Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 45 – 8 november 2017

Deze week o.a. Melding doen? Gebruik ‘MijnGemeente’ App, Organiseert u een evenement in 2018? Geef het door!, Avondvliegseizoen vliegbasis Volkel en Oproep GGD: ouders doe mee aan de Kindermonitor!

Organiseert u een evenement in 2018? Geef het door!
Wij beginnen met de voorbereidingen van het evenementen seizoen 2018. Voor een goede planning en afstem­ming is het belangrijk dat zoveel mogelijk organisaties en verenigingen hun activiteiten in 2018 vóór 1 december 2017 aan ons doorgeven.
Hoe geeft u een evenement door?
Via [email protected] kunt u uw evenement(en) doorge­ven. Zet in het bericht de naam van het eve­nement, datum, organisator, contact­persoon met telefoonnummer, e-mailadres en eventueel website. LET OP: U moet ook altijd minstens acht weken voor het evenement een vergunning aanvragen. Als de aanvraag voor de vergunning niet op tijd bij ons binnen is dan kan dit gevol­gen hebben voor uw evenement.

Een warm en comfortabel huis
Langzaam maar zeker gaan we naar de koude periode van het jaar. Het stookseizoen komt eraan en mensen willen er comfortabel en warmpjes bij zitten. Maar we willen niet dat de energiekosten enorm stijgen. Dat kunt u voorkomen door uw woning bijvoorbeeld te isoleren.
Welke isolatie is mogelijk?
Een woning verliest veel warmte via het dak, de muren en ramen. Daardoor wordt het gasverbruik veel hoger dan nodig is. Met dakisolatie, spouw- of gevelisolatie, vloerisolatie of het plaatsen van HR++-glas kunt u besparen op uw gasverbruik. Wist u dat u de kosten vaak binnen vier tot acht jaar kunt terug verdienen? Er is trouwens nog een groot voordeel. Energie die je niet gebruikt, hoeft ook niet opgewekt en betaald te worden.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie over de verschillende soorten isolatie? Of bent u benieuwd welke maatregelen u kunt nemen bij uw eigen woning? Neem dan contact op met de medewerkers van het Loket Duurzaam Wonen Plus. U vindt hen iedere donderdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur in het Huis van de gemeente. Een e-mail sturen met uw vraag naar [email protected] kan natuurlijk ook. Of kijk op www.duurzaamwonenplus.nl/wijchen voor meer informatie.

Avondvliegseizoen vliegbasis Volkel
Tussen 30 oktober en 15 december 2017 vliegen F-16’s vanaf vliegbasis Volkel ook ‘s avonds. In deze weken vliegen de F-16’s ‘s avonds tot uiterlijk 23.00 uur. Op vrijdag vliegen zij alleen overdag. Om zowel nationaal als internationaal bij te dragen aan vrede, veiligheid en stabiliteit is het nodig dat vliegers blijven oefenen. Daarom vliegen zij niet alleen overdag maar ook bij in het donker, zowel boven land als zee. Wilt u meer weten? Kijk dan op de website luchtmacht.nl/vliegbewegingen of NOS teletekst pagina 766.

 

Oproep GGD: ouders doe mee aan de Kindermonitor!
In opdracht van gemeenten in de regio voert GGD Gelderland-Zuid een onderzoek uit naar het opgroeien en opvoeden van kinderen van 0-12 jaar. Ouders krijgen een vragenlijst via de school van hun kind of via een brief van de GGD.
Meedoen kan tot 28 november
Heeft u een uitnodiging gekregen om mee te doen? Meedoen kan nog tot 28 november 2017 en wordt zeer op prijs gesteld! Uw antwoorden helpen uw gemeente om gezonde activiteiten en voorzieningen te organiseren voor kinderen en hun ouders. Denk bijvoorbeeld aan speelplaatsen en goede zorg. Per gezin hoeft u maar één vragenlijst in te vullen.

Melding doen? Gebruik ‘MijnGemeente’ App
Ziet u een losse stoeptegel of zwerfafval? Zit er een gat in de weg of ziet u overhangend groen? Is in uw straat de straatverlichting kapot of is er een verstopte put? Of is er schade aan speeltoestellen? Dit geeft u nu allemaal makkelijk aan ons door via de MijnGemeente App.
Hoe werkt het?

  • Heeft u onze app nog niet? Download dan de app ‘MijnGemeente’ in de Google PlayStore of Apple App Store.
  • Kies ‘gemeente Wijchen’ en geef uw melding door.
  • Handig: u kunt ook een foto meesturen.
  • Tip: zet locatievoorzieningen aan. Dan kunt u de plaats van de melding precies aangeven.
  • Heeft u geen smartphone? Geef ons uw melding door via www.wijchen.nl/meldingdoen.

 

Vergaderingen en bijeenkomsten
Eens in de twee weken is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de agenda’s en de tijdstippen van de vergaderingen.

 

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet? Dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. Of kijk op een computer in de hal van het Huis van de gemeente. De stukken kunt u inhoudelijk alleen op afspraak inzien in het Huis van de gemeente.

 

Milieumelding

  • Bijsterhuizen 2401, Wijchen (starten van bedrijf).

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

  • Aalsburg 2620, Wijchen (uitbreiden en verbouw woning).
  • Herreweg 3, Balgoij (aanpassing constructie bouw varkensstal).
  • Startvenseweg 22, Wijchen (bouwen dakopbouw).

 

Verlengen beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning

  • Zesweg 79, Wijchen (bouwen erker en achteraanbouw).

 

Verleende omgevingsvergunningen

  • Homberg 1708, Wijchen (bouwen dakopbouw).
  • Wezelseberg 5, Wijchen (uitbreiden woning).
  • Zesweg 79, Wijchen (bouwen erker en achteraanbouw).
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen