Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 49 – 6 december 2017

Deze week o.a. Deze week o.a. Samen voor de voedselbank 2017, Na Sjors Sportief ook Sjors Creatief in Wijchen!, Bijeenkomst techniek onderwijs en Ontwerp locatieplan ondergrondse afvalcontainers

Samen voor de voedselbank 2017
Doet u ook weer mee met de inzamelactie voor de voedselbank? Net als vorige jaren kunt ook dit jaar de voedselbanken helpen met extra voedsel tijdens de feestdagen. Samen met Dar houdt de gemeente Wijchen een inzamelactie van woensdag 6 tot en met woensdag 20 december. In 2016 werden maar liefst 55 winkelwagentjes vol ingezameld voor de Voedselbanken door alle gemeenten in de regio.
Wat en waar kunt u doneren?
Heeft u houdbaar voedsel over of wilt u iets kopen voor de voedselbank? U kunt dit inleveren bij het Huis van de gemeente aan de Kasteellaan 27 in Wijchen. Denk hierbij aan pasta, rijst, groente en fruit in blik, houdbare zuivel, koffie, thee, suiker, soep in blik, broodbeleg, snoep of pinda’s. U helpt dan niet alleen iemand anders, maar voorkomt ook voedselverspilling. U krijgt als dank een gft-afvalbakje om uw keukenafval makkelijker te scheiden. Kijk op www.dar.nl/inzamelactie voor meer informatie. U kunt ook contact opnemen met het klantencontactcentrum van Dar via [email protected] of 024 371 6000.

Na Sjors Sportief ook Sjors Creatief in Wijchen!
Oproep aan aanbieders van creatieve activiteiten om zich aan te melden.
Vorig schooljaar liet Sjors Sportief maar liefst 2700 basisschoolkinderen kennismaken met verschillende sporten binnen onze gemeente. Met ingang van het nieuwe schooljaar beginnen wij met ook Sjors Creatief. Hiermee krijgen kinderen ook de kans om makkelijk kennis te maken met naschoolse culturele activiteiten binnen de gemeente. Denk hierbij aan muziek maken, toneelspelen, knutselen, koken, schilderen enzovoort.
Meld uw activiteit ook aan!
Sjors Sportief & Sjors Creatief zorgen ervoor dat kinderen actief meedoen aan sport of creatieve activiteiten. Hiervoor hebben wij alle verenigingen nodig. Uw activiteit plaatsen wij in een wervend boek. Dit Sjorsboekje verspreiden we eind januari op alle basisscholen in de gemeente. Goede promotie dus voor uw vereniging/organisatie! Op www.sportstimulering.nl kunt u uw kennismakingsworkshop aanmelden.
Bewezen formule
Sjors Sportief & Sjors Creatief is al in ruim 80 gemeenten een bewezen formule. Alle kinderen uit het basisonderwijs krijgen begin februari het Sjorsboekje en mogen één of meer activiteiten uitkiezen, waar zij enkele naschoolse introductielessen kunnen volgen bij verenigingen/(sport)aanbieders. Vaak gratis krijgen zij de kans een kijkje te nemen bij de activiteit waar zij nieuwsgierig naar zijn. Sport- en cultuurdeelname kan nooit groot genoeg zijn.
Meer informatie?
Bent u geen vereniging, maar wilt u toch graag een activiteit voor deze doelgroep aanbieden? Dit kan natuurlijk, neem dan contact op met [email protected].

Bijeenkomst techniek onderwijs
Nu de markt weer aantrekt, wordt het gebrek aan technisch personeel zichtbaar. Ervaren krachten zijn bijna onvindbaar. Laat staan scholieren die het vak willen leren. Daarom organiseren wij samen met het Maaswaal College de techniek onderwijs bijeenkomst. De bijeenkomst is voor bedrijven die (zijdelings) in de techniek werkzaam zijn. Wij informeren u graag hoe het onderwijs de technische beroepen aantrekkelijk maakt. We gaan ook graag met u in gesprek over de verwachtingen. En welke ondersteuning het onderwijs nodig heeft vanuit het bedrijfsleven.
Programma maandag 11 december
Wij nodigen u van harte uit om maandagavond 11 december met ons mee te denken. U bent welkom op het Maaswaal College aan de Oosterweg 189 in Wijchen Uw kennis, ideeën en wensen horen wij graag! Vanaf 16.30 uur staat de koffie klaar. Het programma begint om 17.00 uur. We sluiten rond 18.00 uur af met een drankje. Stuur voor voor 7 december een e-mail naar [email protected] om u aan te melden.

Vergaderingen en bijeenkomsten
Eens in de twee weken is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de agenda’s en de tijdstippen van de vergaderingen.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl
Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet? Dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. Of kijk op een computer in de hal van het Huis van de gemeente. De stukken kunt u inhoudelijk alleen op afspraak inzien in het Huis van de gemeente.

Gehandicaptenparkeerplaatsen

  • Arendstraat 20, Wijchen;
  • parkeergarage Burgemeester van Thielhof 1, Wijchen
  • Diepvoorde 1014, Wijchen.

Elektrische oplaadpunten

  • parkeergarage Burgemeester van Thielhof 1, Wijchen

Sloopmelding

  • Geitweg 15, Wijchen (slopen woning).

Ontwerp locatieplan ondergrondse afvalcontainers
Vanaf 1 juni 2018 gaan we omgekeerd inzamelen in de gemeente Wijchen. Wij halen het restafval dan niet meer aan huis op. Dit mag u zelf wegbrengen naar een ondergrondse afvalcontainer voor restafval. U gaat de container voor restafval vanaf die datum voor plastic+ gebruiken. Inwoners die nu al hun afval wegbrengen naar een ondergrondse container voor restafval, gaan vanaf 1 juni 2018 ook hun plastic+ naar een ondergrondse container brengen. De gemeente Wijchen en de Dar hebben een ontwerp locatieplan opgesteld. Hierin staan  de beoogde locaties voor de ondergrondse containers voor restafval en voor plastic+.
Inloopavonden / ter inzage
Burgemeester en wethouders van Wijchen maken bekend dat voor iedereen het ontwerp locatieplan ondergrondse afvalcontainers vanaf donderdag 7 december zes weken ter inzage ligt. Het ontwerp plan kunt u via www.dar.nl/wijchen bekijken. Inwoners kunnen het plan ook inzien op de inloopavonden. Deze zijn op 11, 13, 18 en 20 december 2017.
Voor het inzien van het ontwerp locatieplan kunt u ook een afspraak maken met de consulenten bouwen en leefomgeving. Dit kan in het Huis van de gemeente aan de Kasteellaan 27 in Wijchen. De consulenten zijn voor het maken van een afspraak bereikbaar via telefoonnummer 024 751 71 11. U kunt hen het beste bereiken van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 tot 12.00 uur en tussen 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdagochtend tussen 10.00 tot 12.00 uur. U kunt natuurlijk altijd een e-mail sturen naar [email protected].
Zienswijze
Tot en met woensdag 17 januari 2018 kunt u schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerp locatieplan indienen bij het college van burgemeester en wethouders. De zienswijzen nemen wij mee bij het vaststellen van het definitieve locatieplan. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen aan het college van burgemeester en wethouders van Wijchen, Postbus 9000, 6600 HA Wijchen. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de consulenten bouwen en leefomgeving. 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen