Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 04 – 24 januari 2018

Deze week in de gemeentepagina van de gemeente Wijchen o.a. Verkiezingen Gemeenteraad, Belastingaanslag Munitax binnenkort in de bus, Bijeenkomst techniek onderwijs en Sloopmeldingen

Verkiezingen Gemeenteraad
Op woensdag 21 maart 2018 zijn de verkiezingen van de gemeenteraad. U kunt dan uw stem uitbrengen. Uiterlijk 7 maart 2018 krijgt u per post de stempas voor de verkiezingen van de leden van de gemeenteraad.
Wat moet u meenemen bij het stemmen?
Neem bij het stemmen uw stempas en een geldig identiteitsbewijs mee. Zonder de stempas kunt u uw stem niet uitbrengen. Een geldig legitimatiebewijs is een Nederlandse Identiteitskaart, een paspoort of een Nederlands rijbewijs. Alleen hiermee mag u stemmen. U bent verplicht dit bewijs te laten zien aan de voorzitter van het stembureau. Alleen voor het stemmen mag dit legitimatiebewijs maximaal 5 jaar verlopen zijn.
Bent u uw stempas kwijt?
Dan kunt u tot uiterlijk dinsdag 20 maart 12.00 uur een vervangende stempas aanvragen bij het Huis van de gemeente, Kasteellaan 27. U kunt ook schriftelijk een vervangende stempas aanvragen. Op www.wijchen.nl/verkiezingen kunt u het formulier downloaden. Wij moeten het verzoek uiterlijk vrijdag 16 maart hebben ontvangen. Vindt u uw “oude” stempas toch nog terug? Dan kunt u daarmee niet stemmen. U kunt alleen stemmen met de nieuwe stempas.
Waar kunt u stemmen?
Op uw stempas staat het adres van een stemlokaal bij u in de buurt. U bent niet verplicht om daar te stemmen. U kunt in elk stemlokaal in de gemeente Wijchen uw stem uitbrengen. De stemlokalen zijn geopend van ’s ochtends 7.30 uur tot ’s avonds 21.00 uur. Op www.wijchen.nl/verkiezingen vindt u een overzicht van alle stemlokalen. Daar staat ook aangegeven welke toegankelijk zijn voor minder valide kiezers.
Iemand anders machtigen om te stemmen?
Op onze website www.wijchen.nl/verkiezingen vindt u hiervoor de informatie en de formulieren.

Belastingaanslag Munitax binnenkort in de bus
Eind januari krijgen de meeste inwoners en ondernemers de belastingaanslag 2018 van Munitax. Heeft u vragen over uw WOZ-waarde of uw aanslag? Bel met 024 67 80 962 en krijg snel iemand aan de lijn. Kunnen we uw vraag niet direct beantwoorden? Dan bellen we u binnen vijf werkdagen terug.
Als ik bel, word ik dan meteen geholpen?
Heeft u vragen over uw WOZ-waarde of uw aanslag? Bel dan naar Munitax. Belt u op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur met 024 67 80 962? Dan heeft u snel iemand aan de lijn. In de meeste gevallen kunnen we uw vraag direct beantwoorden. Soms is er meer informatie nodig. We bellen u dan binnen vijf werkdagen terug met een duidelijk antwoord. Munitax is op de volgende dagen extra telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 024 67 80 962:

  • dinsdag 30 januari van 17.30 tot 20.00 uur
  • woensdag 31 januari van 17.30 tot 20.00 uur

Meer informatie
Elk jaar krijgt u een aanslagbiljet voor de gemeentelijke belastingen. Hierop staan bijvoorbeeld de WOZ-waarde, de onroerende-zaakbelasting (OZB), rioolheffing en afvalstoffenheffing. Op de achterkant van de aanslag leest u hoe het zit met kwijtschelding, betalen en bezwaar maken. Wilt u meer weten over de verschillende belastingen, bezwaar maken, MijnOverheid of de Berichtenbox? Op de website www.munitax.nl vindt u eenvoudig uitgebreide informatie.

Bijeenkomst techniek onderwijs
Nu de markt weer aantrekt, wordt het gebrek aan technisch personeel zichtbaar. Ervaren krachten zijn bijna onvindbaar. Laat staan scholieren die het vak willen leren. Daarom organiseren wij samen met het Maaswaal College de techniek onderwijs bijeenkomst. Wij informeren u graag hoe het onderwijs de technische beroepen aantrekkelijk maakt. We gaan ook graag met u in gesprek over de verwachtingen. En welke ondersteuning het onderwijs nodig heeft vanuit het bedrijfsleven.
Programma maandag 5 februari
Wij nodigen u van harte uit om maandagavond 5 februari met ons mee te denken. U bent welkom op het Maaswaal College aan de Oosterweg 189 in Wijchen Uw kennis, ideeën en wensen horen wij graag! Vanaf 16.30 uur staat de koffie klaar. Het programma begint om 17.00 uur. We sluiten rond 18.00 uur af met een drankje. Stuur voor 1 februari een e-mail naar [email protected] om u aan te melden.

Sociaal Wijkteam stelt zich voor
Wat doet het Sociaal Wijkteam Wijchen? Wie werkt er en met welke vragen kunt u er terecht? De komende maanden stellen acht medewerkers zich aan u voor. Bekijk de website.

Vergaderingen en bijeenkomsten
Eens in de twee weken is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de agenda’s en de tijdstippen van de vergaderingen.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet? Dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. Of kijk op een computer in de hal van het Huis van de gemeente. De stukken kunt u inhoudelijk alleen op afspraak inzien in het Huis van de gemeente.

Sloopmeldingen

  • Broekstraat 29, Hernen (sloop garage).
  • Dorpsstraat 37 A, Bergharen (sloop kinderdagverblijf).
  • Veldsestraat 7, Bergharen (sloop deel woning).

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

  • Boekweitstraat 12, Bergharen (bouw erker).
  • Gamertseweg 1 en Woordsesteeg 1, Wijchen (kap 2 populieren).
  • Isaac Beekmanstraat bij nr. 2 en 4, Wijchen (aanleg uitritten, kap eik).
  • Kamerlingh Onnestraat 5, Wijchen (veranderen brandcompartimentering).
  • Kasteellaan 36, Wijchen (veranderen gevel garage en binnen verbouwen).
  • Mandenmaker 61, Wijchen (bouw dakkapel).
  • Nieuweweg 245, Wijchen (bouw ombouw hijsconstructie).
  • Nieuweweg 285 A, Wijchen (afwijken bestemmingsplan vanwege toonzaal fietsen).
  • Oosterweg 269, Wijchen (kap populier).
  • Rakenbergseweg 8, Wijchen (plaatsen 32 zonnepanelen)
  • Tunnelweg 130, Wijchen (bouw erker).
  • Woeziksestraat 501, Wijchen (herbouw schuur).

Verleende omgevingsvergunningen

  • Oude Teersdijk 15, Wijchen (bouw saunacomplex).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen