Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 48 – 29 november 2017

Deze week o.a. Gezocht: vrijwilligers voor bezoek aan 70+ers, Donkere dagen, bent u thuis? en St. FIBON helpt ouderen met administratie

Gezocht: vrijwilligers voor bezoek aan 70+ers
MeerVoormekaar start in 2018 bezoeken aan 70+ers in de gemeente Wijchen. Alle ouderen krijgen hiervoor een uitnodiging en beslissen zelf of ze willen meedoen. Wij zijn nu op zoek naar vrijwilligers die bij deze ouderen op bezoek willen gaan.
Wie zoeken wij?
Wij zoeken vrijwilligers die het leuk vinden bij ouderen op bezoek te gaan. Verder kunnen zij goed luisteren en zijn zij het liefst twee of meer dagdelen per week beschikbaar. Welke dagen het zijn, overleggen we samen. De bezoeken vinden overdag plaats. U woont het liefst in de gemeente Wijchen.
Wat vragen wij?

  • plezier om met ouderen in contact te komen;
  • bereidheid om uw kennis van activiteiten en voorzieningen voor ouderen te vergroten;
  • bereidheid te leren hoe u signalen kunt herkennen zoals eenzaamheid, welbevinden, veiligheid enzovoort.
  • goede sociale vaardigheden;
  • verantwoordelijkheidsgevoel;
  • vrijwillige maar geen vrijblijvende mentaliteit;
  • u bent langere tijd beschikbaar;
  • goede mondelinge uitdrukkingsvaardigheden, goed kunnen luisteren.

Wat bieden wij onze vrijwilligers?

  • ondersteuning en begeleiding door een vast aanspreekpunt;
  • een training van twee dagdelen om u voor te bereiden op de welzijnsbezoeken;
  • inspirerende contacten met ouderen en medevrijwilligers;
  • WA-verzekering, VOG-verklaring.

Aanmelden? Meer informatie?
Wilt u meer weten of zich aanmelden? Neem dan contact op met Maartje Bugter van MeerVoormekaar. Via [email protected]  of 024 64 18 459 kunt u haar bereiken. Wanneer u zich heeft aangemeld volgt een kennismakingsgesprek. De training en welzijnsbezoeken zijn in 2018.

Donkere dagen, bent u thuis?
Een inbraak in uw woning? Dat wilt u niet. Onbekenden zijn in uw huis geweest en hebben waardevolle bezittingen meegenomen. Nu het buiten vroeger donker is, hebben inbrekers meer mogelijkheden om ongezien rond te lopen. Gelukkig zijn er veel manieren om de kans op inbraak te verkleinen. De volgende tips kunnen u daarbij helpen.
Verlichting
Of u nu thuis bent of niet, zorg dat er ’s avonds lampen branden. Met bijvoorbeeld een tijdschakelaar kunt u regelen dat het licht ’s avonds vanzelf aangaat. Zorg daarnaast voor goede buitenverlichting die aanspringt zodra iemand in de buurt komt. Zo kunnen inbrekers zich niet verstoppen bij uw huis.
Sluit deuren en ramen
Sluit uw huis goed af, ook al gaat u maar heel even naar de buren of boodschappen doen. Inbrekers hebben heel weinig tijd nodig om toe te slaan. Draai de sleutel van uw voor- en achterdeur minstens één keer om. Zo kunnen inbrekers uw deur niet met een stukje plastic openmaken. Kijk op www.politiekeurmerk.nl voor advies.
Niet thuis
Bent u een avond niet thuis, bijvoorbeeld met sinterklaas of kerst? Zet dit niet op Twitter of Facebook. Inbrekers gaan mee met hun tijd. Deel foto’s of verhalen pas als u weer thuis bent.
Waak mee!
Meld verdachte situaties. Bel altijd 112 als u in de buurt iets verdachts ziet. Kijk op www.wijchen.nl voor meer informatie over Wijchen Waakt!

St. FIBON helpt ouderen met administratie
Steeds meer ouderen kunnen hun eigen financiën en administratie niet regelen. Of zij kunnen geen hulp aan familie of andere personen vragen. Het is belangrijk om deze ouderen op tijd passende ondersteuning aan te bieden. Zo voorkomen we dat deze ouderen in de financiële problemen komen of dat financiële problemen verergeren.
Wat kan st. FIBON doen?
Stichting FIBON verzorgt het financiële beheer van ouderen. Het FIBON werkt met vrijwilligers die ervaring hebben op financieel en administratief gebied. De vrijwilligers bezoeken de mensen thuis, regelen bankzaken of helpen bij het aanpakken van schulden. Verder vullen zij (belasting)formulieren in en bespreken met cliënten de financiële situatie.
Wilt u meer informatie?
Wilt u meer informatie of weten hoe u zich aan kunt melden? Kijk dan op www.fibon.nl of op de website van de gemeente Wijchen.

Vergaderingen en bijeenkomsten
Eens in de twee weken is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de agenda’s en de tijdstippen van de vergaderingen.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet? Dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. Of kijk op een computer in de hal van het Huis van de gemeente. De stukken kunt u inhoudelijk alleen op afspraak inzien in het Huis van de gemeente.

Kennisgeving ontwerpbesluit omgevingsvergunning milieu

  • Loonse Waard 20, Niftrik (het veranderen of veranderen van de werking van een milieu-inrichting voor het toevoegen van een procedure om proefnemingen uit te voeren).

Verleende APV vergunning/bijzondere wetten

  • voornemen een paracommerciële drank- en horecavergunning te verlenen aan Wijkcentrum ’t Achterom, Homberg 25-35, Wijchen.

Ontvangen aanvraag omgevingsvergunning

  • Leemweg 109, Wijchen (bouwen uitbouw).

Verleende omgevingsvergunningen

  • Bijsterhuizen 2401, Wijchen (plaatsen magazijnstellingen).
  • Dassenloop 5, Hernen (uitbreiden en veranderen woning).
  • Heumenseweg 308, Wijchen (bouwen bijgebouw).
  • Kasteellaan 120, Wijchen (realiseren carport).
  • Oosterweg 259, Wijchen (bouwen dakkapel).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen