt u bij hen een mondelinge toelichting krijgen. De consulenten zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 024 751 71 11 of per e-mail via [email protected]. Het bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is: NL.IMRO.0296.BGBGroenestr13en15-VGBP.
Beroep
De termijn voor het instellen van een beroep tegen het vaststellingsbesluit bedraagt zes weken en vangt aan op 12 oktober 2017. Tijdens deze termijn kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Dit beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die zich op tijd met zienswijzen tot de raad hebben gewend en door belanghebbenden die aantonen daar redelijkerwijs niet toe in staat zijn geweest. Het besluit treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn.
Voorlopige voorziening
Beroep heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat als u wilt voorkomen dat het bestemmingsplan na afloop van de beroepstermijn in werking treedt u de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak kunt verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Als binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van Raad van State is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Verleende APV vergunning/bijzondere wetten

  • Kasteellaan 41a, 6602 DC Wijchen, restaurant Het Verlangen, verleend 2 oktober 2017.
  • Nieuweweg 203, 6603 BM Wijchen, evenementenvergunning en ontheffing Zondagswet, Vlooienmarkten 2017-2018, 15 oktober en 19 november 2017, 21 januari en 11 maart 2018, verleend en verzonden 4 oktober 2017.

Kappen

  • Blauwe Hof 58e straat, Wijchen (2 bomen).
  • Kraaijenberg- speellocatie- nabij nummer 7015 en nummer 9201, Wijchen, kappen 28 bomen).

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

  • Bijsterhuizen 2401, Wijchen (plaatsen magazijnstellingen bestaand bouwwerk).
  • Bijsterhuizen 3140, Wijchen (wijzigen besloten ruimtes voor brand).
  • Dassenloop 5, Hernen (inhoud woning).
  • De Meren 1719, Wijchen (bouwen overkapping garage).
  • Huurlingsedam 56, Wijchen (bouwen en vergroten inhoud woning).
  • Kasteellaan 120. Wijchen (carport, wijzigen voorgevel, veranderen balkon).
  • Meerdreef 6 A, Wijchen (gebruik foodtruckfestival).
  • Oosterweg 259, Wijchen (dakkapel).
  • Ringlaan 45, Wijchen (bedrijf aan huis).
  • Wezelseberg 5, Wijchen (uitbreiden woning).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen