Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 43 – 25 oktober 2017

Deze week o.a. Deze week o.a. Wie worden de helden van 2017? Informatieavond over schulden bij jongeren, Opening Hof van de Elst!, Oogsttijd: modder op de weg en Verleende APV vergunning/bijzondere wetten.

Wie worden de helden van 2017?
Veel kinderen en jongeren doen goede dingen. De gemeente Wijchen is apetrots op jonge inwoners die zich inzetten voor anderen. Of iets doen voor een goed doel. Kinderen en jongeren die iets betekenen voor hun medemens, in welke vorm dan ook. Zij zijn een voorbeeld voor anderen en mogen best eens in de schijnwerpers staan. En daarom verdienen zij een lintje! Burgemeester Hans Verheijen reikt de kinder- en jongerenlintjes uit op 20 november, de internationale Dag voor de Rechten van het Kind.

Ken jij iemand die…

  • écht iets bijzonders heeft gedaan?
  • en daarvoor een ‘lintje’ verdient?
  • bijvoorbeeld een heldendaad heeft verricht?
  • iemand enorm heeft geholpen?
  • of iets voor een goed doel heeft gedaan?

Meld hem of haar dan aan voor een kinderlintje (6-12 jaar) of een jongerenlintje (13-17 jaar)!
Aanmelden
Aanmelden voor de uitreiking van 2017 kan tot en met 7 november op onze website www.wijchen.nl. Of neem voor meer informatie contact op met Tanja Bruins via e-mail [email protected].

Informatieavond over schulden bij jongeren
Schulden zijn soms pas laat bekend bij jongeren boven de 18 jaar. Maar ook jongeren onder de 18 jaar komen wel eens in de financiële problemen. Op 31 oktober organiseert MeerVoormekaar daarom een informatieavond voor ouders en opvoeders. U bent hierbij van harte welkom in ’t Mozaïek, eerste verdieping, Campuslaan 6 in Wijchen. We starten om 19.15 uur en eindigen om 21.00 uur.
Geldzaken op orde?
Het valt voor jongeren niet altijd mee om hun geldzaken op orde te houden. Het komt dan ook regelmatig voor dat jongeren schulden hebben. Als jongeren boven de 18 zijn moeten ze hun eigen zaken regelen. Ouders en opvoeders verliezen daardoor regelmatig het zicht op de uitgaven van hun kind. En schulden zijn daardoor soms pas laat bekend. Ook bij jongeren onder de 18 jaar.
Inhoud van de avond

  • Hoe ontstaan schulden bij jongeren
  • Waar moet je op letten
  • Tips om schulden te voorkomen
  • Wat te doen als er al schulden zijn en hoe kun je helpen

Aanmelden of vragen?
Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet nodig. Heeft u vragen? Dan kunt u met Josien Warris contact opnemen via e-mail [email protected].

Opening Hof van de Elst!
Zangeres Willeke Alberti opent dinsdagmiddag 31 oktober de Hof van de Elst. De organisatie van de feestelijkheden is in handen van  Talis, ZZG zorggroep en de gemeente Wijchen. Naast de opening van de Hof wordt ook stilgestaan bij het lustrum van de Meander en de Oogst. Alle bewoners en andere belangstellenden zijn van harte welkom vanaf 15.00 uur bij de Meander aan de Passedwarsstraat in Wijchen. Op pagina 9 van deze Wegwijs staat een speciale uitnodiging voor dit bijzondere Opleverfeest.
Wat is de Hof van de Elst?
De Hof van de Elst is de prachtige nieuwe parktuin in Wijchen Noord. Het park ligt rond het woonzorgcentrum Meander aan de Passedwarsstraat  en loopt door tot aan basisschool De Buizerd. Na de opening kan iedereen een wandeling maken door de Hof van de Elst.
Met de fiets
Er is niet zo veel parkeergelegenheid. Daarom willen wij u vragen zoveel mogelijk te voet of met de fiets te komen. Komt u toch met de auto? Dan kunt u het beste parkeren in de Kasteeltuin of op de parkeerplaats achter de bioscoop.

Oogsttijd: modder op de weg
Het najaar is weer begonnen en voor de boeren is de oogsttijd weer aangebroken. Dit betekent dat er modder op de weg kan liggen. Boeren zijn verplicht om de modder zelf op te ruimen. Om u te waarschuwen plaatsen boeren borden langs de weg. Ziet u toch een gevaarlijke situatie? Meld dit dan altijd bij de politie via 0900 8844.
Borden lenen en plaatsen
Als u een landbouwer of grondwerker bent, dan moet u zich van te voren melden bij onze wijkbeheerder via 024 751 71 11. En waar u rijdt moet u borden langs de weg zetten. De regels hiervoor staan op onze website www.wijchen.nl. Deze borden kunt u lenen bij het ZLTO Rijk van Nijmegen via e-mail [email protected]. Of bel Jan van Casteren via 06 22 41 13 15. Ook als u geen lid bent, kunt u hier borden lenen.

Vergaderingen en bijeenkomsten
Eens in de twee weken is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de volledige agenda’s en de tijdstippen van de vergaderingen.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. Of kijk op een computer in de hal van het Huis van de gemeente. De stukken kunt u inhoudelijk alleen op afspraak inzien in het Huis van de gemeente.

Verleende APV vergunning/bijzondere wetten

  • Markt en Kasteellaan ongenummerd, 6601 Wijchen, evenementenvergunning en geluidsontheffing, Hemelvaartsbraderie met kleine kermis 10 mei 2018, 30 mei 2019 en 21 mei 2020, verleend en verzonden, 13 oktober 2017.
  • Passedwarsstraat en Buizerdstraat ongenummerd, 6601 Wijchen, evenementenvergunning en geluidsontheffing, opleverfeest woonservicegebied Noord, Klapstraat, 31 oktober 2017, verleend en verzonden, 12 oktober 2017.

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

  • Heumenseweg 308, Wijchen, (bouwen bijgebouw).
  • ’t Blok 1, Bergharen, (uitbreiding bedrijfsgebouw).
  • Geitweg 15, Wijchen (afwijken bestemmingsplan, bed and breakfast, was paardenstal).
  • Stompendijk 7 A, Bergharen (verbouwen, was dierenhotel).
  • Heilige Stoel 5116, Wijchen (aanleg uitweg).

Gebruikersmelding
Bijsterhuizen 2003, Wijchen (melding brandveilig gebruik pand).

Verleende omgevingsvergunningen

  • Passedwarsstraat 51, Wijchen (bouwen tuinhuis en wijzigen achtergevel).
  • Heumenseweg-Gomarius Messtraat vanaf kruising tot inrit Antonius School, Wijchen (aanleggen fietspad).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen