Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 42 – 18 oktober 2017

Deze week o.a. Zilveren Draagspeld, Werken aan de weg, Melding doen? Gebruik ‘MijnGemeente’ App, Rooktest parkeergarage 19 en 24 oktober! en Verleende APV vergunning

Zilveren Draagspeld
Wist u dat u als inwoner van de gemeente Wijchen iemand kunt voordragen voor een  Zilveren Draagspeld? Weet u iemand die hiervoor in aanmerking komt? Beschrijf dan goed en uitgebreid waarom u dit vindt. Het college van burgemeester en wethouders beoordeelt de voordracht.
Wat zijn de voorwaarden?
De Zilveren Draagspeld reikt de burgemeester van Wijchen uit aan personen die zich op een speciale manier voor de Wijchense gemeenschap inzetten. Of een bijzondere prestatie hebben verricht. Deze prestatie moet in de gemeente Wijchen hebben plaatsgevonden. Maar de ontvanger van de draagspeld hoeft niet in onze gemeente te wonen.
Uitreiking
Burgemeester Hans Verheijen reikt de Zilveren Draagspeld uit tijdens een openbare bijeenkomst. Meestal gebeurt dit tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Wijchen.
Aanmelden of meer informatie
Voor aanmelden of meer informatie kunt u contact opnemen met Sandra Langeslag. U kunt haar bereiken via e-mail [email protected] of via telefoonnummer 024 751 71 10.

Werken aan de weg
Wij zijn gestart op verschillende wegen in de gemeente Wijchen met het werken aan de weg. Tot en met 17 november werken wij op ongeveer tien verschillende plekken. Wij werken aan straten en een wandelpad. Op diverse plaatsen repareren we ook kleine beschadigingen in het asfalt.
Waar zijn we aan het werk?
Op www.wijchen.nl en ons twitteraccount @gemwijchen houden wij u zo goed mogelijk op de hoogte wanneer we op welke plek werken. Omdat de uitvoering van de werkzaamheden afhankelijk is van het weer kan het gebeuren dat we de planning veranderen.
Is er veel overlast?
Als wij aan de weg moeten werken, is er altijd een beetje overlast. Wij doen ons best zo min mogelijk overlast te veroorzaken. Op sommige plaatsen zijn wij wat langer bezig en op andere weer korter. Aanwonenden krijgen op tijd te horen wat er bij hen voor de deur gaat gebeuren. En hoe lang dit duurt. Op plekken waar we werken, leiden we het verkeer met borden om. Soms zijn er verkeersregelaars die het verkeer regelen.
Heeft u vragen?
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met Nick Bos via [email protected] of via 024 751 72 17.

Melding doen?  Gebruik ‘MijnGemeente’ App
Ziet u een losse stoeptegel of zwerfafval? Zit er een gat in de weg of ziet u overhangend groen? Is in uw straat de straatverlichting kapot of is er een verstopte put? Of is er schade aan speeltoestellen? Dit geeft u nu allemaal makkelijk aan ons door via de MijnGemeente App.
Hoe werkt het?

  • Heeft u onze app nog niet? Download dan de app ‘MijnGemeente’ in de Google PlayStore of Apple App Store.
  • Kies ‘gemeente Wijchen’ en geef uw melding door.
  • Handig: u kunt ook een foto meesturen.
  • Tip: zet locatievoorzieningen aan. Dan kunt u de plaats van de melding precies aangeven.
  • Heeft u geen smartphone? Geef ons uw melding door via www.wijchen.nl/meldingdoen.

Wat doen wij met uw melding?
Heeft u een melding doorgegeven? Dan proberen wij het probleem zo snel mogelijk te verhelpen. Lukt dit niet dan nemen wij contact met u op. Wilt u op de hoogte blijven van uw melding? Geef dit in de melding aan ons door. Wij laten het u dan weten als onze medewerkers het probleem hebben verholpen.

Rooktest parkeergarage 19 en 24 oktober!
Op dinsdag 24 oktober vindt er nog een test plaats in de parkeergarage op de  Stationslaan in Wijchen. Deze keer test de brandweer het ventilatiesysteem. Er komt dan veel rook vrij in de omgeving van het station. De rook is niet schadelijk en komt naar buiten door de afzuigers die boven de grond zitten. U hoeft hiervoor geen hulpdiensten of de gemeente in te schakelen. Er vinden dan twee testen plaats binnen een week. Op donderdag 19 oktober de rooktest van het brandmeldsysteem en op dinsdag 24 oktober de test van het ventilatiesysteem. Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen bij de stationsomgeving kijk dan op onze facebookpagina Stationsomgeving Wijchen.
Heeft u vragen?
Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Nick Bos van de gemeente Wijchen. U kunt hem een e-mail sturen via [email protected] of bel 024 751 72 17.

Vergaderingen en bijeenkomsten
Eens in de twee weken is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de volledige agenda’s en de tijdstippen van de vergaderingen.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. Of kijk op een computer in de hal van het Huis van de gemeente. De stukken kunt u inhoudelijk alleen op afspraak inzien in het Huis van de gemeente.

Milieumelding

  • Nieuweweg 240, Wijchen (mobiel breken bouw- en sloopafval).

Vastgesteld bestemmingsplan “Groenewoudseweg 85/85a en Gasthuisbergweg 18, Gemeente Wijchen” (gewijzigde vaststelling).
Burgemeester en wethouders van Wijchen maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 28 september 2017 het bestemmingsplan “Groenewoudseweg 85/85a en Gasthuisbergweg 18, Gemeente Wijchen” gewijzigd heeft vastgesteld. Het plan voorziet in de functieverandering van het voormalige transportbedrijf naar Wonen aan de Groenewoudseweg 85/85a en legalisatie van de paardenstal aan de Gasthuisbergweg 18 ter verevening van de sanering en functieverandering van de voormalige bedrijfsbebouwing aan de Groenewoudseweg 85/85a. Het plangebied is gelegen aan de Groenewoudseweg 85/85 en Gasthuisbergweg 18 te Wijchen. De wijziging ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan voorziet in het opnemen van een belemmeringenstrook voor de gasleiding aan de Gasthuisbergweg, conform de regeling uit het onderliggende bestemmingsplan Buitengebied.
Ter inzage
Schriftelijke stukken die horen bij het bestemmingsplan zijn iedere werkdag op afspraak in te zien bij de consulenten van de balie Bouwen en Leefomgeving in het Huis van de gemeente aan de Kasteellaan 27 in Wijchen. Ook kunt u bij hen een mondelinge toelichting krijgen. De consulenten zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 024 751 71 11 of per e-mail via [email protected]. Het bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is: NL.IMRO.0296.BGBGasthuisGroenew-VGBP
Beroep
De termijn voor het instellen van een beroep tegen het vaststellingsbesluit is zes weken en start op 19 oktober 2017. Tijdens deze termijn kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Dit beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die zich op tijd met zienswijzen tot de raad hebben gewend en door belanghebbenden die aantonen daar redelijkerwijs niet toe in staat zijn geweest. Het besluit treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn.
Voorlopige voorziening
Beroep heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat als u wilt voorkomen dat het bestemmingsplan na afloop van de beroepstermijn in werking treedt u de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak kunt verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Als binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van Raad van State is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Verleende APV vergunning/bijzondere wetten

  • Marktplein ongenummerd, Wijchen, evenementenvergunning en geluidsontheffing voor Cakewalk en oliebollenkraam, carnaval 2018, 2019 en 2020, verleend en verzonden, 5 oktober 2017.

Mededeling voorgenomen kap

  • Oude Klapstraat, naast Rabobank, Wijchen (1 haagbeuk).
  • Aalsburg achter nr. 2618, Wijchen (1 els).
  • Hoogmeer 2005, bij speelplek, Wijchen (2 paardenkastanjes).

loopmeldingen

  • Graafseweg 522, Wijchen (slopen bijgebouw).
  • Geitweg 15, Wijchen (slopen bovenbouw woning).
  • Kruisbergseweg 9 t/m 15, 17 t/m 23, Korte Pas 9 t/m 15 en Passeweg 30 t/m 40, Wijchen (slopen daken).
  • Isaac Beekmanstraat 2, Wijchen (slopen woning en bijgebouw).
  • Heilige Stoel 52e-64e, Homberg 11e-20e, Kraaijenberg 70e-90e straat, Wijchen (gedeeltelijk slopen woningen).
  • Markt 8 B, Wijchen (gedeeltelijk slopen bedrijfspand).
  • Pieter Zeemanstraat 28, Wijchen (slopen bijgebouw).

Verleende omgevingsvergunningen

  • Leemweg 23, Wijchen (uitbreiden woning).

Verlengen beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning
Markt 8 B, Wijchen (verbouwen winkelpand tot restaurant).

Besluit buiten behandeling stellen aanvraag omgevingsvergunning

  • Bijsterhuizen 3171, Wijchen (oprichten groothandel).

Besluit goedkeuring uitgangspuntendocument (reguliere procedure) ODRN

  • Kadastraal gemeente Wijchen sectie K, perceelnummer 1744, Wijchen (goedkeuring DHL-distributiecentrum).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen